نتایج پژوهشی جدید؛ قاعدگی روی ساختار مغز زنان تاثیر می‌گذارد

العربیه: زنان در طول زندگی خود به طور متوسط حدود 450 مرتبه قاعدگی را تجربه می‌کنند. دانشمندان اخیرا دریافتند که قاعدگی نه تنها روی بیولوژی بدنی، که روی ساختار مغز زنان نیز تاثیر می‌گذارد، و بنابراین شناخت عمیق‌تر این پدیده ضروری است.

تیمی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا 30 زن را در دوران قاعدگی مورد ارزیابی قرار دادند و پروفایل هورمونی مغزشان را بررسی کردند. نتایج نشان داد که قاعدگی در مغز آنها تغییرات ساختاری ایجاد کرده است.

نوسانات چرخه‌ای در هورمون‌های محور «اچ‌پی‌جی» با اِعمال اثر روی سیستم عصبی مرکزی پستانداران، تاثیرات رفتاری، ساختاری، و عملکردی قدرتمندی ایجاد می‌کند.

ریزساختار «ماده سفید»، که یک شبکه چربی الیاف عصبی است که داده‌ها را بین مناطق خاکستری مغز منتقل می‌کند، با تغییرات هورمونی، شامل بلوغ، استفاده از داروی ضد بارداری خوراکی، درمان هورمونی جنسیتی، و درمان استروژن پس از یائسگی تغییر می‌یابد.

محققان مغز زنان تحت آزمایش را در سه مرحله اسکن «ام‌.آر.آی» کردند. این مراحل قاعدگی، تخمک‌گذاری، و لوتال بودند. در زمان هر یک از این اسکن‌ها، محققان همچنین سطح هورمون مشارکت‌کنندگان را اندازه‌گیری کردند. نتایج آزمایش نشان داد که در اثر نوسان هورمون‌ها، حجم مواد خاکستری و سفید مغز مانند حجم مایعات مغزی نخاعی تغییر می‌کند.

هورمون تحریک‌کننده فولیکول، که قبل از تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد و به تحریک فولیکول‌های تخمدان کمک می‌کند‌، با افزایش ماده خاکستری ضخیم‌تر همراه می‌شود. پروژسترون، که پس از تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد، با افزایش بافت و کاهش حجم مایعات مغزی نخاعی همراه می‌شود.

محققان می‌گویند اگرچه نتایج عملی این تغییرات ساختاری در مغز در اثر قاعدگی هنوز کاملا مشخص نیست، اما پژوهش فعلی زمینه‌ای برای مطالعات آینده فراهم می‌کند، که می‌تواند به درک دلایل مشکلات بهداشت روانی شدید و غیرمعمول دوران قاعدگی کمک کند.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.