مرگ نخستین بیمار دریافت‌کننده کلیه خوک در آمریکا

ریک اسلیمن (نشسته) به همراه شریک زندگی و پزشکانش در بیمارستان عمومی ماساچوستبی بی سی: خانواده مرد ۶۲ ساله آمریکایی که دو ماه قبل نخستین پیوند کلیه خوک در جهان برایش انجام شده بود، از مرگ او خبر دادند.

ریچارد اسلیمن در ماه مارس در بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا تحت این عمل چهار ساعته قرار گرفت و پس از دو هفته از بیمارستان مرخص شد.

بیمارستان ماساچوست گفت هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که مرگ ناگهانی او مرتبط با پیوند کلیه خوک باشد.

این بیمار ۶٢ ساله پیش از پیوند دارای بیماری حاد کلیوی بود و شانس بهبود اندکی داشت.

آقای اسلیمن علاوه بر مشکلات کلیوی، مبتلا به دیابت نوع دو و فشار خون بالا هم بود.

او پس از اینکه هفت سال برای نارسایی کلیه دیالیز شد، در سال ۲۰۱۸ در همین بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت و کلیه انسان به او پیوند زده شد.

پنج سال بعد، کلیه پیوندی پس زده شد و او ناچار شد از ماه مه سال ۲۰۲۳ بار دیگر به دیالیز روی بیاورد.

در گذشته، پیوند آزمایشی کلیه خوک روی افراد مرگ مغزی انجام شده بود اما ماه مارس امسال برای نخستین بار پیوند روی این بیمار داوطلب انجام شد.

جراحان آمریکایی گفته بودند این بیمار با قبول اینکه این جراحی جدید روی او آزمایش شود، «یک قهرمان واقعی» محسوب می‌شود.

کلیه خوک پیوندی مخصوص این جراحی را موسسه «ای‌جنسیس» واقع در کمبریج، ایالت ماساچوست، تامین کرده بود که در مهندسی ژنتیک تحقیق و فعالیت دارد.برای بیمارانی که به پیوند عضو نیاز دارند، همیشه کمبود شدید عضو اهدایی انسانی وجود دارد و استفاده از اعضای حیوانات می‌تواند به رفع این کمبود کمک کنند.

خوکی که کلیه آن در این جراحی به کار رفت از نظر ژنتیکی ویرایش شده بود تا ژن‌هایی که می‌تواند برای گیرنده انسانی مضر باشند حذف شوند و ژن‌های انسانی خاصی برای افزایش سازگاری با بدن انسان به آن افزوده شده بود.

اخیرا پیوند قلب خوک به انسان نیز آزمایش شده است زیرا اعضای خوک از نظر اندازه برای انسان مناسب است.
+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.