بازداشت سه تماشاگر فوتبال در بازی ایران و هنگ‌کنگ به اتهام «اهانت» به سرود ملی چین

خوشحالی بازیکنان ایران پس از پیروزی بر تیم هنگ‌کنگ در ورزشگاهبی بی سی: سه تماشاگر فوتبال در جریان بازی دیروز فوتبال ایران و هنگ‌کنگ به ظن «اهانت» به سرود ملی چین بازداشت شدند. این بازی در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا در هنگ‌کنگ برگزار شد.

پلیس هنگ‌کنگ می‌گوید که این افراد در زمان پخش سرود ملی چین در ورزشگاه از جایشان بلند نشده بودند و حتی پشتشان را به زمین بازی کرده بودند.

رسانه‌های محلی گزارش دادند که پلیس لباس‌شخصی در ورزشگاه حضور داشته و تماشاگران را زیرنظر داشتند.

اکنون افراد بازداشت شده با قید وثیقه آزاد شدند.

عفو بین‌الملل، نهاد ناظر بر وضعیت حقوق بشر اقدام پلیس را محکوم کرد.

سارا بروک مدیر عفو بین الملل در چین می‌گوید یکبار دیگر در هنگ کنگ اعتراضات مسالمت‌آمیز، ذیل قانونی سرکوب‌گر، با واکنش شدید پلیس مواجه شد.

بر اساس قانون جدیدی که پس از اعتراضات گسترده طرفداران دموکراسی در هنگ‌کنگ وضع شده است توهین به سرود ملی چین می‌تواند به محکومیت به حبس تا سه سال منجر شود.

مارتین ییپ، خبرنگار بی‌بی‌سی در چین می‌گوید احتمالا این اولین بار است که افرادی به دلیل اینکه هنگام پخش سرود ملی چین در ورزشگاه از جایشان بلند نشدند،‌ بازداشت شدند.

او می‌گوید که بازداشت این سه نفر در شبکه‌های اجتماعی انعکاس گسترده داشته و بحث‌های زیادی به راه انداخته است.

بسیاری این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا کلا بهتر نیست از شرکت در چنین رویدادهای صرف نظر کرد تا «دچار مشکل نشد؟»

پیش از این، در سال ۲۰۱۹ در اوج اعتراضات در هنگ‌کنگ، در جریان مسابقات تیم فوتبال ایران و هنگ‌کنگ در بازی‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲،‌ تماشاگران هنگ‌کنگی سرود چین را هو و پشتشان را به زمین کرده بودند.
در سال ۲۰۱۹ هواداران تیم فوتبال هنگ‌کنگ قبل از بازی مقدماتی جام جهانی مقابل ایران به سرود ملی چین که پخش شد پشت و آن را هو کردنددو سال پیش هم در یک مسابقه راگبی، یک آهنگ اعتراضی دموکراسی‌خواهان به جای سرود ملی چین پخش شد، که با واکنش مقامات قضایی هنگ‌کنگ رو به رو شد.

از اواخر قرن نوزدهم، سرزمین هنگ‌کنگ تحت نفوذ قدرت‌های اروپایی قرار گرفت و سرانجام در سال ۱۹۰۸، دولت وقت چین این سرزمین را به مدت ۹۹ سال به بریتانیا اجاره داد.

براساس این توافق ، هنگ کنگ در سال ۱۹۹۷ به چین بازگردانده شد و بر اساس آن آزادی‌های خاصی تحت توافق «یک کشور، دو سیستم» حداقل برای ۵۰ سال تضمین شد.

اما نفوذ چین در سال‌های اخیر، به ویژه در پی اعتراضات گسترده چهار سال پیش طرفداران دموکراسی افزایش یافته است.
+0
رأی دهید
-10

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.