توضیحات کارشناسان مصری در پی اذعان «آسترازنکا» به عوارض جانبی واکسن کرونا

العربیه: اذعان شرکت آسترازنکا در شامگاه دوشنبه 10 اردیبهشت مبنی بر این که واکسن کرونا ساخت این شرکت، ممکن است باعث بروز عوارض نادر جانبی شود، موجی از انتقادهای جهانی را در پی داشت.

اذعان آسترازنکا در این خصوص که واکسن آن چه بسا عوارضی از جمله لختگی خون را به دنبال داشته باشد، احتمال پیگرد این شرکت در تمامی نقاط جهان را پیش کشیده است.

بسیاری از دریافت‌کنندگان دوزهای این واکسن نیز با انتشار این خبر، دچار تشویش و نگرانی شدند.

به گفته دکتر امجد الحداد، رئیس بخش آلرژی و ایمونولوژی در سازمان سرم و واکسن مصر، باید اذعان کرد که هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد اما در عین حال باید بپذیریم که این واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند.

الحداد سه‌شنبه 11 اردیبهشت در اظهاراتی به العربیه افزود: «با مقایسه میان میزان حفاظت ایجاد شده از واکسن‌ها و آمار مرگ و میر ناشی از آنها، درمی‌یابیم که استفاده از این واکسن‌ها، گریز ناپذیر است خصوصا که آمار مرگ و میر در موج اول و دوم ویروس کرونا، افزایش یافت».
دستاوردی پزشکی
الحداد تاکید کرد که موفقیت این واکسن در کاستن از موارد مرگ ومیر، صرف نظر از نوع واکسن‌ها، یک دستاورد پزشکی محسوب می‌شود.

او افزود: «واکسن آسترازنکا یکی از موثرترین واکسن‌ها در محافظت از میلیون‌ها نفر به‌‌رغم عوارض جانبی نادر از جمله لختگی خون و کمبود پلاکت ناشی از وجود ناقلی ویروسی در آن، بود.

الحداد با پیامی اطمینان بخش به افراد نگران گفت: «درمقایسه میان شمار افراد دارای عوارض این واکسن و موارد موفقیت واکسن در حمایت آنها، می‌بینیم که این درصد بسیار ناچیز است و از همین رو باید اذعان کرد که واکسن، موفق و ایمن بوده و کسانی که عوارضی را تجربه کردند فی‌الوقع در حکم معدود موارد استثناء از قاعده هستند».

طبق گفته الحداد، همه واکسن‌ها ممکن است منجر به عوارض شوند، اما برای مقابله با هر نوع همه‌گیری ضروری هستند و سیستم ایمنی را تقویت (و نه تضعیف) کرده و آن را قادر می‌سازند، سدی قوی و کشنده برابر ویروس‌ها ایجاد کند».

پیشتر دکتر مصطفی المحمدی، مدیر واکسیناسیون سرم و واکسن «واکسیرا» در وزارت بهداشت مصر، شامگاه دوشنبه تاکید کرد که مجوز واکسن‌ها در مصر به ویژه « آسترازنکا»، تحت بند اضطراری، صادر شد به این معنا که فرد گیرنده واکسن، به مسئولیت خاص خود و امضای فرم موافقت، این واکسن را دریافت کرده است.

المحمدی خاطرنشان کرد که ممکن است موارد «اورژانسی و نادر» وجود داشته باشد که عوارض جانبی واکسن را نشان دهد، اما میلیون‌ها نفر نیز دچار هیچ عارضه‌ای نشدند.

شرکت آسترازنکا با ارزش بازار بیش از 170 میلیارد لیره استرلینگ، دومین شرکت بزرگ بورسی بریتانیا است.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.