آمریکا اعلام کرد از «تروریستی خواندن سپاه پاسداران در سراسر جهان» حمایت می‌کند

حضور نیروهای سپاه پاسداران در یک راهپیمایی در تهرانبی بی سی: دو مقام وزارت خارجه آمریکا،‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک «تهدید جهانی» خواندند و از حمایت آمریکا از تلاش‌ سایر کشورها برای قرار دادن سپاه در لیست گروههای تروریستی خبر دادند.

آبرام پیلی، کفیل فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور ایران دیشب در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشت: «ما از تلاش‌ها در سراسر جهان برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت می‌کنیم.»

او بخشی از جلسه مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را بازنشر کرد و با اشاره به اینکه آمریکا پیشتر سپاه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است، سپاه پاسداران را «تهدیدی برای جهان» خواند.

دولت دونالد ترامپ، در سال ۱۳۹۸، سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در جلسه مطبوعاتی با خبرنگاران گفت که کشورش از تلاش‌ها برای تعیین سپاه پاسداران به عنوان یک گروه تروریستی حمایت می‌کند.

این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره سپاه پاسداران گفت: «این سازمان به طرز وحشتناکی ترویج کننده تروریسم است و معتقدیم که [اقداماتش] بر همه جهان تاثیر می‌گذارد.»

پاسخ آقای پاتل به سوال خبرنگاری درباره این بود که آیا آمریکا با تروریستی خواندن سپاه در آلمان و سایر کشورها موافق است.

خبرگزاری آلمان، هفته گذشته به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گزارش داده بود که چندین کشور اتحادیه اروپا از جمله آلمان در پی آن هستند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر اساس حکم دادگاه دوسلدورف آلمان درباره یک پرونده طرح حمله به یک عبادتگاه یهودیان، کنیسه در شهر بوخوم،‌ در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

پیشتر و در زمان اوج طرح درخواست‌ها برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران، همزمان با اعتراضات سراسری در ایران، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود که تا زمانی که یک دادگاه رسمی کشورها عضو اتحادیه اروپا رای بر تروریستی بودن سپاه ندهد،‌ اتحادیه اروپا نمی‌تواند این سازمان را در فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه کند.

یه وان ری،‌ نماینده مجلس آلمان در واکنش به خبر خبرگزاری آلمان در شبکه ایکس (توییترسابق) خطاب به مخالفان جمهوری اسلامی ایران نوشت: «این خبر خوبی است. نتیجه تلاش‌های خستگی‌ناپذیر شماست. ما مبارزه شما را می‌بینیم و کنار شما ایستاده‌ایم.»

او در ادامه نوشته: «اما به یاد داشته باشید که اتحادیه اروپا برای اینکه سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد به اتفاق آرا نیاز دارد. پس به مبارزه ادامه دهیم.»

قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست «سازمان‌های تروریستی» از جمله درخواست‌های مخالفان جمهوری اسلامی ایران از مقامات کشورهای جهان و به ویژه اتحادیه اروپاست.
حکم دادگاه دوسلدورف چه بود؟ساختمان دادگاه عالی منطقه‌ای در دوسلدورف در غرب آلماندادگاه عالی منطقه‌ای دوسلدورف آلمان، در سال ۲۰۲۲،‌ (۱۴۰۱) یک ایرانی مقیم آن کشور را در ارتباط با اتهام اقدام برای آتش زدن یک کنیسه گناهکار شناخت و به دو سال و ۹ ماه زندان محکوم کرد.

در حکم این دادگاه که به تازگی تایید و قطعی شده است، آمده بود که «سازمان‌های دولتی ایران» در طراحی این نقشه دست داشتند.

در همین رابطه وزارت خارجه آلمان در روز اول فروردین ماه امسال،‌ کاردار سفارت ایران در برلین را احضار کرد.

در حکم دادگاه دوسلدورف، که زمستان سال گذشته صادر شد، یک مرد ۳۶ ساله ایرانی آلمانی که نامش « بابک» اعلام شد، قصد داشت با یک ماده آتش‌زا «کوکتل مولوتوف» به ساختمان کنیسه‌ای در شهر بوخوم،‌ در غرب آلمان حمله کند اما به دلیل حفاظت از این محل مجبور می‌شود، ماده انفجاری را در مدرسه‌ای در مجاورت کنیسه بیاندازد.

از آنجایی که این حمله در شب انجام شد، مدرسه خالی بود و به کسی صدمه‌ای نرسید.

شادی صدر، حقوقدان و فعال حقوق بشر که در بریتانیاست، درباره این پرونده در شبکه ایکس، (توییتر) نوشت: «متهم در تابستان ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و هر بار به مدت چند هفته در ایران بوده است. او با جمهوری اسلامی و مواضع ضد اسراییلی و ضد یهودی آن احساس نزدیکی می‌کرده است.»

خانم صدر نوشت، شخصی که به متهم پرونده، ماموریت منفجر کردن کنیسه را محول کرد، «یک ایرانی-آلمانی است که عضو بلندپایه گروه فرشتگان جهنم بوده است؛ کلوپ موتورسواری که در جرایم سازمان یافته زیادی نقش دارد.»

خانم صدر بدون نام بردن از این فرد نوشت که او «به دست داشتن در دو قتل و اعمال مجرمانه دیگری است و به همین دلیل از مرداد ۱۴۰۰ که به ایران گریخته دیگر به آلمان بازنگشته است.»

در حالیکه برخی رسانه‌های خارج از ایران این فرد را «رامین یکتاپرست» نام بردند و از کشته شدن او در تهران خبر دادند، خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران ارتباط این فرد با سپاه پاسداران را رد کرد.

اواسط اردیبهشت ماه خبرگزاری تسنیم نوشت که «پیگیری» خبرنگارش حاکی از این است که فردی به نام رامین یکتاپرست هیچ ارتباطی با سپاه ندارد و در یک درگیری در تهران کشته شده است.

شادی صدر درباره اهمیت رای دادگاه عالی دوسلدورف نوشت: «شهادت کارشناس نهاد محافظت از قانون اساسی که بالاترین نهاد امنیتی آلمان است درباره فعالیت‌های جاسوسی جمهوری اسلامی ایران برعلیه مراکز یهودیان در آلمان و اینکه نیروی قدس سپاه پاسداران پشت این حمله خاص بوده، پرونده را، با وجود خسارت اندکی که ایجاد شده، به پرونده‌ای درباره تروریسم دولتی تبدیل کرده است.»

این فعال حقوق بشر می‌گوید که با قطعی شدن این حکم، «حالا یک رای قضایی درباره فعالیت‌های تروریستی سپاه در خاک اروپا وجود دارد.»
+56
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۲
    َپارتیزان - سپیدار، ایران
    چه عجب، این رو به انگستان واروپا یاد بده، البته اگر واقعی باش نه اینکه بعد از دو روز هزار تا بهانه بیاورید که این نمیشه اون هم الان میشه.
    0
    10
    جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.