«پرستاران می‌توانند با مجوز رسمی «مجهز به اسپری فلفل، شوکر و باتوم تلسکوپی» شوند»

صدای آمریکا: محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار اعلام کرد که پرستاران می‌توانند با مجوز رسمی «مجهز به لوازم حفاظت شخصی شامل اسپری فلفل، شوکر و باتوم تلسکوپی» شوند.

به گزارش وب‌سایت خبرآنلاین، این مقام صنفی گفت که براساس قرارداد خانه پرستار با «یک شرکت حفاظتی و مراقبتی» هزاران پرستار«امکان خرید و تجهیز به وسایل امنیتی و حفاظت شخصی شامل اسپری فلفل، شوکر و باتوم تلسکوپی» دارند.

تجهیز پرستاران به لوازم حفاظت شخصی در حالی‌است که براساس گزارش‌ها، برای چندمین‌بار طی ماه‌های اخیر، کادر درمانی بیمارستان‌های ایران مورد «ضرب و شتم» همراهان بیماران قرار گرفتند.

پیش‌تر، یک پرستار یاسوجی با «حمله یکی از همراهان بیمار»، با ضربات چاقو از «ناحیه گردن» به‌شدت مصدوم شد.

بر اساس اعلام رسانه‌های ایران، ضارب «دستگیر و مورد پیگرد قانونی» قرار گرفت. در پی مصدومیت این پرستار،شماری از همکاران او نیز در اعتراض به «وضعیت ناایمن بیمارستان» در محوطه دانشگاه علوم پزشکی دست به اجتماع صنفی زدند.

از سوی دیگر، معاون پرستاری وزارت بهداشت با «محکوم کردن» اقدامات خشونت‌آمیز علیه کادر درمان، خواستار «بازنگری در تامین امنیت» پرستاران در اورژانس‌های مراکز درمانی شد.

حوزه بهداشت و درمان ایران با چالش‌های بسیاری از جمله کمبود بودجه، کمبود دارو، تشدید خروج کادر درمان از کشور به‌ویژه پرستاران و مهاجرت رو به افزایش پزشکان روبرو است.

پیش ازاین، شریفی مقدم از «آمار ۱۵ درصدی ترک‌ کار پرستاران» خبر داده و آن را «تکان‌دهنده» دانست.

او درباره موارد استعفای ترک کار گفت: «ترک کار همیشه وجود داشته اما در سه، چهار سال گذشته شیب تندتری پیدا کرده است. استعفاهای اعتراضی و نمادین اخیر هم، جدید و برای نشان‌دادن اعتراضات جمعی پرستاران است. پرستار می‌گوید حالا که می‌خواهم بروم، باید دیگران هم در جریان قرار بگیرند.»

همچنین مهاجرت در بین پرستاران شتاب بیشتری گرفته است. رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور در اسفند سال گذشته، حداقل میزان مهاجرت پرستاران در سال را ۲۷۰۰ نفر اعلام کرد و گفت که بسته «ماندگاری پرستاران» در حال تدوین است.

وب‌سایت «رویداد۲۴» نهم آبان‌ ماه به نقل از چند نفر از «روسای بیمارستان‌های دولتی» نوشته بود که آنها از اینکه «کادر درمان از بخش دولتی خارج می‌شوند» احساس نگرانی می‌کنند.

روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران ابتدای آبان‌ ماه سال گذشته به نقل از عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود که حدود «۷۰ هزار نفر» کمبود نیروی پرستاری در «تمام بخش‌ها» وجود دارد.

پرستاران و کارکنان حوزه درمان در ایران بارها طی سال‌ها و ماه‌های اخیر نسبت به وضعیت شغلی خود و مشکلات آن در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کرده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا در گزارش‌های مختلف تلویزیونی و وب‌سایت خود به مشکلات کادر درمان به‌ویژه پرستاران و چالش‌هایی که منجر به تشدید بحران مهاجرت در این بخش شده، پرداخته است.
+18
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    فردا مس فردا میتونن مجوز حمل سلاح هم بگیرن و بیماری در شیفت کاری آنها نطق کشید فورا بیماری زمینه اش عود میکنه
    2
    12
    یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    Azadi hame - تهران، ایران
    حکومت آخوند ها۰ امیدوارم که تو هلکوپتر خبرت بیاد ۰ بر پدر و مادرتان لعنت حکومت حشری۰۰پلیس را بجای اینکه یاد بدید مزاحم ملت توی خیابان ها بشوند۰۰ بفرستید به ملت کمک کنند۰۰دم در بیمارستان باشند۰۰ پرستار و دکتر که پلیس نیستد۰۰
    1
    17
    یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.