مخالفت برخی کاربران با کارزاری درباره رفح: چشم‌ها را بر «شیطان جمهوری اسلامی» بدوزیم؛ جانم فدای ایران

 شماری از قربانیان نقض حقوق بشر در ایرانصدای آمریکا: به دنبال به راه افتادن کارزاری با عنوان «همه چشم‌ها به رفح»، گروهی از کاربران ایرانی در فضای مجازی از ضرورت توجه به ایران نوشته و با اشاره به نقض متعدد حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی، جنگ ناشی از حمله حماس به اسرائیل را نتیجه ائتلافی دانسته‌اند که «سال‌ها است نمی‌‌گذارد خاورمیانه آرامش داشته باشد.»

علی کریمی، چهره سرشناس فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۹ خرداد در شبکه اجتماعی ایکس تصویری از نقشه ایران با شرح «همه چشم‌ها به سوی ایران» منتشر کرد. او با یادآوری شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» که بارها در اعتراضات داخل ایران سر داده شده است، نوشت: «برای ایران، برای ایرانی‌هایی که لایق و شایسته بهترین‌ها هستند.»
او همچنین در واکنش به حامیان فلسطینی‌ها نوشت، «یک ذره از این المان انسانیت‌تان را هم برای بچه‌های سیستان و بلوچستان ایران خرج کنید» و تأکید کرد: «تو اگر دغدغه‌ات مردم شام و یمن است، من دلم پیش غریبى‌ست که نامش وطن است.»
همچنین، شاهین نجفی، خواننده و هنرمند معترض، با تأکید بر این که «ایران معبد ما است»، گفت: «چشمان ما به سوی اوست: ایران سرفراز بزرگ.»
سعید قاسمی‌نژاد، پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، رفح را «آخرین سنگر حماس در غزه» دانست و گفت: «ائتلاف جهانی چپ‌ها و اسلامگرایان هفته‌ها است وارد عمل شده تا با فشار بر اسرائیل مانع از ورود به رفح، آخرین سنگر حماس در غزه شود.»

به گفته او، «هدف این ائتلاف نجات حماس به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های اخوان‌المسلمین است» و «این ائتلاف سال‌ها است که نمی‌‌گذارد خاورمیانه آرامش داشته باشد و توسعه یابد.»
فروغ کنعانی، کنشگر و تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی، نیز گفت که اگر «نگران اوضاع رفح هستیم»، «پس باید خواهان مقابله با علت اصلی جنگ باشیم.»

او در توضیح این گزاره، به «گروگان‌های اسرائیلی در چنگ حماس» اشاره کرد و افزود: «وقتی آنها آزاد شوند جنگ تمام است.» او این کارزار را «دام بازی رمانتیک چشم‌ها بر رفح که برنده آن حماس است» دانست و توصیه کرد: «چشم‌ها را بر شیطان جمهوری اسلامی بدوزیم، مشکل رفح هم خودبه‌خود حل می‌شود!»
هدیه کیمیایی،‌ روزنامه‌نگار نیز، تأکید کرد که «جمهوری اسلامی در آبان خونین در سه روز ایران را حمام خون کرد و ۱۵۰۰ معترض را را به گلوله بست، ده‌ها‌ کودک زیر پنج سال را با گلوله کشت و از سهم غذایشان به فلسطین بخشید تا یا از گرسنگی بمیرند یا خودشان را بکشند.»
ابراهیم الله‌بخشی، کنشگر حقوق بشر، با تأکید بر شعار «جانم فدای ایران»، از «کسانی که درباره رفح» می‌نویسند و به گفته او «الآن موضوع حقوق بشر برایشان مهم شده»، پرسید: «آیا زمانی که عزیزان ما در خیابان کشته و یا اعدام می‌شدند هم همین قدر عذاب وجدان و حس مسئولیت داشتید؟»
نسیم بهروز، کنشگر سیاسی، نیز با بازنشر ویدئویی بر سه شعار «فلسطین، سوریه، عامل بدبختیه»، «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»، و «فلسطین رو رها کن، فکری به حال ما کن» که بارها در اعتراضات سراسری در ایران توسط شهروندان سر داده شده، تأکید کرد. علاوه بر این، روزبه حسینی، فعال سیاسی، ویدئویی از مصاحبه با چند تن از فلسطینی‌ها درباره کشته شدن مهسا امینی و اعتراضات سراسری پس از آن منتشر کرد و با اشاره به بی‌توجهی آنان به مسئله نقض حقوق بشر در ایران، گفت: «فلسطینی‌ها حتی حمایت لفظی در اندازه دو لغت هم از ایرانیان نمی‌کنند که هیچ، مهم هم برایشان نیست.» این اظهارات در واکنش به بازنشر پوستری با شرح «چشم‌ها بر رفح» است که میلیون‌ها کاربر از سراسر دنیا در آن شرکت کرده‌اند و تعدادی از چهره‌های سرشناس ایرانی نیز به آن پیوسته‌اند.

مدافعان این کمپین می‌گویند «جنایت» را باید در هرکجا و از سوی هرکسی انجام می‌شود محکوم کرد.

جواد سلیمانی از خانواده‌های دادخواه پرواز پی‌اس۷۵۲ نوشته است: «هیچ چیز کشته شدن کودکان را توجیه نمی کند. چه در ایران باشد، چه در اسرائیل، چه در غزه. اگر در حد خودمان به جنایات در دنیا واکنش نشان ندهیم، نمیتوان انتظار حمایت از دنیا را داشته باشیم. نفع احتمالی سیاسی نباید باعث چشم بستن بر حقایق و نقض حقوق بشر شود.»
چلسی هارت کمدین و مدافع حقوق بشر آمریکایی که همراهی بسیاری با اعتراضات «زن زندگی آزادی» انجام داده نیز مدافع شرکت در کارزار «چشم‌ها بر رفح» است و می‌نویسد: «من می‌خواهم کسی باشم که وقتی قتل کودکان در ایران را دیدم، بدانم که در فلسطین هم نادرست است. چه کیان پیرفلک باشد یا یک نوزاد فلسطینی، همه کودکان فرزندان من هستند.»
شماری از کاربران ایرانی با نام‌های مستعار نیز به این کارزار واکنش نشان داده‌اند. از جمله، «شلدون» نوشته است: «فکر کن آخوند تا فرق سر تو را توی لجن کرده و خودش هم ایستاده روی شانه‌هات تا بالا نیایی، و هیچ کس هم توی دنیا نگاهت نمی‌کند، و تو یک لحظه سر و دهنت را از زیر لجن می‌آوری بیرون و می‌گی "تیریخیدا رفح را فراموش نکنید" و دوباره برمی‌گردی زیر لجن.»

در مقابل کاربری به نام تد می‌نویسد: «کار درست رو باید انجام داد، نگاه فوتبالی به سیاست خطاست، از غیر نظامی ها باید در برابر خشونت دفاع کرد چه زن اسراییلی مورد تجاوز حماس باشد چه کودک فلسطینی قربان بمباران».

حسین آقایی، پژوهشگر روابط بین‌الملل نیز با انتشار تصاویری از این کارزار و در واکنش به آنها نوشت: «کل رفح و غزه فدای ایران، تمام و کمال!»
امیر اعتمادی، کنشگر سیاسی، نیز در واکنش به بازنشر هم‌زمان این تصویر از سوی برخی کاربران ایرانی، تأکید کرد: «برای ما که سال‌ها است با پروپاگاندای جمهوری اسلامی آشنا هستیم، تردیدی وجود ندارد که انتشار هماهنگ و هم‌زمان پوسترهای رفح از سوی هنرمندان و سلبریتی‌های حکومتی، یک اقدام سازمان‌یافته زیر نظر دستگاه اطلاعاتی رژیم است، از جنس متن‌های هماهنگ چند سال قبل در خصوص تحریم دارو یا در حمایت از برجام و روحانی و ظریف.»
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، حمله روز یکشنبه ارتش کشورش به رفح را، که به آتش‌سوزی گسترده در یک اردوگاه آوارگان فلسطینی و کشته‌شدن دستکم ۴۵ نفر منجر شد، یک «اشتباه غم‌انگیز» خوانده است.

دولت بایدن از اسرائیل در مورد حمله هوایی به رفح در جنوب غزه که منجر به آتش‌سوزی گسترده در یک اردوگاه آوارگان فلسطینی شد توضیح خواست.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، می‌گوید دولت بایدن در انتظار نتیجه نهایی تحقیقات دولت اسرائیل است تا ببیند چرا حمله به نقطه‌ای در نزدیکی شهر رفح به اردوگاه فلسطینی‌ها نیز اصابت کرد.

اسرائیل به دولت بایدن گفته است که هدف یک انبار تسلیحات حماس بود که بیش از یک کیلومتر و نیم با اردوگاه فاصله داشت و برای آنکه آسیبی به پناهندگان نرسد از بمبی ۳۷ کیلوئی استفاده کرد که کوچکترین بمب آنها است.

هم‌زمان با گسترش حملات اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه، تساخی هانگبی، مشاور امنیت ملی این کشور، پیش‌بینی کرده که جنگ اسرائیل با حماس تا هفت ماه دیگر و تا پایان سال جاری میلادی با هدف از بین بردن توانایی نظامی و حکمرانی حماس و همچنین گروه شبه‌نظامی جهاد اسلامی ادامه داشته باشد.

اسرائیل می‌گوید تا نابودی کامل حماس به جنگ ادامه می‌دهد و برای آزاد کردن گروگان‌ها مجبور به انجام عملیات در رفح است. از سویی، مقام‌های بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، می‌گویند این تهاجم جان صدها هزار فلسطینی را به‌خطر می اندازد.

حماس بارها با پیشنهاد‌ها مختلف برای آتش‌بس و آزادسازی گروگان‌ها مخالفت کرده است.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.
+29
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۱
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    ✅🚨زیباترین جمله ای که در ۴۳ سال اخیر شنیده ایم، اگر ایران پرست و آریایی نژاد باشیم. فر و شکوه ایران پاینده و جاوید باد 🚨✅
    1
    9
    ‌پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.