اسماعیل هنیه روز شنبه با رجیب طیب اردوغان دیدار کردرادیو فردا: همزمان با سفر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، به آنکارا برای مذاکره با رئیس جمهور ترکیه، وال استریت جورنال نوشت که رهبران این گروه به دنبال یافتن جایگزینی برای قطر به عنوان میزبان خود هستند.
در حالی که مذاکرات آتشبس در غزه هنوز به جایی نرسیده و همه به پایان تنش میان اسرائیل و جمهوری اسلامی چشم امید دارند، رهبر سیاسی حماس، روز شنبه، اول اردیبهشت، به پایتخت ترکیه سفر کرد.
گروه حماس که توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی تلقی میشود، سالهاست که از حمایت دوحه برخوردار است و بخش سیاسی آن در این شهر مستقر است.
روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال روز شنبه در گزارشی اختصاصی خبر داد که در پی طولانی شدن مذاکرات آتشبس با اسرائیل، رهبران سیاسی این گروه به فکر یافتن مقری دیگر برای خود افتادهاند.
آن طور که وال استریت جورنال به نقل از «مقامهای عرب» که به نامشان اشاره نکرد نوشته است، در روزهای اخیر رهبران سیاسی حماس «دستکم با دو کشور منطقه» تماس گرفتهاند تا ببینند میتوانند مقر خود را به پایتخت یکی از این کشورها انتقال دهند یا خیر.
نام یکی از این کشورها عمان قید شده که هم با جمهوری اسلامی، از بزرگترین حامیان حماس، روابط حسنهای دارد و هم با آمریکا، بزرگترین حامی اسرائیل؛ با این حال مقامات عمان از اظهار نظر در این باره خودداری کردهاند.
در گزارش وال استریت جورنال به نام کشور دوم اشاره نشده است.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به دنبال مذاکره چند ساعته با رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس در روز شنبه، خواستار «اتحاد» گروههای فلسطینی در میانه جنگ غزه شد.
دفتر ریاست جمهوری ترکیه به نقل از او نوشت: «حیاتی است که فلسطینیها در این روند با اتحاد عمل کنند. محکمترین پاسخ به اسرائیل و راه پیروزی در اتحاد و یکپارچگی نهفته است.»
آقای اردوغان روز جمعه در گفتوگو با خبرنگاران از پاسخ به پرسشی درباره موضوع مذاکرهاش با اسماعیل هنیه آشکارا طفره رفت و گفت که دستور جلسه «بین ما و آقای هنیه میماند».
نزدیک به هفت ماه پس از یورش نیروهای حماس به خاک اسرائیل که ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و هنوز از آزادی دهها گروگان اسرائیلی چشماندازی در دست نیست، به نوشته وال استریت جورنال، رهبران حماس بر این عقیدهاند که مذاکرات آتشبس میتواند چندین ماه دیگر به طول بینجامد.
به نوشته این روزنامه به نقل از مقامات عرب، همین موضوع اسماعیل هنیه و اطرافیانش را به فکر انداخته که قطر را ترک کنند؛ در ماههای گذشته فشار قطر و مصر، دیگر میانجی مذاکرات، بر رهبران حماس برای کوتاه آمدن از شرایط خود برای آزادی گروگانها افزایش یافته است.
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر که همزمان مقام وزارت خارجه را نیز بر عهده دارد، در روزهای اخیر از لزوم ارزیابی در نقش دوحه به عنوان میانجی حرف زده و، به نوشته وال استریت جورنال، در طول مذاکرات آتشبس چند بار حماس را به اخراج از این کشور تهدید کرده است.
این نشان میدهد که فشار بر قطر از طرف اسرائیل برای رسیدن به نتیجه در مذاکرات و آزادی گروگانهای حماس بهشدت افزایش یافته است.
قطر از سال ۲۰۱۲ به طور رسمی میزبان رهبران سیاسی حماس در دوحه است، اقدامی که به گفته مقامات قطری خواسته خود ایالات متحده است تا مبادا هنیه و گروهش در کشوری چون ایران یا سوریه مستقر شوند که دسترسی و ارتباط با آنها را بسیار دشوارتر خواهد ساخت.
+5
رأی دهید
-55
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۷
خردگرا - برن، سوییس
فرق تواندوغان با رهبر مفعولان جهان فقط در یک کراوات هست.
3
31
شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
paksan - ایران، ایران
این بوقلمون فقط دنبال منافع خودش هستش و احمق کسی است که فکر میکنه اردوغان حتی گره ای از مشکلات حل میکنه.
2
33
شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۱
تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
این الدنگ معلوم نیست، با پای چپ میخواد بره تو، یا پای راست ، وای به حال آینده مردم ترکیه ، مگه نه ممل ژندونی
2
18
شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۸
azadi2011 - تورنتو، کانادا
برای آنها که تردید داشتند که »مبنای ایدئولوژیک« حماس در گستره ی منافع »عثمانی« تعریف می شود
2
5
یکشنبه ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.