ایجاد هر خاطره جدید به سلول‌های مغز آسیب می‌رساند

العربیه: پژوهشی جدید نشان داد که روند به‌خاطرسپاری بلندمدت خاطرات امری هزینه‌بر است، و منجر به ایجاد التهاب در مغز و آسیب دیدن سلول‌های بنیادی می‌شود، زیرا خاطرات باید به سلول‌های عصبی جوش بخورند و ذخیره ‌شوند.

این آزمایش که روی موش‌ها انجام شد، نشان داد که روند به‌خاطرسپاری بلندمدت در هیپوکامپ روی می‌دهد، که بخشی از مغز است که به عنوان دروازه اصلی ذخیره‌سازی خاطرات شناخته شده است، و برای روند یادآوری بسیار مهم است.

التهاب نورون‌ها یا سلول‌های عصبی مغز معمولاً امری زیان‌بار تلقی می‌شود، چرا که می‌تواند منجر به مشکلات عصبی مانند بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون شود. اما یافته‌های پژوهش جدید نشان داد که التهاب سلول‌های عصبی خاص در منطقه هیپوکامپ مغز برای ایجاد خاطرات درازمدت امری ضروری است.

پاره‌گی سلول‌های بنیادی که اغلب در مغز روی می‌دهد، معمولاً خیلی سریع ترمیم می‌شود. اما در فرایند به‌خاطرسپاری تغییرات عمیق‌تر است. در اینجا فرآیندهای بیولوژیکی که معمولاً با تقسیم سلولی مرتبط هستند، ظاهراً برای سازماندهی نورون‌ها در خوشه‌های تشکیل‌دهنده حافظه، بدون تقسیم سلولی عمل می‌کنند.

مکانیسم‌های ویرایش التهابی در موش‌ها یک هفته به طول انجامید، و پس از آن نورون‌های ذخیره‌ساز حافظه در برابر محرک‌های خارجی مقاوم‌تر شدند. این نشان می‌دهد که خاطرات برای همیشه قفل شده و از عوامل خارجی محافظت می‌شوند. به گفته پژوهشگران، عین همین پروسه در مغز انسان اتفاق می‌افتد.

دانشمندان می‌گویند این فرایندی بسیار قابل توجه است، زیرا مغز انسان مدام در معرض داده‌های جدید قرار می‌گیرد. در این وضعیت، نورون‌هایی که خاطرات را رمزگذاری می‌کنند، باید اطلاعاتی که قبلاً به دست آورده‌اند را حفظ کنند و در اثر ورود داده‌های جدید آشفته نشوند.
+2
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.