وکیل شروین حاجی‌پور در پی استفاده از ترانه «برای» در انتخابات، خواستار تبرئه او شد

 استفاده از ترانه «برای» در بعضی از ستادهای انتخاباتی مسعود پزشکیان، نامزد ریاست جمهوری، از هفته گذشته واکنش‌های بسیاری را در پی داشته استرادیو فردا: وکیل شروین حاجی‌پور، خواننده معترض که برای خواندن آهنگ «برای» به حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد، در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه از پخش این آهنگ در ستادهای انتخاباتی اعلام «شگفتی» کرد.

مجید کاوه، وکیل دادگستری، روز شنبه، دوم تیرماه، در نامه‌ای به غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره به محکومیت‌های آقای حاجی‌پور به دلیل خواندن این ترانه نوشت: «چگونه ممکن است یک آهنگ در مهرماه ۱۴۰۱ فعالیت تبلیغی علیه نظام و اغواکننده مردم برای جنگ و کشتار باشد اما ۲۱ ماه بعد همین آهنگ ترغیب‌کننده مردم به حضور حداکثری در پای صندوق رأی.»

آقای کاوه در این نامه با بیان اینکه موکلش به دلیل تولید این قطعه «تحت پیگرد قضائی قرار گرفته»‌، گفت که ستادهای انتخاباتی برخی کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نه تنها آهنگ «برای»‌ را پخش می‌کنند،‌ بلکه «این آهنگ نیز شعار انتخاباتی کاندیدای انتخابات هم شده است».
مجید کاوه در ادامه با درخواست «نقض حکم محکومیت» و «صدور حکم برائت» برای شروین حاجی‌زاده به رئیس قوه قضائیه یادآور شد که پرونده این خواننده معترض در دادگاه تجدید نظر در حالی بلاتکلیف مانده که «پرونده مزبور بدون هیچ شک و ابهامی مشمول فرمان عفو بهمن‌ماه ۱۴۰۱» است.

استفاده از ترانه «برای» در بعضی از ستادهای انتخاباتی مسعود پزشکیان، نامزد ریاست جمهوری، از هفته گذشته واکنش‌های بسیاری را در پی داشته است.

کاربران شبکه‌های اجتماعی که خود را از جمله معترضان سال ۱۴۰۱ معرفی می‌کنند، مسعود پزشکیان را به سوءاستفاده از اعتراضات «زن، زندگی،‌ آزادی» و این ترانه برای جذب رأی متهم کرده‌اند.

از سوی دیگر گروهی از هواداران حاکمیت این ترانه را نماینده آن چه «اغتشاشات» می‌نامند خوانده و به آقای پزشکیان برای استفاده از آن تاخته‌اند. شروین حاجی‌پور در آهنگ و ترانه «برای» با الهام از پست‌های کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی، به دغدغه‌های مردم ایران از جمله مشکلات اقتصادی، فاصله طبقاتی، فشارهای اجتماعی و معضلات محیط زیستی پرداخته است.

او سال ۱۴۰۱ پس از انتشار این آهنگ، بازداشت و مدتی تحت بازداشت قرار داشت و ۱۲ مهر همان سال به قید وثیقه آزاد شد.

آقای حاجی‌پور در دادگاه انقلاب برای اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» و «اغوا و تحریک مردم به اغتشاشات به قصد برهم زدن امنیت کشور» به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

او همچنین بر اساس حکم دادگاه انقلاب به مجازات‌های دیگری نظیر «ساخت موسیقی علیه جنایات آمریکا» و «ممنوعیت خروج از کشور» نیز محکوم شد.

این در حالی بود که جایزه گرمی بهترین ترانه در بخش «آهنگ برای تغییرات اجتماعی» شصت و پنجمین دوره اهدای جوایز گرمی به همین تک‌آهنگ شروین حاجی‌پور اهدا شد.
+29
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.