رادیو فردا: گروه افراطی حماس اعلام کرد طرح آتشبس پیشنهادی از سوی مصر و قطر برای آتشبس در جنگ غزه را پذیرفته است.
به گزارش رویترز، حماس در بیانیهای که روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت منتشر کرد، گفت که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این گروه، در گفتوگوی تلفنی با نخستوزیر قطر و رئیس دستگاه امنیتی مصر پذیرش این طرح را اعلام کرده است.
در واکنش به این تحول، یک مقام اسرائیلی گفت حماس با «نسخه تعدیلشده» پیشنهادی از سوی مصر موافقت کرده که برای اسرائیل «قابل قبول» نیست.
رویترز به نقل از این مقام نوشت که این پیشنهاد شامل «نتایج دور از دسترس» است که اسرائیل با آن موافق نیست.
این مقام که خواسته نامش فاش نشود، تصریح کرد که اعلام پذیرش حماس میتواند «حیله» این گروه باشد تا «به نظر برسد اسرائیل طرفی است که توافق را رد میکند.»
حماس از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورهای غربی به عنوان سازمان تروریستی شناخته میشود.
تایمز اسرائیل نیز نوشته است که مقامهای اسرائیلی به شبکههای کان، ۱۲ و ۱۳ این کشور گفتهاند شروطی که حماس پذیرفته است، مواردی نیستند که اسرائیل با آن موافق باشد.
آنها گفتهاند پیشنهادی که حماس میگوید آن را قبول کرده است، به شکل «یکجانبه» توسط مصر ارائه شده است و دولت اسرائیل تا قبل از واضح شدن جزئیات، آن را جدی نمیگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفتوگو با خبرنگاران با تأیید این که حماس به طرح پیشنهادی آتشبس پاسخ داده است، اعلام کرد ایالات متحده در ساعتهای پیش رو درباره این پاسخ حماس با متحدان خود رایزنی خواهد کرد.
متیو میلر اضافه کرد که رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیآیای، در منطقه حاضر است و بیدرنگ رایزنی را آغاز کرده است.
او حاضر نشد جزئیات پاسخ حماس را فاش کند، اما گفت آمریکا از توافقی که به نبرد پایان دهد و باعث آزادی گروگانهای اسرائیلی شود، حمایت میکند
قبل از اعلام پذیرش این پیشنهاد از سوی گروه حماس، رئیسجمهور آمریکا به دنبال اعلام دستور اسرائیل به ساکنان شرق رفح برای تخلیه این منطقه در مکالمه تلفنی با بنیامین نتانیاهو خواست اسرائیل از حمله به این شهر خودداری کند.
به گفته کاخ سفید، جو بایدن در این گفتوگوی تلفنی در روز دوشنبه، نخستوزیر اسرائیل را از آخرین تلاش ها برای تضمین معامله گروگانها، از جمله از طریق گفتوگوهای جاری در دوحه، قطر، با خبر کرده است.
همچنین وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اعلام حماس، در شبکه ایکس نوشت که اسماعیل هنیه درباره این تصمیم با او تماس گرفته و گفته است که حالا «توپ در زمین اسرائیل» است.
جمهوری اسلامی یکی از حامیان کلیدی گروه حماس در منطقه است و طی حدود هفت ماه گذشته از حمله روز ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که آغازگر جنگ غزه شد، حمایت کرده است.