سازمان ملل به بیبیسی گفته است که «هیچ توطئه بینالمللی برای نگه داشتن پناهجویان سوری در لبنان وجود ندارد»فردی که پشت این کمپین قرار دارد - و یک مدیر هنری لبنانی است - به بیبیسی گفت که این یک ابتکار شخصی بوده است.
او احساس میکرد که برای «بحران پناهجویان»، که بسیاری از لبنانیها آن را تهدیدی برای کشور میدانند، باید کاری انجام دهد.
اما صرف نظر از اینکه چه کسی بودجه این کمپین را تامین میکند، پیام آن بازتاب یک باور عمومی است که در کشور وجود دارد: پناهندگان «مضر» دیده میشوند و سازمان ملل متحد تا حدودی مقصر است.
در پاسخ به تماس بیبیسی، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در لبنان در بیانیهای اعلام کرد: «هیچ توطئه بینالمللی برای نگه داشتن پناهندگان سوری در لبنان وجود ندارد و هیچ برنامه پنهانی پشت این موضوع نیست.»
«ما همیشه در مورد موضع خود بسیار شفاف بودهایم: سازمان ملل متحد، از جمله کمیساریای عالی پناهندگان، مانع بازگشت پناهندگان به سوریه نمیشود.»
اما احساسات ضد سوری همچنان پابرجاست و در نتیجه بسیاری از پناهندگان به دنبال زندگی کردن در جای دیگری هستند. به گفته وزارت کشور قبرس، تعداد پناهجویان سوری که از لبنان میآیند، ۲۷ برابر شده است.
عالیه بیصبرانه منتظر است تا به شوهرش در قبرس ملحق شودحدود یک ماه پیش، عالیه و فرزندانش در میان ۳۵ نفری بودند که سوار بر قایق به سوی این جزیره میرفتند و امیدوار بود به همسر و فرزند چهارمش بپیوندند. آنها یک سال پیش همین سفر غیرقانونی را انجام داده بودند.
آنها خود را به آبهای قبرس رساندند اما گارد ساحلی قایقشان را مجبور به بازگشت کرد.
علیرغم تمام خطراتی که این سفر به همراه داشت، عالیه میگوید هراسی از این سفر نداشت، زیرا معتقد بود فرزندانش آیندهای در لبنان ندارند.
او میگوید: «مگر چه میشد؟ ممکن بود بمیریم. من همین حالا هم مردهام، چه اینجا، چه آنجا».