در فاصله یک روز پس از آنکه «مناف هاشمی»، دبیرکل کمیته المپیک جمهوری اسلامی، در کنفرانس خبری خود به خبرنگاران گفت که «نگران نرسیدن بودجه کاروانهای المپیک و پارالمپیک ایران در المپیک پاریس است»، سرپرست کاروان اعزامی به بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴، از استخدام نیروهای ارزشی و روحانی برای کار فرهنگی برای ورزشکاران المپیک و پارالمپیک خبر داد.
«محمد پولادگر»، سرپرست کاروان پارالمپیک ایران در بازیهای المپیک پاریس گفته است: «همواره مقام معظم رهبری [علی خامنهای] در دیدار با ورزشکاران نسبت به مباحث فرهنگی و مرام پهلوانی تاکید داشتهاند. ازاینرو اهتمام ویژه نسبت به این موارد، از مهمترین اولویتهای کمیته ملی پارالمپیک است؛ لذا اردوی تیمهای ملی با حضور مربیان فرهنگی تشکیل میشود.»
«محمد پولادگر»،سرپرست کاروان پارالمپیک ایران در بازیهای المپیک پاریس، که خود معمم است و در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی در حوزه علمیه قم تحصیل میکرد، تاکید کرده که گروهی از روحانیون برای آنچه او «روانشناسی دینی پایه» خوانده، جهت «بالا بردن روحیه ورزشی» در اردوهای ورزشکاران حضور دارند. ***
او که خود معمم است و در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی در حوزه علمیه قم تحصیل میکرد، تاکید کرده که گروهی از روحانیون برای آنچه او «روانشناسی دینی پایه» خوانده، جهت «بالا بردن روحیه ورزشی» در اردوهای ورزشکاران حضور دارند.
پیشاز این «وبسایت» رسمی کمیته پارالمپیک جمهوری اسلامی، تایید کرده بود که ۱۷ مربی پرورشی از میان روحانیون و نیروهای بسیج با عنوان «مربیان فرهنگی»، وظیفه پرورش روحی ورزشکاران اعزامی به رقابتهای بینالمللی را برعهده خواهند داشت.
رسانههای ایران نیز از «سیده کلثوم حسینی»، با دو عنوان «مربی فعال پرورشی» و «کمککننده روحانی کاروان ورزشکاران» یاد کردهاند.
کلثوم حسینی کیست و چرا کاروان ورزشی ایران که بودجه کافی برای تامین ورزشکارانش ندارد، هزینههایی مازاد برای حضور روحانیون یا نیروهای کمککننده به روحانیون در اردوهای ورزشکاران داشته است؟
روحانیون در تیمهای ورزشی چه میکنند؟ حضور مربیان فرهنگی در اردوی تیمها و ورزشکاران پارالمپیکی، با رقابتهای بینالمللی در دوران مدیریت «محمود خسرویوفا» در کمیته پارالمپیک آغاز شد و با ریاست او بر کمیته المپیک جمهوری اسلامی، افزایش یافت.
محمود خسرویوفا، عضو سابق سپاه پاسداران، بادیگارد شخصی «علی خامنهای» در دهه ۱۳۶۰ و از یاران نزدیک «قاسم سلیمانی»، فرمانده کشته شده پیشین سپاه قدس است.
پیشاز آغاز بازیهای آسیایی هانگژو، محمود خسرویوفا گروهی متشکل از روحانیون و نیروهای بسیجی و پرورشی را، مسوول نظارت بر «رفتارهای خصوصی» و «انجام امور دینی» ورزشکاران کرد.
گزارشی که بهصورت رسمی در وبسایت این کمیته منتشر شده، نشان میدهد که محمود خسرویوفا پیش از بازیهای آسیایی هانگژو ۲۰۲۲، از ۳۱ مربی پرورشی و روحانی، ازجمله ۱۶ زن و ۱۵ مرد خواسته بود در زمینههای «رصد و ارزشیابی عملکرد فرهنگی ورزشکاران» و «اجرا و نظارت بر برنامهها و فعالیتهای دینی و فرهنگی»، فعالیت کنند.
این موارد همان تعریفی است که پیشاز این، نیروهای حراست در ادارات دولتی و نیمهدولتی ارائه شده و تقریبا کارایی شبیه به «گشت ارشاد» در اردوی تیمهای ملی و ورزشکاران اعزامی به رقابتهای بینالمللی را دارد.
مرداد ۱۴۰۲، خبرگزاری دولتی «ایرنا» در گزارشی، از راهاندازی دورههای «تربیت مربی پرورشی و دینی برای اردوهای ورزشکاران» خبر داد. ایرنا نوشته بود روحانیون و نیروهای پرورشی، با همکاری سهجانبه وزارت ورزش و جوانان، کمیته المپیک جمهوری اسلامی و حوزه علمیه قم، برای ارشاد و راهنمایی ورزشکاران، در این دورهها آموزش میبینند.
نقش حوزه علمیه در اردوهای آمادهسازی ورزشکاران چیست؟ پایگاه رسمی «اطلاع رسانی حوزه» مهر۱۴۰۲، به نقل از حجتالاسلام سید «محسن حسینی»، حضور بیش از ۳۰ معمم در اردوی ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی را تایید کرد و مدعی شد که این نیروها وظیفه دارند به عملکرد دینی و معنوی ورزشکاران نظارت داشته باشند.
محسن حسینی گفته بود: «مسابقات آسیایی اولین دورهای است که ما شاهد حضور مربیان فرهنگی و روحانیون در اردوهای ورزشی بهصورت شبانهروزی و به مدت دو سال هستیم و البته این روند ادامه خواهد داشت.»
این روحانی در بخشی از صحبتهایش، «مدیریت فرهنگی مراسم آغازین اردوهای ورزشکاران ملی» را، بهعنوان دستاورد بزرگ روحانیون در اردوهای ملی دانسته و گفته بود: «قرائت قرآن، قرائت سرود ملی و در صورت امکان اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی، سه رکن مدیریت فرهنگی روحانیون در این اردوها بود.»
بهعبارتی آنچه طی چهار و نیم دهه اخیر در تمامی ورزشگاهها پیش از شروع مسابقات برگزار میشد را، بهعنوان بخشی از دستاورد ۳۱ روحانی در اردوهای تیمهای ملی معرفی کردهاند.
او همچنین سیده کلثوم حسینی خلیلی را بهعنوان «کمککننده روحانی کاروان» در بازیهای آسیایی معرفی کرد و وعده داد که حضور روحانیون در بازیهای بینالمللی دیگر ازجمله المپیک پاریس نیز، ادامه خواهد داشت.
از کلثوم حسینی چه میدانیم؟ از سیده کلثوم حسینی خلیلی که در رسانههای ایران با نام کلثوم خلیلی که تحتعنوان «کمک کننده روحانیان در کاروانهای ورزشی» شناخته میشود، گزارشهای متعدد در زمینههای «قرآنخوانی»، «روضهخوانی»، «تدریس علوم اسلامی» و «لزوم رعایت حجاب برای زنان» دیده میشود.
کلثوم حسینی اما در کنار درآمدهای فرهنگیاش از حضور در برنامههای صداوسیما، کلاسهای آموزشی حوزه علمیه قم، اردوهای کمیتههای المپیک و پارالمپیک و همینطور فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین، دو شرکت با رویکردهای مختلف را نیز مدیریت میکند.
نام کلثوم حسینی خلیلی که در برنامههای صداوسیمای حکومتی، ترویج «ساده زیستی» هم میکند، از تیر۱۳۹۸ بهعنوان «مدیرعامل با بازه نامحدود» شرکت «اورنگ سنگ طبرستان» شناخته میشود. این شرکت فعالیتهایش را در زمینههای «تولید انواع سنگ مصنوعی»، «تاسیس و گسترش صنایع سنگ و تجهیزات ساختمانی»، «خریدوفروش و واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی»، «اخذ وام و تسهیلات بانکی به صورت ارزی»، «اخذ و اعطای نمایندگی و ایجاد شعب در داخل و خارج از کشور»، «شرکت در مزایدات و مناقصات دولتی» و «برپایی نمایشگاههای بینالمللی و خارجی» تعریف کرده است.
دیگر شرکت خانم کلثوم حسینی، موسسه «قرآنی فتوت مازندران» است. او از سال ۱۳۹۵ و زیر چتر این موسسه، رقابتهای «لیگ برتر قرآنخوانی» را در کشور برگزار میکند.
سال ۱۳۹۹ زمانی که محمد پولادگر رقابتهای تلفیقی و درهم آمیخته «قرآنخوانی و حرکات نمایشی تکواندو» را برای اولین بار در جهان ابداع کرد، خانم کلثوم حسینی بهعنوان متولی بخش قرآنی این مسابقات با صداوسیما جمهوری اسلامی گفتوگویی داشت و چگونگی اجرای فنون پس از تلاوت قرآن را شرح داد.