داروهای سرطان چه میزان باعث بهبود یا افزایش طول عمر بیماران می‌شوند؟

العربیه: سازمان غذا و داروی آمریکا در تلاش است که برنامه‌ «تایید سریع اولیه» داروهای ضد سرطان را با هدف دسترسی بیماران به داروهای امیدوارکننده در دستور کار خود قرار دهد؛ اما حقیقتا تا چه حد این داروها باعث بهبود یا افزایش طول عمر بیماران می‌شوند؟

در یک پژوهش جدید، محققان دریافتند که اکثر داروهای ضد سرطان که تاییدیه سریع اولیه می‌گیرند، تاثیرات مثبت خود بر بهبود وضعیت بیماران را تا پنج سال نشان نمی‌دهند.

دکتر ازکیل امانوئل، متخصص سرطان و اخلاق زیستی در دانشگاه پنسیلوانیا که در این پژوهش شرکت نداشته‌ است، می‌گوید: «پنج سال پس از تایید سریع اولیه، باید یک نتیجه قطعی وجود داشته‌باشد؛ هزاران نفر در حال دریافت این داروها هستند، اگر ندانیم این داروها تاثیرگذار هستند یا نه، مشخص است که در جایی اشتباه کرده‌ایم».

در واقع برنامه «تایید سریع اولیه» داروها در سال 1992 برای تسریع دسترسی به داروهای بیماری ایدز در دستور کار قرار گرفت، اما امروزه 85 درصد از این برنامه به داروهای سرطان اختصاص یافته‌ است.

این برنامه به سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه می‌دهد تا برای داروهایی که تاثیرات اولیه امیدوارکننده‌ای بر درمان بیماری‌های خطرناک نشان‌می‌دهند، تایید اولیه صادر کند، اما در ازای این تاییدیه‌ها از شرکت‌های دارویی انتظار می‌رود که قبل از تاییدیه کامل با انجام‌دادن آزمایش‌های دقیق‌تر، شواهد بهتری را ارائه کنند.

بر اساس نتایج یک پژوهش جدید، در فاصله سال‌های 2013 تا 2017، 46 داروی سرطان از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تاییدیه اولیه دریافت کردند، از این تعداد، 63 درصد به تاییدیه معمولی رسیدند، هرچند که بر اساس نتایج تنها 43 درصد از این داروها تاثیرات دقیق و مثبتی را رائه کردند.

نتایج این پژوهش که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده‌است، دیروز یکشنبه 19 فروردین در نشست سالانه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا در سن دیگو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دکتر ادوارد کلیف، یکی از پژوهشگران شرکت کننده در این پژوهش از دانشکده پزشکی هاروارد، گفت: «مشخص نیست که بیماران سرطانی تا چه اندازه درک درستی از اینگونه داروها دارند که هنوز در مرحله تاییدیه‌های اولیه هستند».

دکتر جنیفر لیتون از مرکز سرطان MD اندرسون در هیوستون، که در این پژوهش نقشی نداشته‌، معتقد است که داروهایی که تاییدیه سریع اولیه می‌گیرند، احتمالا تنها گزینه بیماران مبتلا به سرطان‌های نادر یا پیشرفته هستند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.