علیرغم اعتراض‌ها زاکانی بر ساخت مسجد پارک قیطریه تاکید کرد: در تمام پارک‌ها مسجد میسازیم

شهردار تهران می‌خواهد در پارک قیطریه مسجد بسازددویچه وله: شهردار تهران می‌خواهد مسجدی در پارک قیطریه تهران بسازد. این پروژه با مخالفت‌های زیادی روبرو شده و کمپینی برای حفظ پارک و درختان آن براه افتاد است. برخی اعضای شورای شهر این اقدام را موجب "تخریب شعائر اسلامی" می‌دانند.

حصارکشی به دور بخشی از پارک قیطریه در شمال تهران و برنامه ساخت یک مسجد در آن با اعتراض‌های زیادی روبرو شده است. اما علیرضا زاکانی، شهردار تهران در ویدیویی تاکید کرد: «حتما در پارک‌ها مسجد می‌سازیم».

این پارک یکی از قدیمی‌ترین مکان‌های محله قیطریه شمیران است. خانه امیرکبیر نیز در همانجا است و جزو میراث فرهنگی محسوب می‌شود. وب‌سایت "انصاف‌نیوز" روز پنجشنبه، نهم فروردین (۲۸ مارس) گزارش داد که از کشیدن حصار دور محوطه شمالی این پارک حدود ۴۰ روزی است که می‌گذرد.

در گزارش گفته می‌شود قرار است پشت این حصار نه تنها مسجد که "مکان‌های تجاری" نیز احداث شود. در این محوطه چندین درخت کهنسال وجود دارد که امکان دارد به خاطر ساخت بنای مسجد آسیب ببینند. زاکانی گفته "فقط ۱۰ − ۱۵ نهال آنجا است که قرار شد آنها را بردارند و آن طرف‌تر بکارند." اما ناصر امانی، یکی از اعضای شورای شهر تهران انتقاد کرده که این درختان را نمی‌توان جابه‌جا کرد. در واکنش مجید غفوری روزبهانی، دبیر شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد شهر تهران اطمینان داد: «در فرایند احداث مسجد در بخشی از پارک قیطریه، هیچ درختی قطع و یا جابجا نخواهد شد.» اما بسیاری به این وعده‌ها باور ندارند. وب‌سایت "انصاف نیوز" از یک کمپین برای جلوگیری از آسیب رساندن به درختان بوستان قیطریه گزارش داده است.

این سایت خبری به نقل از امانی نوشت که ساخت‌وساز در بوستان‌ها "به جز در حد خدمات ضروری مثل سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه ممنوع است". او ضمن تاکید بر ضرورت حفاظت از درختان گفت که در فاصله کمی از این محل (۳۰۰ تا ۵۰۰) متری یک "مسجد هست و اگر کسی بخواهد نماز بخواند، هیچ مشکلی برای ادای فریضه نماز ندارد".
"ساخت مساجد به نفع شعائر اسلامی نیست"
به گفته امانی در محوطه‌ای که دور آن حصار کشیده شده، ۱۵ تا ۱۸ درخت "ارزشمند با قطر چندده سانتی‌متری و قدیمی وجود دارد که امکان جابه‌جایی آنها حتی در فصل مناسب هم نیست علاوه بر ده‌ها اصله درخت دیگر و پوشش گیاهی، محوطه را پوشش داده‌اند که باید از آنها مراقبت شود."

ناصر امانی در عین مخالفت با ساخت مسجد، تذکر داده است که "شهرداری در اسرع وقت حصارها را جمع آوری کند". او ساخت مسجد در این پارک را "خلاف قوانین شورای شهر" دانست و گفت: «مردم نگرانی دارند که در ایام تعطیلات و خلوتی سال نو ساخت و ساز انجام شود.»

او ساخت مسجد در بخشی از بوستان قیطریه را نه تنها احترام به "شعائر‌اسلامی" ندانسته بلکه گفته است که این کار "موجب تخریب شعائر و بدبینی بخش وسیعی از شهروندان خواهد شد، تا کی قرار است خودزنی کنیم؟! "

اما دبیر شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد شهر تهران می‌گوید قیطریه یکی از محلاتی است که "از نظر سرانه امکان مذهبی از جمله مسجد با کمبود مواجه" است. او مدعی شده که "درخواست‌های مکتوب متعددی" از سوی اهالی محله برای احداث مسجد به مسئولین ارسال شده است. غفوری روزبهانی همچنین گفت "هیچگونه فضای تجاری برای این مسجد طراحی نشده است" و به شهروندان محله قیطریه "مژده" داد که طراحی مسجد یاد شده "به یکی از بهترین مهندسین معمار واگذار شده است".

این اقدام حتی با واکنش نیروهای اصولگرای تندرو "جنبش عدالتخواه" روبرو شد. وحید اشتری، از مسئولین پیشین بسیج دانشجویی و عضو پیشین شورای مرکزی "جنبش عدالتخواه" در حساب اکس خود به مخالفت مردم در این محل اشاره کرد و نوشت: «تجمعات مردم، کاشتن نهال نمادین در جایی که برای مسجد نشانه‌گذاری شده، فحش دادن‌زیر لب و مقاومت مدنی که شکل گرفته را هر روز از نزدیک می‌بینم.»

به گفته او مساجد به خودی خود "خالی‌اند" و حتی اگر مسجد هم ساخته شود، "نمازگذار را باید از کجا آورد"؟

این اولین باری نیست که جمهوری اسلامی تلاش می‌کند به فضاهای عمومی برای ساخت‌وسازهای ایدئولوژیک خود تعرض کند. پروژه تدفین "شهدای گمنام" در محوطه دانشگاه‌ها یا در حریم بناهای تاریخی که از چندین سال پیش آغاز شد، بارها با اعتراض جدی شهروندان روبرو شده است. یکی از این موارد تلاش برای ساخت قبر "شهید گمنام" در جوار ارگ انار کرمان بود.

در این سال‌ها در بسیاری از دانشگاه‌ها بر سر چنین پروژه‌هایی درگیری‌های شدید رخ داده است. یک نمونه مراسم خاکسپاری سه "شهید گمنام" در زمستان ۱۳۸۴ در محوطه دانشگاه صنعتی شریف تهران بود که به خشونت کشیده شد.
+4
رأی دهید
-53

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۳
    Hassan1479 - تهران، ایران

    تنها جای این مساجد که مورد استفاده قرار خواهد گرفت سرویس توالت و دستشویی خواهد بود .
    0
    43
    ‌پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    دوستان لابد میدونین برای چی مسجد میسازن؟ اول بودجه اش بی حساب کتاب است و توش بخور بخوره. دوم اینکه اب و برق مسجد مجانی است و بهترین مکان برای استخراج بیت کوین خواهد بود. و از همه مهماز اینکه بسیجی ها رو میبرن توش و باجناق بازی میکنن.
    0
    36
    ‌پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا

    موضوع ساخت مسجد و یا احتیاج مساجد در پارکها نیست ، بلکه دزدیهایی است که از کنار آن نصیب خود زاکانی می شود . در اینگونه مسایل امثال فاطی ها هم اصلا دخالت نمیکنند چون سهمشان محفوظ است
    0
    27
    ‌پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Momijii - توکیو، ژاپن

    خیلی خری زاکی ! بگفته خودتون در مسجدها اکثرا بسته و مابقی هم که شده محل لش و لوشای بسیجی و لواطکاریشون و آبریزشگاه عمومی !! با اینحساب می مونه بخور بخوری که از این پروژه ها نصیب این میشه ! مردم هم وقتی زاکی و مسئولین فاسد بدرک واصل شدند ، بر سر قبورشون توالت میسازند !!
    0
    22
    ‌پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.