رادیو فردا: پس از بحث و جدلهای بسیار درباره تعطیلی روزهای شنبه ومخالفت هیئت عالی نظارت در مجمع تشخیص مصلحت، حالا شورای نگهبان با تعطیلی شنبه مخالفت کرده و این کار را «مغایر با شرع» دانسته است.
طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در نشست خبری شنبه ۱۳ مرداد، نظرات شورای نگهبان را از جمله درباره تعطیلی روزهای شنبه اعلام کرد.
در بخشی از نظر شورای نگهبان آمده است: «اطلاق تحدید روزهای کاری به یکشنبه تا پنجشنبه که مستلزم تعطیلی روز شنبه است، خلاف موازین شرع شناخته شد».
سخنگوی شورای نگهبان درباره دلیل مغایرت تعطیلی شنبهها با «شرع اسلام» توضیح بیشتری نداد، اما پیشتر برخی مراجع تقلید ازجمله ناصر مکارم شیرازی گفته بودند چون «تعطیلی روز شنبه از احکام و رسوم و نمادهای دین یهود است»، انجام این کار «تشبه به یهودیان و تضعیف فرهنگ اسلامی» است.
این طرح قبلاً، ۲۶ اردیبهشت امسال، در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود.
حدود دو هفته بعد هیئت عالی نظارت در مجمع تشخیص مصلحت نظام با تعطیلی شنبهها موافقت نکرد و آن را «مغایر سیاست های کلی نظام قانونگذاری» دانست. این هیئت در عین حال اعلام کرد که منتظر نظر شورای نگهبان در اینباره باقی خواهد ماند.
تصویب طرح تعطیلی شنبهها در مجلس، اعتراضهای بسیاری از سوی نیروهای مذهبی و برخی روحانیون را به دنبال داشت، مبنی بر اینکه ایران به عنوان یک کشور اسلامی باید فاصله خود را با روزهای تعطیل یهودیان و همچنین مسیحیان حفظ کند.
اما تعطیل شدن روز شنبه از آن رو که روز تعطیل یهودیان به شمار میآید به طور ویژه از سوی شماری از روحانیون با مخالفت روبهرو شد.
شماری از روحانیون و مراجع تقلید از جمله جعفر سبحانی نیز از شورای نگهبان خواستند این موضوع را حل و فصل کند.
موافقان تعطیلی شنبه میگویند بهدلیل تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران و شنبه و یکشنبه در اغلب کشورهای جهان، ایران «عملاً تنها سه روز با جهان ارتباط» دارد.
بر اساس اصل هفدهم قانون اساسی تعطیل رسمی هفتگی در ایران یک روز و آنهم روز جمعه است
+6
رأی دهید
-42
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان
لعنت به اون شرعتون و خودتون.اینقدر نفهم و بیشعور هستند که نمیفهمند وقتی تمام دنیا شنبه و یکشنبه را تعطیل دارند،نمیشه ساز مخالف زد و پنجشنبه جمعه را تعطیل کرد چون در عمل کشور ۴ روز از بازارهای جهانی و تبادلات دیگر جدا و قطع خواهد بود.
0
24
شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.