نظرسنجی موسسه گمان در مورد انتخابات؛ ۶۵ درصد پاسخ‌دهندگان رای نمی‌دهند

ایران وایر: بنا بر تازه‌ترین نظرسنجی موسسه گمان از «نگرش ایرانیان به انتخابات ۱۴۰۳»، حدود ۶۵ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند که در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی شرکت نکرده و رای نخواهند داد.

براساس این نظرسنجی که از تاریخ ۲۸ تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ به مدت ۳ روز انجام شده و دیدگاه افراد باسواد بالای ۱۹ سال ساکن ایران برابر با ۹۰ درصد جمعیت بزرگسال ایران را پوشش می‌دهد، تنها حدود ۲۲ درصد جامعه آماری اعلام کرده‌اند که در انتخابات ۸ تیرماه شرکت خواهند کرد و حدود ۱۲ درصد هم گفته‌اند که هنوز تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفته‌اند.

نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد با وجود آنکه اندگی تا انتخابات مانده، هنوز ۳۴ درصد جامعه از زمان برگزاری این انتخابات اطلاع ندارند.

به گزارش «گمان» مقایسه رفتار انتخاباتی پاسخ‌دهندگان در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ و تصمیم آنها برای انتخابات پیش رو نیز نشان می‌دهد، ۸۵ درصد از افرادی که در انتخابات اسفند گذشته شرکت نکردند، قصد شرکت در انتخابات امسال را هم ندارند. در مقابل، ۶ درصد از کسانی که در آن انتخابات رای نداده‌اند، اعلام کردند که در رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری حاضر خواهند شد.

این موسسه نظرسنجی و آمار در ادامه گزارش خود تصریح کرد:«مسعود پزشکیان و سعید جلیلی از آرای بیشتر آنهایی که گفته‌اند در انتخابات شرکت می‌کنند برخوردار هستند و محمد باقر قالیباف در جایگاه سوم قرار گرفته است. علاوه بر این در میان آنهایی که هنوز درباره شرکت یا عدم شرکت در انتخابات مردد هستند، اقبال به مسعود پزشکیان بیش از سایر کاندیداهاست. همچنین، حدود ۱۵ درصد مرددین شرکت در انتخابات، گفته‌اند احتمالا رای باطله خواهند داد.»

گزارش موسسه گمان حاکی است بیش از ۶۷ درصد افرادی که نمی‌خواهند در انتخابات ریاست جمهوری رای بدهند یا هنوز تصمیم قطعی نگرفته‌اند، علت عدم مشارکت خود را «مخالفت با کلیت نظام جمهوری اسلامی» اعلام کرده‌اند، ۱۸ درصد این گروه نیز «کم‌اختیار بودن مقام ریاست جمهوری اسلامی» و حدود ۸ درصد هم «رد صلاحیت کاندیدای مطلوب خود» را علت عدم شرکت در انتخابات اعلام کرده‌اند.

همچنین از میان کسانی که می‌خواهند رای بدهند یا هنوز تصمیم قطعی نگرفته‌اند، حدود ۵۰ درصدشان انگیزه اصلی برای رای دادن را «مشارکت سیاسی، استفاده از حق رای و راهگشایی برای بهبود شرایط»، ۳۸ درصد «انتخاب کاندیدای اصلح، حمایت از نظام و رهبری، و مایوس ساختن دشمنان» و ۸ درصد آنها هم «اجبار یا برای داشتن مهر در شناسنامه» را از دلایل مشارکت خود در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده‌اند.

رای‌گیری برای مشخص شدن چهاردهمین رئیس دولت جمهوری اسلامی ۸ تیرماه امسال برگزار می‌شود. شش نامزد تایید شده از سوی شورای نگهبان در این انتخابات زودهنگام که در پی کشته‌شدن ابراهیم رئیسی در حادثه سقوط هلی‌کوپتر به نظام تحمیل شد، در حال رقابت با یکدیگر هستند. در این میان نظرسنجی یک مرکز دولتی در ایران در روزهای ۲۹ و ۳۰ خرداد نشان می‌دهد که بیش از هفتاد درصد مردم تبلیغات انتخاباتی را دنبال نمی‌کنند. بنا بر آمار ایسپا تنها هفت درصد «بسیار زیاد» اخبار را دنبال می‌کنند که حاکی از بی‌توجهی افکار عمومی به انتخابات است.

در همین حال بسیاری از دانشجویان، معلمان و فعالین سیاسی و مدنی در بیانیه‌هایی اعلام کرده‌اند که انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم را تحریم کرده‌اند و در آن شرکت نخواهند کرد.
+17
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    گور دجال زار می بینم - نیده، ترکیه
    عمار ملکی مدیر موسسه گمان، از نابکاران روزگار است، این حامی تروریسم همیشه در آمار سازی هایش یک جای خالی ۴۵ درصدی برای مانور رژیم باز میگذارد و بعد از انتخابات هم آن یکی نفوذی رژیم، مرتضی کاظمیان از ایران اینترنشنال هم بعداً مشارکت را ۴۲ درصد اعلام خواهد کرد! عجب قوم پست و رذلیست این قوم!
    1
    12
    شنبه ۰۲ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    Hassan1479 - تهران، ایران
    هر کس باندازه یک جو شعور داشته باشد در انتخابات هیچ دیکتاتوری بخصوص ج.ا شرکت نمیکند .
    5
    8
    شنبه ۰۲ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.