العربیه: در حالی که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در راستای تامین تسلیحات بیشتر برای اوکراین، چشم به راه تصویب بسته کمکی 60 میلیارد دلاری از سوی کنگره است، دیدگاه دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه در خصوص موضوع اوکراین به شکلی مبنایی با دیدگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه همخوانی دارد.
به گزارش «گاردین»، تحلیلگران بر این باورند که ترامپ اساساً در دوران ریاست جمهوری خود معتقد بود، اوکراین «باید بخشی از روسیه باشد».
به نظر این تحلیلگران، ترامپ «نتوانست این ایده را که اوکراین یک کشور مستقل است، هضم کند.»
باور ترامپ: اوکراین بخشی از روسیه است
فیونا هیل، مشاور سابق ترامپ در کتابی جدید درباره امنیت ملی ایالات متحده زیر تهدید روسیه و چین، فاش کرد که ترامپ به عنوان رئیس جمهوری «در کمال روشنی» گفته است که به باور او، اوکراین «باید بخشی از روسیه باشد».
هیل به همخوانی کاملا روشن دیدگاه ترامپ با سخنرانی پوتین در آستانه عملیات نظامی در اوکراین استناد کرد که طی آن گفته بود: «اوکراین بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ، فرهنگ و فضای معنوی ماست».
ماه گذشته، پوتین در سخنرانی خود به مناسبت دهمین سالگرد الحاق کریمه، اعلام کرد که بخشهای اشغال شده از اوکراین، بخشی از «روسیه جدید» است.
ترامپ در مناسبتهای متعدد در خصوص راه حلهای این بحران تاکید کرده است که اگر او رئیس جمهوری بود، این بحران أساسا ایجاد نمیشد.
حل بحران از طریق فشار به اوکراین
به نوشته «واشینگتن پست»، ترامپ هفته گذشته به محافل نزدیک به خود اطمینان داد که میتواند جنگ روسیه علیه اوکراین را با اعمال فشار بر کییف برای دست کشیدن از بخشهایی از خاک خود، پایان دهد.
بر اساس مقاله «واشینگتن پست» ترامپ بنا دارد نقض مرزهای به رسمیت شناخته شده بینالمللی از سوی پوتین را نادیده بگیرد.
طبق گفته افرادی که این موضوع را با رئیس جمهوری پیشین یا مشاوران او در میان گذاشتند و به طور ناشناس با این روزنامه صحبت کردند، بر اساس «پیشنهاد ترامپ»، اوکراین باید شبه جزیره کریمه و منطقه مرزی دونباس را به روسیه واگذار کند.
در ادامه این گزارش آمده است که رویکرد جدید ترامپ، کاملاً با سیاست بایدن متمرکز بر توقف تجاوز روسیه و ارائه کمک نظامی به اوکراین، در تضاد است.
رویکرد متفاوت بایدن
از سوی دیگر، بایدن جمعه 24 فروردین اعلام کرد که نتیجه جنگ در اوکراین در گرو موافقت کنگره آمریکا برای تامین مالی کییف است.
بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از گفتوگو با فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن گفت: «منازعه در اوکراین زمانی حل خواهد شد که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، اقدام به رأی گیری کند».
دولت بایدن در اکتبر 2023 از کنگره، بودجه اضافی 106 میلیارد دلاری برای مسائل امنیتی را درخواست کرده بود که حدود 60 میلیاردلار آن برای کمک به اوکراین در نظر گرفته شده است، اما جمهوریخواهان به دلیل اختلاف موضع خود با بایدنبر سر مسائل حفاظت از مرزها و مبارزه با مهاجرت غیرقانونی، جلوی تصویب این لایحه را گرفتند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین پیشتر تأکید کرده بود اگر بسته کمک 60 میلیاردی به اوکراین در کنگره تصویب نشود، کییف در جنگ شکست خواهد خورد که موجودیت اوکراین به عنوان یک کشور را تهدید میکند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان