مخالفت نتانیاهو با کنترل غزه توسط تشکیلات خودگردان: حاضر نیستم حماسستان را با فتحستان جایگزین کنم

 بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل (آرشیو)صدای آمریکا: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه با انتشار ویدیویی به زبان عبری و زیرنویس انگلیسی، مخالفت خود با کنترل غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از پایان جنگ با حماس را ابراز کرد.

نتانیاهو که برای اشاره به غزه تحت کنترل حماس و تشکیلات خودگردان فلسطینی به ترتیب از دو عبارت «حماسستان» و «فتحستان» استفاده کرد، گفت: «حاضر نیستم حماسستان را با فتحستان جایگزین کنم.»

نخست‌وزیر اسرائیل با اشاره به حمله تروریستی هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و دستور متعاقب او به ارتش اسرائیل مبنی بر نابودی حماس گفت: «جنگجویان ارتش و سازمان‌های امنیتی برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.»

به گفته او، «تا زمانی که حماس پابرجا است، هیچ بازیگر دیگری، به‌ویژه تشکیلات خودگردان، نمی‌تواند برای اداره یک حکومت غیرنظامی وارد [غزه] شود.»

نتانیاهو با اشاره به حمایت «۸۰ درصد» فلسطینیان ساکن «یهودا و سامره» (کرانه باختری) از حمله تروریستی ۱۵ مهر گفت: «تشکیلات خودگردان حامی تروریستم، آموزش‌دهنده تروریسم، و تامین‌کننده مالی تروریسم است.»

او ضمن تاکید مجدد مخالفت خود با جایگزینی «حماسستان» با «فتحستان» اولین گام در زمینه‌سازی برای به قدرت رسیدن یک حکومت دیگر در غزه را «نابودی بدون اما و اگر حماس» دانست.

اظهارات روز پنجشنبه نتانیاهو پس از نطق یک روز پیشتر یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، بیان شده است. او در سخنانش از نتانیاهو خواسته بود برای پیشبرد حکومت غیرحماس در غزه پس از نابودی این گروه، بدون در نظر گرفتن هزینه شخصی و سیاسی احتمالی «تصمیمات دشوار» بگیرد؛ زیرا به گفته او دستاوردهای جنگ در حال از بین رفتن است و امنیت اسرائیل در بلندمدت با خطر مواجه است.

گالانت در نطق تلویزیونی خود هشدار داد با حکومت غیرنظامی یا نظامی اسرائیل بر غزه پس از پایان جنگ موافقت نمی‌کند و اینکه اداره غزه از سوی دیگر گروه‌های فلسطینی و بازیگران بین‌المللی به نفع اسرائیل است.

مخالفت وزیر دفاع اسرائیل با اداره غزه از سوی کشورش همسو با اظهارات مقامات آمریکایی و اروپایی مبنی بر لزوم ارائه طرحی پایدار از سوی نتانیاهو برای اداره غزه پس از شکست حماس است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند
+32
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    آخر کدام‌کشوری قبول میکنه در همسایگیش یک گروه مسلح و سرشار از نفرت و تشنه به خون مردمش حاکم باشند؟ آمریکا یا اروپا قبول میکنند در مرزش القاعده یا داعش حاکم باشه که حرف از صلح اسرائیل با حماس میزنند؟ رهبر حماس علنا گفته منتظر فرصت برای تکرار جنایت ۷ اکتبر شماره ۲ و ۳ هست و همه میدونند تشکیلات خودگردان دچار فساد شدید هست و هیچگونه اقتدار و اراده و توانی برای مقابله با مسلط شدن گروههای تا دندان‌مسلح تروریستی که از کودکی برای دشمنی با یهودیان شستشوی مغذی شده و با صدها میلیون دلار جمهوری اسلامی از (جیب مردم ایران) تغذیه میشوند ندارند.
    2
    16
    ‌پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.