سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی: آمریکا و کشورهای منطقه قدردان ما باشند

ایندیپندنت فارسی: ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۷ فروردین، دو روز پس از حمله هوایی جمهوری اسلامی به اسرائیل، گفته‌های پیشین سران نظام را تکرار و تاکید کرد که این اقدام «دفاع مشروع» بوده است.

به گزارش رسانه‌های داخلی، کنعانی با حضور در نشست خبری هفتگی، حمله موشکی و پهپادی از داخل ایران به سوی اسرائیل را «اقدام مشروع ایران در تنبیه متجاوز» خواند و افزود: «پاسخ ما به تجاوز اسرائیل به کنسولگری کشورمان در سوریه، در راستای اعمال حق ذاتی برای دفاع از خود در راستای دفاع مشروع بود.»

او ضمن بیان اینکه در حمله ایران، اهداف نظامی اسرائیل هدف قرار گرفت، درباره واکنش آمریکا به این موضوع گفت: «انتظار این است که دولت آمریکا، رفتار مسئولانه، دقیق و واکنش مشروع و متناسب ما را موردتوجه قرار دهد و به جای اتخاذ رویکرد غیرمسئولانه و انتخاب الفاظ نامناسب، قدردان اقدام منطقی، مشروع، متناسب و توام با مسئولیت ایران باشد. همچنین شایسته است اقدام ما موردحمایت و تایید سایر کشورهای جهان از جمله کشورهای منطقه و عربی و اسلامی قرار بگیرد.»

چنین گفته‌هایی در حالی است که حمله شامگاه شنبه سیزدهم آوریل (۲۵ فروردین) جمهوری اسلامی با واکنش‌‌های بین‌المللی و محکومیت گسترده همراه بود. از جمله جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و مهم‌ترین متحد اسرائیل، بامداد یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای این حمله را «به شدیدترین وجه ممکن» محکوم کرد. بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و بسیاری از کشورهای دیگر اروپایی نیز این اقدام ایران را محکوم کردند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، و جوزپ بورل‌، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم اقدام جمهوری اسلامی را محکوم و ابراز نگرانی کردند که حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، به گسترش تنش‌ها در منطقه منجر می‌شود. در عین حال گروه ۷ پس از برگزاری نشستی اعلام کرد که اقدام جمهوری اسلامی را محکوم و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را بررسی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در ادامه اظهارات روز دوشنبه، به نشست شورای امنیت سازمان ملل هم که یکشنبه‌شب انجام شد واکنش نشان داد و آن را «فاقد دستاورد سیاسی برای اسرائیل» دانست.

نشست یکشنبه شب شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی به سوی اسرائیل درحالی به پایان رسید که اگرچه کشورهای غربی این حمله را محکوم کردند، نتیجه روشنی به‌ دست نیامد.

در آن نشست، از یک سو اسرائیل بر اعمال شدیدترین تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی و اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی تاکید و از سوی دیگر دبیرکل سازمان ملل طرفین را به خویشتن‌داری و بازگشت از لبه پرتگاه دعوت کرد. رابرت وود، نماینده آمریکا در سازمان ملل، هم گفت که واشینگتن به دنبال تشدید تنش‌ها با تهران نیست اما اگر جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی‌اش اقدام‌های بیشتری علیه مواضع آمریکا یا اسرائیل انجام دهند، جمهوری اسلامی پاسخگو خواهد شد.

کنعانی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار آمریکایی مبنی بر اینکه آیا حمله جمهوری اسلامی علیه اسرائیل در چارچوب توافق صورت‌گرفته بین تهران و واشینگتن بود و در این زمینه هماهنگی بین دو کشور وجود داشت، گفت: «پیام‌هایی در بازه زمانی اخیر ردوبدل شد و انتظار داشتیم دولت آمریکا بر اساس منشور ملل متحد و کنوانسیون وین اقدام اسرائیل در حمله به مقر دیپلماتیک ایران را محکوم کند ولی دولت آمریکا کاملا برعکس این موضوع عمل کرد و از محکوم کردن این موضوع اجتناب کرد و مانع تصویب بیانیه شورای امنیت سازمان ملل شد.»

او با بیان اینکه «اگر چراغ سبز آمریکا نبود،‌ اسرائیل شجاعت اقدام علیه کنسولگری ایران را نداشت»، افزود: «بعد از اتمام حجت با طرف‌های ذی‌ربط و پس از اعلام تصمیم جمهوری اسلامی به طرف‌های بین‌المللی، دولت آمریکا جدی‌تر از گذشته وارد شد که مانع اقدام مشروع ایران در پاسخ به اسرائیل شود و تبادل پیام‌ها در این چارچوب بود. با این حال هیچ توافقی بین ما و هیچ طرف دیگری در این زمینه انجام نشد و جمهوری اسلامی برای اعمال حقوق ذاتی خود از هیچ طرفی اجازه نمی‌گیرد و خود را ملزم به توافق با هیچ طرفی نمی‌داند.»

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین در بخش دیگری از گفته‌هایش، به توقیف کشتی باری «ام‌اس‌سی اَرایز» با پرچم پرتغال که روز شنبه با حمله نیروی دریایی سپاه پاسداران به سوی آب‌های ایران انتقال یافت، پرداخت و مدعی شد که «تعلق کشتی توقیف‌شده در تنگه هرمز به اسرائیل محرز است».

کنعانی در ادامه ادعاهایش بیان کرد: «با توجه به نقض مقررات بین‌المللی از سوی این کشتی و فقدان پاسخ مقتضی به سوالات مطروحه از سوی مراجع ذی‌ربط ایرانی، این کشتی برای بررسی به داخل آب‌های سرزمینی ایران هدایت شده است.»

این حادثه در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین ایران و اسرائیل رخ داد. با این حال، جمهوری اسلامی پیش از این نیز سابقه توقیف کشتی‌های بین‌المللی را در کارنامه‌اش دارد. این کشور از سال ۲۰۱۹، و در بحبوحه تنش‌ با غرب بر سر برنامه هسته‌ای، حمله به کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز و توقیف آن‌ها را در دستور کار قرار داد.

کنعانی در ادامه این نشست، در پاسخ به سوالی در مورد سفر اخیر وزیر خارجه جمهوری اسلامی به عمان و رایزنی‌ها در مورد مذاکرات برجام گفت: «عمان یکی از کشورهای با نقش‌آفرینی مثبت در روند مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده و سلطان عمان طرحی را در این ارتباط دارد. مذاکرات خوبی بین ایران و عمان انجام شده و تماس‌ها در سطح مذاکره‌کننده ارشد ایران با دیگر طرف‌ها چه در اتحادیه اروپا چه از طریق واسطه‌ها ادامه دارد.
+23
رأی دهید
-105

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    machan - لس انجلس، ایالات متحده امریکا

    حمله به اسرائیل؟. این چه حمله ای بود که برگ یک درخت هم نیافتاد. فقط گنده ....... رژیم ایران فقط بلده قمبل قهرمانانه را تحویل بقیه بدهد. فقط یک دختر کوچک را زخمی کردند. همین. رژیم بی بو و خاصیت فقط بلده مردم کشور خودش را بکشه. باجناق بازهای قمبل باز.
    7
    112
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۱
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    الدنگ, انگاری که چیز غول رو شکونده شاباش هم می‌خواد ، مگه نه چلی
    0
    16
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    ایران جویدان - جیبوتی، آنگولا

    بنده خدا داره به زبون بی زبونی می گه ما که طبق دستورات عمل کردیم و حتی خون از دماغ یه سرباز اسراییلی هم نیومد چرا پس با ما بد رفتاری می کنید. اینا اگر واقعا جرات یه غلطیو داشتن، حتی اگر یک نفر رو با چاقو فرستاده بودن اثرش بیشتر از این همه افتابهً پرنده بود که فرستادن.
    0
    21
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    sabbas - لندن، انگلستان
    اینا همه واسه خر کردن بسیجیهای نادان و کوته بینه والا که از قبل خبر نمیکرد
    0
    17
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    قدر دان که هستن! الان تمام کشورهای عربی خوانان خرید از شرکتهایی هستن که پدافند هوایی رو ساختن
    0
    5
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    ما هم سپاسگزار لین فشفشه بازی شما هستیم.فقط من هیرونم چرا اونهارو بردین تو زیرزمین غائم کردین؟
    0
    5
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    کو حق - ولینتون، نیوزلند
    کدم کشور قدردانی نکرده خوب با موش اک بزنیدش
    0
    5
    دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.