یورونیوز: دو مقام ارتش ایالات متحده به آسوشیتدپرس گفتند که اوکراین تانکهای رزمی آبرامز M1A1 را فعلاً در نبرد با روسیه استفاده نمیکند. این تصمیم تا حدی به این دلیل گرفته شده که پهپادهای روسیه استفاده از تانکها را آنهم بدون شناسایی و هدف حمله قرار گرفتن، دشوار کرده است.
ایالات متحده سرانجام در ژانویه ۲۰۲۳ میلادی موافقت کرد که ۳۱ تانک آبرامز در اختیار اوکراین قرار دهد.
این تصمیم پس از اصرار چندماهه کییف گرفته شد که استدلال میکرد داشتن این تانکها که هرکدام حدود ۱۰ میلیون دلار هزینه دارند، برای تقویت توانایی این کشور با هدف شکستن خطوط حمله روسیه بسیار حیاتی هستند.
اما از آن زمان، وضعیت در میدان نبرد بویژه با توجه به استفاده فراگیر روسها از پهپادهای نظارتی و پهپادهای شکارچی-قاتل بهطور اساسی تغییر کرده است. این تسلیحات، حفاظت از تانکها را برای اوکراین دشوارتر کرده است زیرا تانکها به سرعت توسط پهپادهای روسی شناسایی و شکار میشوند.
بنا بر گزارش آسوشیتدپرس تا کنون پنج تانک از ۳۱ تانک منهدم شده است؛ ازجمله در جریان عقبنشینی اخیر از آودیوکا، شهری در شرق اوکراین که ماهها کانون نبردهای شدید بود.
یکی از مقامات ارشد دفاعی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «افزایش قابل توجه شمار پهپادها در میدان نبرد اوکراین به این معنی است که دیگر جایی وجود ندارد که بتوانید بدون ترس از شناسایی، از آنجا عبور کنید.»
البته یکی از مقامات دفاعی ایالات متحده گفت که اگرچه پهپادها یک تهدید مهم هستند، اما اوکراینیها نیز تاکتیکهایی را اتخاذ نکردهاند تا بتواند از تانکها موثرتر استفاده کنند.
دریاسالار کریستوفر گریدی، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده نیز در این باره گفت: «در حال حاضر، تانکها از خط مقدم بیرون کشیده شدند و ایالات متحده با اوکراینیها برای تنظیم مجدد تاکتیکها همکاری خواهد کرد.»
او افزود: «ما با شرکای اوکراینی و سایر شرکایمان کار خواهیم کرد تا به آنها کمک کنیم دریابند چگونه در چنین محیط تغییریافتهای که اکنون همه چیز در آن دیده میشود، میتوانند از تانکها استفاده کنند.»
اخبار مربوط به تانک های به حاشیه رانده شده، همزمان با دو سالگی تشکیل «گروه تماس دفاعی اوکراین» اعلام شده است.
دو سال پیش از این، ایالات متحده ائتلافی متشکل از ۵۰ کشور را بوجود آورد که ماهانه نشستی برگزار میکنند تا به ارزیابی نیازهای نظامی اوکراین بپردازند و کشورهای دارای مهمات، تسلیحات یا نیازهای اوکراین برای تعمیر تجهیزاتش را شناسایی کنند.
به گفته مقامات آمریکایی، انتظار میرود ایالات متحده روز جمعه اعلام کند که حدود ۶ میلیارد دلار کمک نظامی بلندمدت به اوکراین ارائه خواهد کرد و افزودند که این کمک شامل مهمات مورد نیاز برای سیستمهای دفاع هوایی پاتریوت نیز خواهد بود.
این مقامات به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند تا درباره جزئیاتی که هنوز علنی نشده، صحبت کنند.
ایالات متحده همچنین برای اولین بار تأیید کرد که موشکهای بالستیک دوربرد موسوم به ATACM را در اختیار اوکراین گذاشته که به این کشور اجازه میدهد بدون نیاز به پیشروی، به عمق مناطق تحت اشغال روسیه حمله کند؛ بدون آنکه بیشتر در معرض شناسایی پهپادها یا دفاع مستحکم روسیه قرار گیرد.
+5
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.