عوارض مخرب استعمال حشیش؛ از افسردگی تا خطر ابتلا به سرطان

دود حشیش حاوی مواد سرطان‌زا است و خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد.دویچه وله: در سال‌های اخیر، خواص دارویی حشیش مورد استقبال عموم قرار گرفته و از مارس ۲۰۲۱، ۳۶ ایالت آمریکا به علاوه ناحیه کلمبیا حشیش را برای استفاده تفریحی یا دارویی قانونی کرده‌اند. حالا آلمان با قانونی کردن مصرف این ماده از آوریل ۲۰۲۴ به جمع کشورهایی پیوسته که مصرف حشیش در آنها دیگر جرم تلقی نمی‌شود.

به گزارش هلث لاین، مصرف حشیش می تواند اثرات فوری و طولانی مدت بر روی سلامت داشته باشد. هنگامی که دود حشیش را به ریه های خود استنشاق می کنید، این ترکیبات بلافاصله وارد جریان خون شما می شوند و به سرعت به مغز و سایر اندام‌ها راه می یابند. اثرات ممکن است در عرض چند ثانیه تا چند دقیقه شروع شود. ماده " "THC نیز مسئول اثرات مسموم کننده حشیش است. همچنین "کانابینوئیدها" مواد فعال حشیش هستند، ترکیباتی که در هیچ کجای طبیعت یافت نمی‌شوند.

دستگاه تنفسی: دود حشیش نیز مانند تنباکو، می‌تواند مجاری برونش و ریه‌ها را تحریک کند. خس‌خس سینه، سرفه، خطر ابتلا به برونشیت و عفونت ریه از علائم مصرف این ماده است. حشیش ممکن است بیماری‌های تنفسی موجود مانند آسم و فیبروز کیستیک را تشدید کند. همچنین دود حشیش حاوی مواد سرطان‌زا است و می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.

سیستم گردش خون: پس از مصرف حشیش، در عرض چند دقیقه، ضربان قلب شما ممکن است بین ۲۰ تا ۵۰ ضربه در دقیقه افزایش یابد. این ضربان سریع قلب می‌تواند تا ۳ ساعت ادامه یابد و باعث شود نیاز بیشتری به اکسیژن پیدا کنید. اگر بیماری قلبی دارید، این روند می‌تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد. یکی از نشانه‌های بارز مصرف حشیش، قرمز شدن چشم‌ها است زیرا حشیش باعث انبساط رگ‌های خونی می‌شود.

سیستم عصبی مرکزی: حشیش سبب تحریک مغز و آزادسازی دوپامین می‌شود، ماده‌ای شیمیایی در مغز که باعث "احساس خوب" می‌شود. همین حس خوب دلیل سوءمصرف این ماده و اعتیاد به آن است. دوزهای بالای مصرف این ماده می‌تواند باعث، اضطراب و توهم یا هذیان شود. همچنین ممکن است بین مصرف حشیش و افسردگی ارتباط وجود داشته باشد. در مبتلایان به اسکیزوفرنی نیز، علایم بیمار با مصرف حشیش بدتر می‌شود. در افراد جوان‌تر از ۲۵ سال، که مغزشان هنوز به طور کامل رشد نکرده، مصرف طولانی‌مدت حشیش می‌تواند تأثیرات منفی بر تمرکز و حافظه داشته باشد.

دستگاه گوارش: کشیدن حشیش می‌تواند باعث ایجاد سوزش در دهان و گلوی شما شود.

در برخی افراد استفاده طولانی‌مدت می‌تواند باعث تهوع و استفراغ شود. افزایش اشتها نیز یکی دیگر از عوارض مصرف حشیش است، که منجر به چاقی می‌شود.

سیستم ایمنی: مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام شده است نشان داده است که حشیش منجر به سرکوب سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و انواع سرطان ها شود.
+0
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.