کسوف ۸ آوریل؛ آیا زمین ۳ روز در تاریکی فرو می‌رود؟

العربیه: در حالی که آمریکای شمالی خود را برای یک خورشید گرفتگی کامل در هشتم آوریل که جامعه علمی و ستاره‌شناسان آماتور، مشتاقانه در انتظارش هستند، موجی از شایعات، رسانه‌های اجتماعی را فراگرفته است.

صفحات و حساب‌های کاربری در رسانه‌های اجتماعی به چندین زبان در سراسر جهان، گمانه‌زنی‌های نادرستی را در مورد این کسوف پیش‌بینی شده، منتشر کرده‌اند، از جمله این که کسوف سه روز ادامه خواه داشت که طی آن زمین در تاریکی کامل فرو خواهد رفت.

در برخی از این نوشته‌ها آمده است که کسوف هشتم آوریل«روز را به شب بدل خواهد کرد» و تمامی جهان، این کسوف را در این روز تاریخی مشاهده خواهند کرد.
اشتباهات و مطالب مبالغه‌آمیز
این مطالب که در شبکه‌های اجتماعی به چندین زبان، هزاران بازدیدکننده داشت، در عین حال حاوی اطلاعات به کلی نادرست و یا مطالبی مبالغه‌آمیز است.

از جمله این اطلاعات نادرست، قابل مشاهده بودن کسوف کامل در سراسر جهان و در نتیجه در تاریکی فرورفتن کره زمین است در حالی که «ناسا» اعلام کرد که این خورشیدگرفتگی فقط در آمریکای شمالی، مکزیک و کانادا قابل مشاهده است.

در این زمینه، رابرت سیمکو، مدیر موسسه فناوری، اخترفیزیک و تحقیقات فضایی ماساچوست، تأکید کرد که «آسمان هرگز سیاه نخواهد شد».

«اسوشیتدپرس» به نقل از سیمکو افزود: «ماه هنگام کسوف، قرص خورشید را خواهد پوشاند، اما نور کاملا ناپدید نخواهد شد. وضعیت شبیه به غروب خورشید در وسط روز خواهد بود ».

در حالی که برخی مدعی شدند که این کسوف 3 یا 5 روز ادامه خواهد داشت، «ناسا» اعلام کرد که این پدیده حداکثر 4 دقیقه و 28 ثانیه طول خواهد کشید که مشخصا در آسمان منطقه توریون در مکزیک رخ خواهد داد.

همچنین کارشناسان بهداشتی، هشدارهای منتشرشده در مورد لزوم ماندن در خانه یا عدم سفر را تکذیب کردند.

برخی از کارشناسان نیز خطر نگاه مستقیم به خورشید هنگام کسوف بدون استفاده از عینک‌ها یا تلسکوپ‌های مخصوص را گوشزد کردند.
کسوف هشتم آوریل
این شایعات در حالی مطرح شد که آمریکای شمالی عملا خود را برای این خورشیدگرفتگی کامل آماده می‌کند که دانشمندان و پژوهشگران، بی‌صبرانه منتظر وقوع آن هستند.

هدف اصلی دانشمندان، استفاده از این خورشیدگرفتگی کامل که رویدادی است که دائما تکرار نمی‌شود، برای مطالعه دقیق‌تر تاج خورشید و اتمسفر کره زمین و همچنین بررسی تاثیر این پدیده بر رفتار برخی از حیوانات، پرندگان و حشرات است.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.