خط ونشان علی‌اف برای پاریس: از مبارزه سرزمین‌های فراساحلی فرانسه علیه «حکومت استعماری» حمایت می‌کنیم

یورونیوز: اظهارات رئیس جمهوری آذربایجان در گرماگرم تنش‌های بی‌سابقه بین پاریس و باکو بیان می‌شود.

 الهام علی‌اف، حمایت خود از استقلال سرزمین های فراساحلی فرانسه را تکرار و آن‌ها را «تحت حاکمیت استعماری» توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز و خبرگزاری ترند آذربایجان، رئیس جمهوری آذربایجان روز شنبه ۲۰ ژوئیه (۳۰ تیر ۱۴۰۳) در یک نشست رسانه‌ای در باکو گفت: «مایوت به عنوان یکی از جزایر کومور هنوز تحت حاکمیت استعماری است. وظیفه ما این است که به این کشورها کمک کنیم تا خود را از این یادگار نفرت انگیز تاریخ نجات دهند.»

مجمع الجزایر کومور واقع در شرق آفریقا، در سال ۱۹۷۵ میلادی از فرانسه استقلال یافت، اما یک سال بعد، یکی از جزایر آن به نام «مایوت» طی یک همه‌پرسی که از سوی پاریس سازماندهی شده بود، به باقی ماندن تحت حاکمیت فرانسه رای داد.

حال آنکه دولت کومور حاکمیت فرانسه بر مایوت را به رسمیت نمی‌شناسد و قطعنامه‌های سازمان ملل نیز حاکمیت کومور بر این جزیره را تایید کرده است.

علی‌اف با اشاره به این سرزمین فراساحلی فرانسه گفت: «تا زمانی که آزاد نشوید از شما حمایت خواهیم کرد.»
تیرگی روابط از کجا شروع شد؟
روابط پاریس و باکو به دلیل حمایت نظامی و سیاسی فرانسه از ارمنستان، همسایه و رقیب تاریخی آذربایجان، در سطح پایینی قرار دارد.

برعکس، آذربایجان نیز از جنبش‌های استقلال‌طلبانه در سرزمین‌های فراساحلی فرانسه حمایت می‌کند.

مضافا اینکه جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ سردمدار تشکیل گروه موسوم به «ابتکار باکو» هم بود که ۱۴ جنبش سیاسی را از سراسر امپراتوری سابق فرانسه به نام استعمارزدایی، گردهم آورده بود.

ژرالد دارمنن وزیر کشور فرانسه در ماه مه میلادی گفت که ناآرامی‌های خشونت‌بار و مرگبار در یکی دیگر از قلمروهای فراسرزمینی فرانسه در اقیانوس آرام به نام «کالدونیای جدید»، از سوی جمهوری آذربایجان حمایت ‌شده بود.

باکو این اتهامات را رد می‌کند.

علی‌اف این اظهارات تازه خود را تنها چند روز مانده تا افتتاحیه بازی‌های المپیک در پاریس و پس از برگزاری کنگره ابتکار باکو با حضور گروه‌های استقلال‌طلب از جزیره کالدونیای جدید، جزیره کُرس و سایر قلمروهای فراسرزمینی فرانسه، بیان کرد.

پوشش رسانه‌های فرانسوی از این نشست ابتکار باکو حاکی از آن است که شرکت‌کنندگان به شدت از مقامات فرانسوی انتقاد کردند و از هیات آذربایجانی برای بازدید از کالدونیای جدید دعوت به عمل آمد.

آذربایجان، یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت و گاز قرار است چهار ماه دیگر میزبان رهبران جهان برای اجلاس آب و هوایی «کوپ ۲۹» باشد.
+11
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    دم علی اف گرم . توانست استمعمار و چپاول فرانسه را در دنیا به خطر بیندازد. آذربایجان و ترکیه و روسیه در حال تجهیز ارتش و سیستم استخباراتی کشورهای آفریقای غربی که هنوز هم در استعمار فرانسه هستند و فرانسه تمام منابع آنها را غارت می کند هستند و در سالهای آینده فرانسه باید کاسه و کوزه اش را از آفریقا جمع کند به همران در دیگر مناطق دنیا. شاید پایان تاریخ کثیف و تاریک فرانسه در دنیا.
    25
    14
    دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    freedom of the press - تهران، ایران
    این بابا هم کله اش بوی قرمه سبزی می دهد. همینطور ادامه پیدا کند آنوقت مداد می گذارند لای انگشتات و اذیت میشها
    14
    25
    دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    این الهام چیز تلق تلوق شکلش به این حرفهای گنده تر از دماغش نمیخوره، چه غلطای زیادی، یکی به این بابا لنگ دراز دماغ پینوکیویی بگه به اندازه گنجایش مغز تک سلولیت زر بزن، ملیجک خردوغان پاشا، فکر نکن ترکیه و موساد هواتو دارن، تاریخت منقضی بشه، عین ته خیار میکنن میاندازن جلو مرغ و ماکیان. حتما اسید سیک...یک رو امتحان کنه، جواب میده برای اتمام یاوه سرایی هاش 😡
    5
    11
    دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    آرزوی من این است که سرزمینهای جدا شده از ایران به مام میهن بازگردند و گردش گاه هموطنان گردند
    2
    7
    دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    بعد از کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی ؛ تعداد زیادی از ارامنه به فرانسه مهاجرت کردند . در جنگ میان ارمنستان کنونی و اذربایجان فرانسه میخواهد در صحنه سیاسی منطقه خود را مطرح و طرفدار ارمنستان باشد . اذربایجان مناطق ارمنی نشینی که بعد از تشکیل اتحاد جماهیر شوروی در قلمرو او قرار گرفت را مال خود میداند ؛ همین سناریو در بین روسیه و اوکراین عینیت دارد . بخش شرق اوکراین روس زبان و روس تبار هستند و لنین جهت ترکیب قومی بر مبنای دیدگاه انتر ناسیونالیستی ؛ در اوکراین قرار داد . حالا غرب با ادعای روسیه برای بازگرداندن شرق اوکراین به روسیه مشکل دارد . اما با ادعای ارمنستان نسبت به اذربایجان مشکلی ندارد .
    5
    6
    دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.