قالیباف به طور تلویحی از دیگر نامزدهای اصولگرا خواست به نفع او انصراف دهند

 محمدباقر قالیباف در یک تجمع انتخاباتی در تهرانرادیو فردا: محمدباقر قالیباف، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، با اشاره به «آمادگی بیشتر» خود نسبت به سایر کاندیداها، به شکل تلویحی خواستار کناره‌گیری نامزدهای جریان اصولگرا به نفع خود شد.

او روز یکشنبه ۲۷ خرداد در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره کناره‌گیری نامزدها بعد از برگزاری مناظره‌ها گفت که «جبهه انقلاب» قبل از روز هشتم تیر که زمان برگزاری انتخابات است، باید به «یک نفر» برسد.

«جبهه انقلاب» تعبیری است که برخی اصولگرایان درباره این جریان سیاسی به کار می‌برند،‌ هرچند که این جریان در جریان مبارزات انتخاباتی سال‌های اخیر از عناوین دیگری نیز استفاده کرده‌ است.

آقای قالیباف با یادآوری ریاست خود در مجلس جدید و سپس کشته شدن ابراهیم رئیسی، به سایر نامزدهای اصولگرا اشاره کرد و گفت: «وقتی دیدم دوستان به عرصه آمدند و می خواهند نمایندگی کنند، به صحنه آمدم چون کشور در نقطه حساس است و احساس کردم آمادگی بیشتری نسبت به بقیه دارم.»
پیش از این گزارش‌هایی درباره انصراف سعید جلیلی از رقابت در انتخابات منتشر شده بود، اما چهره‌های نزدیک به او این خبرها را «دروغ» خواندند.

از سوی دیگر، علیرضا زاکانی که برخی تحلیلگران او را «کاندیدای پوششی» می‌خوانند، کناره‌گیری خود را تکذیب کرده و گفته است تا انتها باقی می‌ماند.

جلیلی و زاکانی که از چهره‌های تندرو جریان اصولگرا هستند، در دوره گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۰به نفع ابراهیم رئیسی از انتخابات انصراف دادند.

از سوی دیگر در انتخابات سال ۹۲ که به پیروزی حسن روحانی منجر شد، طرفداران محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی طرف مقابل را متهم می‌کردند که با کنار نکشیدن، زمینه‌ساز پیروزی آقای روحانی شدند.

محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ به نفع ابراهیم رئیسی کنار کشید، اما این اقدام نیز مانع از شکست رئیسی از حسن روحانی نشد.

آقای قالیباف که روزهای قبل از هدر رفتن «۳۰ درصد» از پول حاصل فروش نفت به دلیل تحریم‌ها انتقاد کرده و با واکنش‌هایی از سوی طرفداران دولت ابراهیم رئیسی و حامیان سعید جلیلی نیز مواجه شده بود، روز یکشنبه سعی کرد نشان دهد در سیاست خارجی مسیری شبیه به رئیسی را ادامه می‌دهد.

او با اشاره به این که «گسترش روابط با همسایگان» از سیاست‌های دولت رئیسی بود، گفت همین روش را «با قوت و قدرت» ادامه خواهد داد.

این در حالی است که در سه سال ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی، حکومت طالبان از اختصاص دادن حقابه رود هیرمند خودداری کرد و همچنین به دنبال حمله موشکی سپاه به نیروهای مخالف جمهوری اسلامی در پاکستان، تنش شدیدی بین تهران و اسلام‌آباد پیش آمد و پاکستان نیز نقاطی در داخل خاک ایران را هدف قرار داد.

اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی پیش‌تر در برنامه‌های تلویزیونی انتخاباتی خود درباره شکایت نکردن از روزنامه‌نگاران نیز با انتقاد مواجه و او متهم به «دروغگویی» شده بود.
پزشکیان و «سر سپردگی» به خامنه‌ای
از سوی دیگر،‌ مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب در جریان یک سخنرانی در دانشگاه تهران اذعان کرد «سرسپرده» علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی،‌ است.

به گزارش ایسنا، او در این سخنرانی گفت: «اگر عقیده من مبنی بر احترام و سر سپردن به رهبری را قبول ندارید، حق ندارید به من توهین کنید. آزادی به این معنا نیست که به هرکه می‌خواهیم توهین کنیم.»

او در عین حال یادآوری کرد در سال ۱۴۰۱ درباره مهسا امینی و جان باختن او موضع‌گیری «صریح» کرده و افزود که به همین دلیل از سوی شورای نگهبان «با اما و اگر» تأیید صلاحیت شده است.

اشاره آقای پزشکیان به یک برنامه زنده تلویزیونی در سال ۱۴۰۱ است که در آن گفته بود مهسا امینی بر اثر دلایل طبیعی جان خود را از دست نداد.

او همچنین بار دیگر علیه «طرح نور» پلیس ایران که شامل بازگشت گشت‌های ارشاد به خیابان‌ها است، موضع گرفت و گفت این طرح‌ها به «نتیجه نخواهد رسید».

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه گفت: «اینکه هرکس چه پوششی دارد به ما ارتباطی ندارد» و در عین حال تأیید کرد که رئیس‌جمهور نمی‌تواند تحمیل حجاب اجباری را متوقف کند.

او افزود: «تا جایی که در اختیار من باشد در مقابل این موضوع خواهم ایستاد و سایر افراد و نهادها را نیز قانع خواهم کرد.»

آقای پزشکیان همچنین در این دیدار و در برابر درخواست دانشجویان برای آزادی زندانیان سیاسی گفت: «زندانیان سیاسی در محدوده من نیست و اگر بخواهم کاری هم بکنم، اختیاری ندارم.»
+2
رأی دهید
-40

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    تا زمانی که بخاطر حق و حقیقت نایستیم یک چنین اولادان مادر قسطی رو، باید اینگونه جای دوست و دشمن را به ما نشان دهند و ما سکوت کنیم. اصولا عجله ای نیست، شهر خیلی در امن و امان است 😡
    2
    6
    یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    هرچند مقام ریاست جمهوری یک مستخدم یا پادو بیت رهبری بیش نیست ولی رای گیری و رسیدن به مقام پادوگری خامنه ای هم شده یک حرفه کلاهبرداری از نوع سوم . شورای نگهبان یک عده را که خودشان بپسندن انتخاب میکنند و بعد یکی پس از دیگری با دریافت پستی و چشمداشتی کنار میروند. آنوقت کی میمونه ؟
    2
    7
    یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.