درخواست رئیس صندوق توسعه ملی برای احیای بخش کنسولی با آمریکا در محل سفارت سابق این کشور

 مهدی غضنفریرادیو فردا: رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ایران از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، خواست روابط کنسولی با آمریکا در محل سفارت سابق این کشور در تهران احیا شود.

مهدی غضنفری روز جمعه دوم شهریور با انتشار پیامی در شبکه ایکس خطاب به مسعود پزشکیان نوشت «حالا که همه ارکان نظام در کنار شما و دولت شما هستند، در صورت صلاحدید، چند کار به‌جامانده از سالیان دور را اجرایی کنید».

او در ادامه به احیای روابط کنسولی با آمریکا اشاره و تأکید کرده «شاید بهتر باشد این کارها قبل از اتمام ماه عسل انجام شود».

آقای غضنفری که سابقه وزارت در دولت محمود احمدی‌نژاد را هم دارد، توصیه خود را «یک کار کوچک در حوزه سیاست خارجی» خوانده و حمله به سفارت آمریکا و گروگان‌گیری دیپلمات‌های این کشور در اوایل انقلاب را «کار بیهوده» نامیده که به‌گفته او «سنگی در چاه انداختند که هنوز کسی نتوانسته آن را درآورد».

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ایران در ادامه نوشته است «خوب است حداقل به احترام مردم ایران، روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران احیا شود تا ایرانیان بسیاری که در آن‌جا هستند، به‌راحتی تردد کنند». غضنفری بدون اشاره به تمجید روح‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، از حمله به آن‌چه «لانه جاسوسی» نامیده بود، گفته است «حالا البته می‌دانیم موضوع جاسوسی و جمع کردن اطلاعات توسط سفارتخانه امری عادی است، ولی خب شاید خامی حکمرانی داشتیم».

حمله به سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸ و گروگان‌گیری ۶۶ دیپلمات آمریکایی برای ۴۴۴ روز قطع روابط جمهوری اسلامی با ایالات متحده را در پی داشت و در ۴۴ سال گذشته روابط دو کشور همواره خصمانه‌تر شده است.

هم‌اکنون سفارت سوئیس در تهران حافظ منافع ایالات متحده در ایران است و دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا نیز در سفارت پاکستان در واشینگتن قرار دارد.

آقای غضنفری در پایان پیامش خطاب به رئیس‌جمهور ایران نوشته است: «بد نبود یک قانون می‌داشتیم که هرکس به جرم حمله به سفارتخانه‌ای دستگیر شد، هر روز صبح به مدت ۱۰ سال در جلوی آن سفارت بیانیه‌ای را در عذرخواهی از مردم ایران قرائت می‌کرد و یک ساعت هم خیابان‌های اطراف سفارت را جارو می‌زد.»

حمله به سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸ رویداد بی‌سابقه‌ای بود، اما در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد که خود غضنفری نیز وزیر صمت بود، گروهی از طرفداران حکومت به سفارتخانه بریتانیا در تهران نیز حمله کردند.

چهار سال بعد نیز سفارت عربستان در تهران مورد حمله قرار گرفت؛ موضوعی که به تیرگی روابط ایران و عربستان انجامید و بیش از هشت سال طول کشید تا مقدمات گرم شدن روابط فراهم شود.

مهدی غضنفری از مهرماه ۱۴۰۰ با حکم ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور سابق، به ریاست صندوق توسعه ملی منصوب شده است؛ صندوقی که به‌گفته، او «بدهی دولت به آن به صد میلیارد دلار رسیده و امیدی به بازگشت این پول هم نیست».
+14
رأی دهید
-25

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۴
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    خیلی محتاج به روابط هستید یا میخواهید دوباره گروگان بگیرید ؟ باز چه آشی میخواهید درست کنید؟ ترامپ یک مزه ایی پراند شماها از همین حالا بال دراوردید ؟ در ان ۴۵ سال کجا تشریف داشتید وچطوری ویزا میگرفتید ؟ حالا هم همانطورانجام بدهید تا بیشتر زجر بکشید
    1
    20
    شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    Hassan1479 - تهران، ایران
    بحث روابط با آمریکا است ، آیا خامنه ای در جریان است ؟ اگر دمکرات ها بر سر کار بیایند احتمالا مذاکراتی انجام خواهد شد ، بحث انتقام سخت از اسرائیل ( کشور مورد حمایت آمریکا) چه خواهد شد ؟ ، خلاصه جمهوری نکبت اسلامی به دریوزگی افتاده است . هر مسئولی ساز خودش را می‌زند.
    9
    22
    شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    این دلقک میگه "حالا البته می‌دانیم موضوع جاسوسی و جمع کردن اطلاعات توسط سفارتخانه امری عادی است، ولی خب شاید خامی حکمرانی داشتیم" راست میگه خام بودید ولی ماشالا طناب دارتون به گردن مردم تا نزدیک به نیم قرن بسیار پخته و گرمه. با اینکه طرفدار خشونت نیستم ولی کاش مردم طناب کش شدن اینها رو ببینند بلکه کمی از دردهاشون کم شه. کمونیزم ماشین توهم و آدم خواری بود ولی حداقل بعد از ۵۰ سال بمب اتمی ایستگاه فضایی داشتند غربی‌ها هم اگر بهتر نبودند مردم آزادیهای کوچک داشتند که دلشون خوش زندگی باشه. اما شما برای ملت تنها تحقیر درد و جفا و تنش.
    9
    11
    شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
    قبل از آخوند، امریکا و انگلیس دلشان هیچوقت بحال مردم و مملکت ما نسوخته، پس هموطن، تنها راه نجات ایران شاهزاده رضا پهلوی میباشد. اندکی تفکر کنید، چند تا رئیس جمهور یا نخست وزیر امریکا و انگلستان عوض کرده اند در این ۴۶ یا ۴۷ سال گذشته و هر کدام برای مردم یا مملکت ما چه سودی داشته اند، سودشان به حکومت ما و عواملشان رسیده فرزندان این دجالان آنجا زندگی میکنند و رفت و آمد دارند با سریعترین ویزاها یه کم بخودمون بیاییم
    10
    12
    شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    خب جاسوسان سیا در ایران برای سرکوب تودهایها و بی هویتهای چپ و منافقین و تثبیت ملاهای وارداتی با ایران را که که بیش از دو سال بعد از حماقت ملت در ۵۷ زمام امور کشور را در دست داشتند یهو اسمشون گروگان شد و مان مثل ماجرای طبس که ادعا شد تا دوباره پرستوها(مثل پرستوهای اطلاعات کنونی)را فرستاد تا از نظام حفاظت ت کنه را باور کردند. ایها الناس نه اشغال سفارتی بود و نه گروگانی. بلکه مثل شیعه گری یک طرح برای نابودی ایران بود که اجرا شد
    1
    3
    شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.