آیا ضعف میدان مغناطیسی زمین باعث پیدایش جانوران شد؟

العربیه: محققان شواهد قانع‌کننده‌ای یافته‌اند که نشان می‌دهد در دوران «اِدیاکاران» (635 تا 541 میلیون سال پیش) که جانوران میکروسکوپی متنوع شروع به رشد و نمو کردند، میدان مغناطیسی زمین در وضعیتی بسیار غیرعادی قرار داشت.

پژوهش آنها این پرسش را مطرح می‌کند که آیا این نوسانات باستانی در میدان مغناطیسی زمین منجر به تغییراتی در سطح اکسیژن شده است که می‌توانسته برای تکثیر و تکامل اشکال حیات در میلیون‌ها سال پیش بسیار مهم بوده باشد.

یکی از چشمگیرترین اشکال حیات در دوران ادیاکاران جانوران آن دوران بودند. آنها به دلیل شباهت‌شان به حیوانات اولیه قابل توجه بودند. برخی از آنها حتی بیش از یک متر اندازه داشتند و متحرک بودند، که نشان می‌دهد احتمالاً در مقایسه با اشکال حیات قبل از خود به اکسیژن بیشتری نیاز داشتند.

داده‌های محققان نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی زمین در برخی برهه‌های دوران ادیاکاران در ضعیف‌ترین وضعیتی بود که تا به امروز شناخته شده است. در آن زمان میدان مغناطیسی زمین 30 برابر ضعیف‌تر از میدان مغناطیسی امروزی بود، و این وضعیت حداقل 26 میلیون سال دوام آورد.

میدان مغناطیسی ضعیف باعث می‌شود ذرات باردار خورشید آسان‌تر اتم‌های سبک مانند هیدروژن را از جو زمین جدا کنند و منجر به فرار آنها به فضا شوند. اگر زمین در آن زمان مقدار زیادی هیدروژن از دست داده باشد، اکسیژن جو زمین به جای واکنش با هیدروژن برای تشکیل بخار آب، می‌توانسته به قوت خود باقی بماند، و در بلندمدت به تجمع اکسیژن منتهی شود.

بر اساس تحقیق اخیر، میدان مغناطیسی بسیار ضعیف زمین در طول دوران ادیاکاران باعث از دست دادن هیدروژن در طول حداقل چند ده‌ میلیون سال شد. این ممکن است منجر به افزایش اکسیژن اتمسفر و سطح اقیانوس‌ها شده باشد و امکان ظهور اشکال پیشرفته‌تر حیات را روی زمین فراهم کرده باشد.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.