او استدلال میکند که تغییرات بنیادین در روند نحوه عملکرد دولت به امور مختلف، از جمله رشد اقتصادی، هم ضربه میزند.
آقای مرعشی در برنامه «به اضافه یک» درباره بعضی عزل و نصبهای بدون «هماهنگی» آیتالله خامنهای هم صحبت کرده که توجه بسیاری را در شبکههای اجتماعی به خود جلب کرده است.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، چهارشنبه گذشته (۳۱ مرداد) و در روز رای اعتماد مجلس به کابینه پیشنهادیاش تاکید کرد که انتخاب وزرایش در هماهنگی کامل با رهبر حکومت انجام شده است. تغییر ساختار سازمان برنامهفرهاد رهبر، رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامهریزی بودجه ایرانآقای مرعشی محمود احمدینژاد را به اجرای سیاستهایی متهم میکند که در نتیجه آن «تمام شئونات اداری و اقتصادی کشور تحت تاثیر تغییر دولت به چالش کشیده شد».
او از جمله میگوید زمانی که آقای احمدینژاد قصد داشته تشکیلات استانی سازمان برنامهوبودجه را با استانداریها ادغام کند، با معطل کردن رئیس وقت سازمان و ناشنیده گذاشتن پیام رهبر، برنامه مورد نظرش را عملی میکند.
به گفته آقای مرعشی، فرهاد رهبر، رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامهریزی، موضوع تلاش برای تغییر ساختار را به اطلاع آقای خامنهای میرساند و به گفته آقای مرعشی رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ میگوید از قول من به آقای احمدینژاد بگویید این کار را نکند.
دبیر حزب کارگزاران سازندگی گفته که فرهاد رهبر برای رساندن این پیام به دفتر ریاست جمهوری میرود، اما به گفته آقای مرعشی، محمود احمدینژاد و مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشدش، با اطلاع از نظر آقای خامنهای، فرهاد رهبر را نیم ساعت معطل میکنند و در این فاصله با نوشتن «نامهای چهار خطی» تصمیم خود را اجرایی میکنند.
به گفته سپس با پذیرفتن آقای رهبر و شنیدن پیام آقای خامنهای میگویند که این حکم دیگر ابلاغ شده است.
سازمان مدیریت و برنامهریزی در سال ۱۳۸۶ منحل و به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری ایران تبدیل شد. این یکی از جنجالیترین تصمیمهای محمود احمدینژاد در مقام رئیس جمهور بود.
با قدرت گرفتن حسن روحانی این معاونت دوباره به سازمان مدیریت و برنامهریزی تبدیل شد. ناهماهنگی علی لاریجانی و منوچهر متکی از راست: جان سائر؛ مدیر کل سیاسی وزارت خارجه بریتانیا، خاویر سولانا؛ نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، علی لاریجانی؛ دبیر و نماینده رهبر در شورای عالی امنیت ملی ایران، فیلیپ دوست-بلازی؛ وزیر خارجه فرانسه و فرانک والتر اشتاینمایر؛ وزیر خارجه آلمان علی لاریجانی مدتی مسئول مذاکرات هستهای ایران بودآقای مرعشی در مثال دیگری به ماجرایی میان علی لاریجانی، دبیر و نماینده رهبر در شورای امنیت ملی و منوچهر متکی، وزیر وقت امور خارجه، اشاره میکند.
او میگوید که در ماجرای مذاکرات هستهای ایران و اتحادیه اروپا، پیشنهادی به ایران شده بود که ایران با آن موافق بود.
به گفته آقای مرعشی با توجه به این که اتحادیه اروپا مهلت پاسخ به این پیشنهاد را تا پایان مرداد آن سال تعیین کرده بود، آقای لاریجانی برای مذاکره و ابلاغ نظر ایران راهی اروپا شده بود تا موافقت ایران را اعلام کند اما پس از فرود هواپیما، آقای لاریجانی درمییابد که منوچهر متکی اعلام کرده که ایران پاسخ این پیشنهاد را تا پایان شهریور خواهد داد.
آقای مرعشی در ادامه میگوید که آقای لاریجانی که از این حرف منوچهر متکی شوکه شده بود با تایید حرف وزیر خارجه ایران به طرف اروپایی میگوید که حامل پاسخ مقدماتی ایران است. کمی دیرتر در همان روز آقای متکی در مصاحبهای میگوید که ایران پاسخ مقدماتی هم نخواهد داد.
به گفته وقتی آقای لاریجانی پس از بازگشت به ایران استعفا میکند، باور نمیکرده که با توجه به حساسیت موضوع، آقای احمدینژاد بدون هماهنگی با رهبر استعفای او را بپذیرد. برکناری جنجالی منوچهر متکیمنوچهر متکی، وزیر امور خارجه و محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایراناندکی بعد، سرنوشت مشابهی برای خود منوچهر متکی و به دست محمود احمدینژاد رقم خورد.
در ۲۲ آذر ۱۳۸۹ آقای متکی، که برای ابلاغ پیام احمدینژاد به سنگال سفر کرده بود، حین مذاکره و از زبان رئیس جمهور سنگال از عزل خود با خبر شد.
دولت سنگال با توهین قلمداد کردن این تصمیم سفیر خود را از ایران فراخواند.
منوچهر متکی هم برکناریاش حین ماموریت را «غیراسلامی و توهینآمیز» توصیف کرد.
او در اسفند ۱۳۹۱ و در جواب به سوالی درباره ماجرای عزلش گفت: «هر زمان که هم من، هم آقای احمدینژاد شخصیت عادی شدیم و سمتی نداشتیم به توضیح کامل در مورد این موضوع خواهم پرداخت.» تغییر ساختار، احمدینژاد یا خامنهای هرچند حسین مرعشی بر تضعیف ساختار حکومت در دوران محمود احمدی نژاد تاکید دارد، شواهد زیادی حاکی از نقش شخص علی خامنهای و وابستگان او در موازیکاری و ایجاد ساختارهای ناکارآمد در حکومت است.
نمونههای حجم مداخله رهبر در جزئیترین مسائل سیاسی و امنیتی، پیش از این هم در مواردی مانند ماجرای هک خبرگزاری فارس به دست گروه هکری «بلک ریوارد» مشاهده شده بود.
نمونه دیگر آن دستور ارسال لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ بدون بررسی نمایندگان در صحن علنی مجلس و مستقیما از «کمیسیون تلفیق» به شورای نگهبان بود.
مورد دیگری از حذف مجلس از تصمیمگیریهای بزرگ، ماجرای افزایش شوکآور قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸ بود که به یکی از خونینترین اعتراضات خیابانی تاریخ جمهوری اسلامی انجامید.
این تصمیم نیز، بدون ورود به مجلس، در «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه» به تصویب رسید که یک سال قبلترش، به دستور رهبر تشکیل شده بود.
در آن مقطع، همچنین پس از شروع اعتراضات خیابانی، باز علی خامنهای با حکم حکومتی، جلو اقدام عدهای از نمایندگان را برای بررسی مجدد موضوع در مجلس گرفت.
محمد سرافراز، رئیس سابق صداوسیما و منصوب مستقیم رهبر، در کتاب «روایت یک استعفا» به دستهای پنهانی که در امور مختلف مداخله میکنند اشاره کرده و از جمله نوشته است که لغو برنامه پربیننده ورزشی نود، با اجرای عادل فردوسیپور، به درخواست بیت رهبر انجام گرفت.
+0
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۳
Hassan1479 - تهران، ایران
مافیای ج.ا با هدایت مافیای جهانی بر ایران حکومت میکند. دستگاه های ظاهری از قبیل دولت و مجلس و دادگستری قدرتی ندارند .
0
5
شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.