پزشکیان: درایت رهبری بود که نگذاشت عده‌ای همچنان مداخله کنند

بی بی سی: مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری منتخب ایران در نشستی با عنوان «همایش سپاس» با حضور فعالان ستاد مرکزی خود گفت اگر «حضور» آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران نبود «این اتفاقات شکل نمی‌گرفت و این آگاهی و درایت رهبری بود که اجازه نداد یک عده همچنان مداخله کنند و نگذارند این صحنه‌ها بوجود بیاید.»

او با اشاره به حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: «من باید جوابگو باشم،‌ نباید امید این مردم را به ناامیدی تبدیل کرد و نباید کاری کنیم که آنها هم احساس کنند که ما هم به آنها دروغ گفتیم. ما دروغ نخواهیم گفت. ما صادق خواهیم بود.»

آقای پزشکیان اصلاحات را دفاع از فرد و گروه و جناح خاصی ندانست و افزود که «اصلاحات یعنی راهی را برویم که انصاف و عدالت در همه کشور مستقر شود.»

او افزود که راه استقرار اصلاحات این است که «دست به دست هم دهیم و انصاف و حق را رعایت کنیم، به نخبگان، تولیدکنندگان و کاربلدها میدان دهیم.»

مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهور ایران است. دور اول انتخابات ریاست جمهوری که آقای پزشکیان پیروز آن شده است با کمترین میزان مشارکت همه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.

قرار است روز یکشنبه ۷ مرداد (۲۸ ژوئیه) آیت‌الله علی خامنه‌ای رسما حکم ریاست جمهوری مسعود پزشکیان را امضا کند.

روز سه‌شنبه ۹ مرداد (۳۰ ژوئیه) هم مراسم سوگند آقای پزشکیان در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
ظریف: بررسی اعضای هیئت دولت به پایان خود نزدیک است
در روزهای اخیر گمانه‌زنی‌ها و انتقادهای بسیاری درباره کابینه احتمالی مسود پزشکیان مطرح شده است.

محمد جواد ظریف، رئیس «شورای راهبری دوره انتقال» دولت مسعود پزشکیان در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که بررسی پیشنهادهای دریافتی برای اعضای هیئت دولت به پایان خود نزدیک است.

او توضیح داده که کمیته‌ها بررسی‌های خود را انجام داده و بین ۱۰ تا ۱۵ نامزد را برای ارزیابی در مرحله دوم انتخاب کردند که در مرحله دوم، به گفته او نامزدها در کمیته‌ها مورد ارزیابی دقیق‌تر قرار گرفته و در صورت ضرورت از نامزدها برای مصاحبه داوطلبانه دعوت خواهد شد.

او گمانه زنی از نتایج بررسی نامزدها در کمیته‌ها را «نادرست و یا ناقص» خوانده و افزده است که این مطالب «بیشتر برای تشویش افکار عمومی و دامن زدن به نگرانی و یا خبرسازی و فشار روانی منتشر شده‌اند.»

آقای ظریف افزوده است که رئیس جمهور منتخب «به صورت جداگانه فهرست‌هایی را دریافت می‌کنند. هر چند انتخاب اعضای دولت در نهایت توسط ایشان انجام می‌شود، اما آقای پزشکیان برای اطمینان از شفافیت و سلامت کار، بررسی این نامزدها را نیز به شورای راهبری سپرده‌اند.»

آقای ظریف افزوده که هر یک از اعضای شورای راهبری نظر خود را پیرامون نامزدهای معرفی شده از سوی کمیته‌ها و رئیس جمهور منتخب به صورت محرمانه مکتوب می‌کنند. بر این مبنا هر عضو شورا می‌تواند نام سه نفر از نامزدها (از کمیته‌ها و یا فهرست‌های رئیس جمهور منتخب) را در برگه نظرسنجی خود بنویسد.

به گفته او عضای شورا می‌توانند اسامی حداکثر پنج نامزد را در برگه نظرسنجی خود بنویسند به شرط آنکه دو نفر از آنها از جوانان، زنان و یا اقلیت‌های قومی باشند.

او افزوده که نام نامزدها و تعداد آرا برای رعایت حریم خصوصی افراد و نیز جلوگیری از هرگونه بهره‌برداری نابه‌جا محرمانه خواهد ماند.

آقای ظریف به نارضایتی‌هایی نیز از این روند اشاره کرده و گفته است که انگیزه‌های گوناگون وجود دارد «از دل سوزی صادقانه تا سهم‌خواهی و انتقام‌جویی از رقیبان و یا حتی خدای ناکرده تلاش برای جلوگیری از نهادینه شدن یک روند شفاف و خارج از کنترل محافل قدرت و ثروت» و از مردم خواسته که اجازه ندهند خبرسازی‌ها و شایعات در اراده آنها و منتخبشان برای تغییر خلل وارد کند.
+2
رأی دهید
-60

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    سهراب هیچستانی - لاهه، هلند

    پزشکیان = زرشکیان باز هم « زر » زد. از فیلسوفی پرسیدند: اینکه میگویند “زرشک ” یعنی چه؟! بزرگوار پاسخ داد: همان بیلاخ است ولی صددرصد گیاهی!
    0
    20
    جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاک ، دانمارک

    جناب دکتر پزشکیان رییس‌جمهور عزیز ارجمند مقام معظم رهبری، ولی برحق فقیه می‌باشند و مسلما هر چه میگویند با درایت و دانایی می‌باشد. باید قدر رهبر را دانست و به آن افتخار کرد.
    24
    1
    جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    sabbas - لندن، انگلستان

    خفه بابا اغای زرشکیان. تو هم مثل بقیه یه حیوان و فاسد و داعشی هستی و با پشتیبانی از سید علی چلاق مزدور ثابت کردی بازم.
    0
    22
    جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن
    رئیس جمهور آقای بمالیان ، استاد مالیدن و لیسیدن !!
    0
    19
    جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    واضح هستش که انتخاباتی نبود و با 15 درصد رای من هم بودم برای رهبر دسمال میکشیدم چون دیکتاتور تعیین میکنه کی رئیس جمهور باشه. جایگاهی که هیچ قدرت و عملکردی نداره و فقط میشه ویترین و کسی که میشه تقصیرها رو گردنش انداخت خخخخ از موقعی که فهمیدم پزشکیان حامی نماینده ای بوده که به یک دختر که برای درخواست کمک برای پیدا کردن کار به آفیس نمایندگی اش رفته و اون نماینده در همان آفیس بهش تجاوز کرده و بعد گردن هم نگرفته و با تهدید و فشار هم دختر رو بی آبرو کرده بوده و در نهایت اون دختر بی گناه خودکشی کرد. واقعا متنفر شدم از این لجن که فقط بخاطر اینکه اون نماینده آذری بوده از اون لجن حمایت کرده بود...
    0
    21
    جمعه ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.