ارتباط رژیم‌ گیاهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ قلبی و سرطان

رژیم گیاهخواری با کاهش خطر سرطان پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ مرتبط است.دویچه وله: به گزارش نشریه پزشکی Everyday Health، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، ممکن است کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان باشند. همچنین عوامل خطرساز بروز این بیماری‌ها نیز کمتر گریبانگیر گیاهخواران می‌شود.

در این مطالعه که در نشریه One  PLoS منتشر شد، دانشمندان با بررسی نتایج ۴۸ مطالعه منتشر شده در دو دهه اخیر، اثرات سلامتی رژیم‌های وگان یا گیاهخواری را بررسی کردند. رژیم وگان نوعی رژیم گیاهخواری است که تمام انواع گوشت، تخم مرغ، لبنیات و سایر محصولات حیوانی مانند عسل یا ژلاتین را حذف می‌کند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد هر دو رژیم غذایی گیاهی با کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها و همچنین بیماری‌های قلبی ناشی از تنگی عروق، مرتبط بودند.

همچنین هر دو رژیم گیاهخواری با کاهش خطر سرطان پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ مرتبط بودند.

علاوه بر این، هر دو رژیم غذایی با کاهش احتمال ابتلا به چندین عامل خطر که می‌توانند به بیماری قلبی و سرطان کمک کنند، مانند چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا و التهاب مرتبط بودند.

محققان می‌گویند غذاهایی که گیاهخواران و وگان‌ها انتخاب می‌کنند می‌توانند به بهبود سلامت کلی بدن منجر شوند.

افرادی که رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگان را دنبال می‌کنند، مقدار بیشتری سبزیجات و غذاهای کامل حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد با اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دریافت می‌کنند و از سوی دیگر از اثرات مخرب غذاهای فرآوری‌شده که باعث افزایش تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند و به سلول‌ها و بافت‌های بدن آسیب می‌رسانند، دوری می‌کنند.

این تحلیل تنها شامل افرادی بود که به طور دقیق رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگان را رعایت می‌کردند، نه افرادی که برخی از اوقات غذاهای گیاهی مصرف می‌کردند.

به گفته محققان یکی از دلایلی که خوردن میوه‌ها و سبزیجات زیاد ممکن است به کاهش خطر بیماری‌های مزمن کمک کند، این است که این غذاها مملو از فیبر هستند که در غذاهای حیوانی وجود ندارد.

خوردن غذاهای مملو از فیبر به هضم آهسته کمک می‌کند، سبب کنترل قند خون شده و به افراد کمک می‌کند احساس سیری کنند. این بدان معناست که افراد در درازمدت غذای کمتری می‌خورند و این به جلوگیری از افزایش وزن کمک می‌کند. علاوه بر این، فیبر به تمیز کردن دستگاه گوارش کمک می‌کند که ممکن است با کاهش کلسترول مرتبط باشد.

همه این اثرات فیبر به کاهش خطر سرطان و بیماری قلبی کمک می‌کند.
+4
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.