العربیه: فضانوردان سوار بر ایستگاه فضایی بینالمللی متوجه شدند که باکتریهای درون ایستگاه نسبت به همتایان زمینی خود جهش یافته و متفاوت شدهاند. طی یک تحقیق دو ساله، دانشمندان 13 گونه باکتری «ئی. بوگاندِنسیس» مقاوم به دارو را در نقاط مختلف ایستگاه فضایی بینالمللی پیدا کردند.
به گفته محققان، ایستگاه فضایی بینالمللی مکانی منحصر به فرد برای بررسی قابلیتهای بقا و سازگاری میکروبی ایجاد کرده است. میکروارگانیسمهایی که در معرض ریزگرانش قرار میگیرند، میتوانند در برابر دارو و درمان مقاوم شوند و به طور بالقوه ایمنی فضانوردان را به خطر بیندازند.
محققان میگویند که قصد داشتند بین نمونههای ئی. بوگاندِنسیس موجود در ایستگاه فضایی و همتایان زمینیشان قیاسی برقرار کنند تا ببینند فضا چه تاثیری بر تطور این باکتری گذاشته است.
تمرکز این پژوهش روی مواردی بود که میتوانند باعث عفونت در انسان شوند. تجزیه و تحلیل سویههای موجود در ایستگاه فضایی نشان داد که آنها تفاوت چشمگیری با سویههای زمینی دارند، و به طور متوسط 578 جهش پیچیده دارند.
تفاوت این سویهها دانشمندان را واداشت تا درباره ژنومیک مقایسهای، صفات ضد میکروبی و ویژگیهای عملکردی آنها، و بهویژه درباره سایر میکروارگانیسمهای همزیست تحقیقات بیشتری به عمل آورند.
محققان دریافتند که باکتریهای درون ایستگاه فضایی دارای ژنهای بیشتری هستند که از عملکردهای مهمی مانند انتقال اسیدهای آمینه پشتیبانی میکنند. آنها همچنین متوجه چندین ژن جدید شدند که فقط در باکتریهای درون ایستگاه فضایی بینالمللی وجود داشتند و روی زمین ناموجود بودند. این نشان میدهد که باکتریها خود را برای زنده ماندن تحت شرایط فضایی سازگار کردهاند.
تجزیه و تحلیل بیشتر ئی. بوگاندِنسیسهای ایستگاه فضایی چهار مکانیسم مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها را مشخص کرد، که شامل تغییر هدف آنتیبیوتیکی، ترشح آنتیبیوتیک، کاهش نفوذپذیری آنتیبیوتیکها، و غیرفعالسازی آنتیبیوتیکها است. برخی ارگانیسمهای خاص از ترکیبی از این مکانیسمها برای کسب توانایی مقاومت مقابل آنتیبیوتیکها استفاده کردند.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.