مخالفت وزارت خارجه هلند با اعطای نوبت سفارت و صدور ویزای شینگن برای اعضای باشگاه پرسپولیس

رضا درویش و علی پروین در یک هیئت عزاداری در تهرانایندیپندنت فارسی: وزارت خارجه هلند با اعطای نوبت سفارت و صدور ویزای شینگن برای اعضای باشگاه پرسپولیس مخالف کرد تا سرخ‌پوشان مجبور شوند مانند چند تیم دیگر ایرانی در ترکیه اردو بزنند.

این درحالی است که در روزهای گذشته کشورهای آذربایجان، مراکش و هند نیز با سفر تیم‌های ملی بسکتبال، کاراته و والیبال نشسته ایران به این کشورها مخالفت و اعلام کردند که حاضر نیستند برای کاروان‌های ورزشی ایران ویزا صادر کنند.

این کاروان‌ها البته کاملا ورزشی هم نیستند، زیرا دستگاه‌های امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در سال‌ها و دهه‌های گذشته بارها در پوشش کادر فنی، پزشکی یا خدماتی، همراه با تیم‌های ورزشی به اعزام نیرو به کشورهای دیگر اقدام کرده‌اند و یکی از دلایل اصلی مخالفت کشورهای مختلف با صدور ویزا برای کاروان‌های ورزشی ایران نیز همین است.

حالا خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بدون اشاره مستقیم به دلیل مخالفت هلند با صدور ویزا برای پرسپولیسی‌ها، نوشته است:‌ «با وجود تلاش‌ها برای گرفتن ویزای شینگن و حضور سرخپوشان در سفارت، اما به نظر می‌رسد باشگاه پرسپولیس قید سفر به هلند را زده و قرار است محل اردو تغییر کند. این در حالی است که هزینه‌های این اردو حدود ۱۲ میلیارد تومان برآورد شده بود که اسپانسر باشگاه آن را تقبل کرد، اما به نظر می‌رسد به‌دلیل برخی مسائل، اردوی پرسپولیس از هلند به ترکیه منتقل خواهد شد.»

وبسایت ورزش۳ هم در ایران نوشت: «پرسپولیس بعد از چهار سال اردوی خارجی خود را در ترکیه برپا خواهد کرد و این در حالی است که قرمزها مدت‌ها برای سفر به هلند تلاش کرده بودند. نکته جالب اینکه حتی باشگاه پرسپولیس درخواست ویزای هلند را برای بازیکنانش کرده بود، اما درنهایت مسیر این تیم تغییر می‌کند. کشور ترکیه که پنج تیم ایرانی را در خود جای داده، احتمالا هفته آینده میزبان مدافع عنوان قهرمانی لیگ ایران خواهد بود.»

دلیل اینکه تعداد زیادی از کشورهای جهان از صدور ویزا برای نیروهای وابسته به دستگاه‌های حاکمیتی ایران خودداری می‌کنند این است که  سیاست‌های جنگ‌طلبانه و مداخله‌گرایانه جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر همچنان ادامه دارد و نیروهای امنیتی و نظامی ایران در سال‌های گذشته بارها با هدف جاسوسی یا اجرای عملیات تروریستی و ضربه زدن به مخالفان، همراه با تیم‌های ورزشی به کشورهای اروپایی سفر کرده‌اند.

همچنین رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس، گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در غزه، بارها در گزارش‌هایی از تلاش‌های جمهوری اسلامی برای ترور مقام‌های دیپلماتیک یا شهروندان گردشگر اسرائیلی در کشورهای اروپایی پرده برداشته‌اند.

در تازه‌ترین مورد از این نوع اقدامات هم صبح روز جمعه ۵ مرداد و ساعاتی پیش از آغاز مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ در پاریس، دولت اسرائیل درباره «تهدیدات بالقوه گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی علیه اسرائیلی‌ها» به مقامات فرانسه هشدار داد. یسرائیل کاتز، وزیر خارجه دولت نتانیاهو، در نامه‌ای به همتای فرانسوی‌اش نوشت: «ما در حال حاضر درباره تهدیدات بالقوه تروریست‌های وابسته به جمهوری اسلامی و دیگر سازمان‌های تروریستی با هدف انجام حملات تروریستی علیه اعضای هیئت اعزامی و گردشگران اسرائیلی به ارزیابی‌هایی رسیده‌ایم.»

سفارت اسرائیل در پاریس نیز اعلام کرد که ورزشکاران اسرائیلی در شبکه‌های اجتماعی پیام‌های تهدید‌آمیزی دریافت کرده‌اند و کارزاری به انتشار اطلاعات آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی پرداخته است. اسرائیل مشخصا جمهوری اسلامی ایران را مسئول این اقدام‌ها دانست.

در نمونه‌ای دیگر، اواسط تیر ۱۴۰۲، رسانه‌ها و خبرنگاران مستقل ورزشی در ایران گزارش کردند که محمدرضا داورزنی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران و رییس وقت فدراسیون والیبال، برای شرکت تیم ملی والیبال مردان ایران در هفته سوم رقابت‌های لیگ ملت‌های والیبال که در آناهایم ایالت کالیفرنیا در آمریکا برگزار شد، از سفارت ایالات متحده در آنکارا برای ۶۰ ایرانی درخواست ویزا کرده بود که ۴۰ نفر آن‌ها «افرادی ناشناس و غیرورزشی» بودند.

این سیاست منجر به آن شد که تنها در یک سال گذشته، با صدور ویزا برای سفر ده‌ها کاروان ورزشی ایران به کشورهای مختلف مخالفت شود، که لغو اعزام ورزشکاران ایرانی به کشورهای آمریکا، یونان، مجارستان، آذربایجان، هند، مراکش، آلبانی، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، سنگاپور، استرالیا، عربستان سعودی، بلژیک و حتی روسیه در یک سال گذشته نمونه آن است.

علاوه بر اعزام نیروهای امنیتی همراه با کاروان‌های ورزشی، اعلام پناهندگی ده‌ها ورزشکار زن و مرد ایرانی در کشورهای دیگر به‌دلیل شرایط اقتصادی و سیاسی و انواع محدودیت‌ها و سرکوب‌های حکومتی در ایران از دیگر دلایل مهم ویزا ندادن به اعضای تیم‌های ملی جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند.
+24
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.