آسوشیتدپرس: کاندیداها وعده احیای اقتصاد ویران می‌دهند، مردم به «همستر کامبت» پناه برده‌اند

صدای آمریکا: خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی میدانی از ایران نوشت که محبوبیت «همستر کامبت» این حقیقت تلخ را نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی در آستانه جایگزینی ابراهیم رئیسی، با یک اقتصاد ویران به دلیل تحریم‌های غرب، تورم شدید و بحران اشتغال مواجه است.

حتی در حالی‌که نامزدهای حکومتی تصدی ریاست جمهوری، وعده‌هایی در مورد احیای اقتصاد کشور می‌دهند، ایرانی‌ها که سال‌ها با «بیت کوین» درگیر بودند، اکنون به همستر کامبت، بدون این‌که بدانند چه کسی پشت آن است روی آورده‌اند.

از زمان فروپاشی توافق هسته‌ای تهران با قدرت‌های جهانی در سال ۱۳۹۴، کسانی که استطاعت این را داشتند که دارایی‌هایشان را از واحد پول تحت محاصره ایران خارج کنند؛ به خرید وسایل نقلیه، فلزات گرانبها و سایر دارایی‌های سخت روی آورده‌اند.

ارزش یک دلار در آن زمان معادل ۳ هزار تومان بود. امروز ارزش دلار به ۵۸ هزار تومان نزدیک شده است و بسیاری متوجه شده‌اند که ارزش حساب‌های بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و سایر دارایی‌هایشان به‌دلیل سقوط پول ایران به‌شدت کاهش یافته است.

این در حالی است که قیمت میوه و سبزی نسبت به‌سال گذشته ۵۰ درصد و قیمت گوشت ۷۰ درصد افزایش یافته است. هزینه سواری با تاکسی مشترک که در پایتخت ایران رایج است، تقریبا دو برابر شده است. حتی رفت‌وآمد در متروی تهران که همچنان ارزان‌ترین گزینه برای مسافران شهری است، حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.

محمدرضا تبریزی که یک مغازه پوشاک در مرکز شهر تهران دارد، می‌گوید: «از صبح سه بازدیدکننده از مغازه‌ام داشتم، هیچ‌کدام چیزی نخریدند.»

در معابر زیرزمینی و سایر مناطق شهر، دستفروشان تقریباً هر چیزی را که به دستشان برسد می‌فروشند.

گزارش آسوشیتدپرس می‌افزاید؛ وجود این شرایط اقتصادی ناامیدکننده است که باعث افزایش علاقه عموم به ارزهای دیجیتال و بازی‌های موبایلی است که سکه ارائه می‌دهند.

گسترش تلفن‌های هوشمند در سراسر ایران و همچنین هزینه نسبتاً پایین خدمات تلفن همراه در مقایسه با سایر کشورها، دسترسی به برنامه‌هایی مانند «همستر کامبت» را جذاب می‌کند.

این اپلیکیشن از طریق پیام رسان تلگرام قابل دسترسی است که علیرغم تلاش مقامات برای مسدود کردن دسترسی به آن، همچنان در ایران محبوب است. عملکرد آن مانند یک بازی افزایشی یا «کلیکر» است. کاربران به‌طور مکرر روی یک شی کلیک می‌کنند یا کارهای تکراری را تکمیل می‌کنند تا امتیاز کسب کنند.

در «همستر کامبت» کاربران بر این باورند که ممکن است بتوانند به یک ارز دیجیتال مرتبط با بازی دسترسی داشته باشند که هنوز به‌صورت عمومی معامله نشده است.

در یک ایمیل، افرادی که خود را توسعه‌دهنده بازی معرفی می‌کنند از پاسخ دادن به سؤالات در مورد هویت یا طرح‌های تجاری خود خودداری کردند، اما اصرار داشتند که «هیچ ارز دیجیتالی را در بازی ارائه نمی‌دهند.»

در این ایمیل آمده است: «ما از طریق مکانیک بازی به مخاطبان خود در مورد کریپتو آموزش می‌دهیم.»

با این حال، این بازی شبیه اپلیکیشن دیگری‌است که در گذشته به ایرانیان ارز دیجیتال ارائه می‌کرد و به نظر می‌رسد که فقط وعده پول رایگان می‌تواند برخی از ایرانی‌ها را به حواس‌پرتی از وضعیت اسف بار اقتصادی سوق دهد.

مقامات ایرانی از سران نظامی تا علمای قم از گسترش این بازی اظهار نگرانی کرده‌اند.

مقامات اوکراین نیز که از زمان تهاجم مسکو در سال ۱۴۰۱ درگیر یک جنگ ویرانگر با روسیه مسلح شده توسط جمهوری اسلامی هستند، هشدار دادند که داده‌های کاربران در روسیه ذخیره می‌شوند و ممکن است آنها را در معرض خطر قرار دهد.

علاوه بر آن، خطر گسترده‌تر قرار گرفتن در معرض بدافزار وجود دارد، زیرا کاربران در ایران اغلب نمی‌توانند نرم افزار جدید را به صورت قانونی خریداری کنند. بنابراین آنها با این خطر مواجه هستند که هکرهای تحت حمایت دولت، آنها را به دلیل دیدگاه‌های سیاسی خود هدف قرار دهند.

این در حالی‌است که نامزدهای تصدی ریاست جمهوری در «مبارزات» خود از اینستاگرام، ایکس و تلگرام استفاده می‌کنند. این سرویس‌ها پیش از این توسط جمهوری اسلامی به‌ویژه پس از اعتراضات سراسری سال‌های اخیر ممنوع شده بود.
+27
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۵
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    حالا بیایید مانند سال ۵۷ همه نه ولی اکثرا بیریم توی خیابونها داد بزنیم ، پابکوبیم ، آتیش بزنیم و تا زور داریم با مشتهای گره کرده فریاد بزنیم مرگ برشاه . مردی که باعث شد دلار ۳ تومانی را به ۷ تومان برساند و سالهای سال همین قیمت نگه دارد . این همان دزدی بود که سر ما کلاه گذاشت و دلار ۵۸۰۰۰ تومانی را ۷ تومان میفروخت یا می چپاند. حالا سالهای بعد مردم ما با ارزهای نادیده و نشناخته کار میکنند . این یعنی دنیای ما آباد شد و از نداری وبدبختی هم صدایمان در نمیاد ، یعنی ریاضت میکشیم تا با رسیدن به معنویتمان آن دنیای ما آباد شود
    1
    9
    دوشنبه ۰۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.