بی بی سی: مقامهای ترکیه گزارشهای منتشر شده مبنی بر فروش تسلیحات به اسرائیل در بحبوحه حمله اسرائیل به غزه را رد کردند در حالی که انتقادات از دولت به دلیل حفظ روابط علیرغم جنگ همچنان ادامه دارد.
این تکذیبها پس از آن صورت گرفت که یک گزارش رسمی صادرات در رسانههای اجتماعی مورد توجه قرار گرفت.
این موضوع پس از گزارش تجارت خارجی موسسه آمار ترکیه (TUIK) مطرح شد که صادرات «مواد منفجره»، «سلاح» و «مهمات» به اسرائیل در ماه ژانویه را فهرست کرده بود، و انتقادات گستردهای را در رسانههای اجتماعی برانگیخت.
مؤسسه آمار ترکیه گزارشهای اولیه را رد کرد و گفت که ترکیه به جای مهمات و لوازم جنگی، «قطعات سلاح کمری» را صادر کرده است.
در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، وزارت دفاع ترکیه هرگونه رابطه با اسرائیل در زمینه آموزش نظامی یا همکاری در صنایع دفاعی را رد کرد.
وزارت بازرگانی ترکیه نیز گفت صادراتی که در گزارش مؤسسه آمار به آن اشاره شده است شامل مواردی مانند «مایع فندک» و «قطعات یدکی تفنگهای [شکاری]» است.
مرکز مقابله با اطلاعات گمراهکننده ریاست جمهوری ترکیه نیز گزارشهای «دستکاریشده» درباره موضوع را «اتهامات بیپایه» خوانده است.
اما، چندین رسانه حامی اپوزیسیون و کاربران شبکههای اجتماعی همچنان به انتقاد از دولت به دلیل تجارت ادعا شده ادامه میدهند. مقامات ترکیه گزارشهای مربوط به فروش سلاح به اسرائیل را «دستکاریشده» خوانده و از آنها انتقاد کردهاندقرار، روزنامه محافظه کار اپوزیسیون، در گزارش اصلی خود در ۲۷ مارس گفت «ننگ تجارت با اسرائیل. مواد منفجره از ترکیه [صادرات می شود]».
مردان یانارداق، روزنامهنگار طرفدار اپوزیسیون گفت که گزارش مؤسسه آمار، «مچ دولت را گرفته» و «دورویی» آن را آشکار کرده است.
وبسایت خبری مستقل کیسا دالگا اشاره کرد که رئیس استانی حزب حاکم عدالت و توسعه در استانبول، گزارش مؤسسه آمار را، علیرغم صحت آن، با این ادعا که «فتومونتاژ» است رد کرد.
یک حساب کاربری محبوب در شبکه اجتماعی ایکس در ۲۶ مارس گفت: «فروش 'سلاح و مهمات' دولت به اسرائیل یک وضعیت بسیار ننگین است.»
در عین حال، هلال کاپلان روزنامهنگار برجسته طرفدار دولت در سخنانی که حاکی از فشار بر دولت بر سر این موضوع بود، از دولت خواست که روابط تجاری را با اسرائیل قطع کند.
کاپلان در ستون خود در روزنامه صباح از «شعارهای جنگجویان به ظاهر عدالتخواه» انتقاد کرد، اما با این وجود از مقامات خواست که «تجارت با اسرائیل را متوقف کنند».
استمرار روابط تجاری آنکارا با اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه انتقاداتی را برانگیخته است و چهرههای طرفدار اپوزیسیون فشار را بر دولت بر سر این موضوع در آستانه انتخابات محلی روز ۳۱ مارس افزایش دادهاند.
+4
رأی دهید
-22
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن
اردوالاغ ، خر خودتی و پدر جدت ! از طرفی اسرائیل رو محکوم به نسل کشی و جنایات دیگه میکنه ، از طرفی زیر جُلی ، سلاح بهشون میفروشه ! لامذهب پای پول که میاد وسط دین و آئین و اعتقاد و زن و بچه و مملکت و همه و همه ، پشم میشه !
3
19
پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۵
دیارکو - قره تپه، آذربایجان
ببینید ترکها چقدر حیله گر و منافقند بخصوص سرکرده آنها جناب خردوغان که برای همه همسایگان خود مشکل آفرینی میکنه و از اینور داد میزنه برادر برادر.. روحت شاد رضا شاه که فقط تو بدرشون خوردی و الاغ قبرسی را بر ۲ رأس ترک ترجیح دادی.
3
18
پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
paksan - ایران، ایران
عثمانی ها در کل تاریخ کارشون همین بوده. در جنگ غره باغ انقدر شلوغ کاری و ادعا کرد اردوغان فقط بخاطر فروش تسلیحات و گرفتن نفت مجانی از باکو بود و اینکه به طریقی بتونه نخجوان رو ضمیمه خاک خودش کنه و در عوض به اشغال بخش جنوبی ارمنستان برای متصل کردن ترکیه به باکو حمایت نظامی بکنه و برای ساخت فرودگاه و جاده به باکو کمک بده. نقشه اردوغان هنوز هم پابرجاست و انتظار داره علی اف امتیازات بیشتری بده تا حمایت کنه مهمترین مشکل ایران هستش که باکو انتظار داره با فشار و حمایت ترکیه از توافق ایران کنار بشینه ولی اردوغان و عثمانی ها همیشه اینطوری بودند که باید امتیازات و منافع خوبی بگیرند تا چنین کنند و قطعا انتظار دارند در عوض افزایش و اشغال خاک ارمنستان بخشی از نخجوان به ترکیه واگذار بشه و تا زمانیکه علی اف را مجبور به پذیرش نکنند همینطور کج دار و مریض او را نگه میدارند تا طاقت طرف تمام بشه و توافق و بخشی از خاک نخجوان را به ترکیه ببخشه و در عوض ترکیه از اشغال جنوب ارمنستان حمایت کنه و جلوی احتمال دخالت ایران رو بگیره.
2
5
پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
حضرت خودم (ع) - ریودوژانیرو، برزیل
الحق والانصاف که سیاست خارجی ترکیه در دوران خردوغان ، مثال و مصداق بارز ((شریک دزد و رفیق قافله)) هست ؛ مثل رفاقت تجاری و سیاسی همزمان با ایران و اسرائیل و قطر و عربستان و حماس و جهاد ، و همینطور فروختن پهباد بیرقدار (بایراکدار ؛ پرچمدار) به اوکراین و همزمان صادرات میوه و سبزیجات و گندم و غلات به روسیه و ادعای میانجیگری بین این دو کشور در حال جنگ! 🥶🤯😵 باجگیر پولشوی بی شرف کی بودی خردوغان؟😏
2
3
پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.