اولین داروی هپاتیت ساخت فضا به زمین رسید

العربیه: کپسول W-1 شرکت صنایع فضایی «واردا» اواخر فوریه در غرب آمریکا فرود آمد و مواد اولیه یک داروی هپاتیت که کاملا در فضا تولید شده را به زمین آورد.

شرکت‌های خصوصی پیشتر محصولاتی در فضا تولید کرده و آنها را به زمین بازگردانده‌ بودند، اما واردا قصد دارد با کپسول‌های کوچک و بدون خدمه‌اش که هم به‌عنوان کارخانه‌های کوچک و هم وسایل برگشتی عمل می‌کنند، این فرآیند را کارآمدتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کند.

ماموریت آزمایشی W-1 این فرصت را برای واردا ایجاد کرد. کپسول مخروطی 90 سانتی‌متری واردا روی فضاپیمای «راکت لب فوتون» نصب شد. این فضاپیما الکتریسیته، نیروی محرکه، ناوبری و سایر خدمات را ارائه می‌کرد. فوتون در ژوئن 2023 به فضا فرستاده شد.

کپسول W-1 حاوی مواد لازم برای رشد کریستال‌های «ریتوناویر» بود، که یک داروی ضد ویروسی است که برای درمان اچ‌آی‌وی و هپاتیت سی استفاده می‌شود. واردا تنها یک هفته پس از به فضا رفتن محموله اعلام کرد ماموریت آن موفقیت‌آمیز بوده است.

واردا می‌گوید پردازش مواد در ریزگرانش یا شرایط تقریباً بی‌وزنی که در فضا وجود دارد، محیط منحصر به فردی برای آزمایش ارائه می‌دهد که روی زمین در دسترس نیست.

به گفته این کمپانی فناوری، مزیت اصلی آزمایش در فضا در درجه اول فقدان نیروهای همرفت و رسوب و همچنین توانایی تشکیل ساختارهای کامل‌تر به دلیل عدم وجود تنش‌های گرانشی است.

این شرکت قصد داشت کریستال‌ها را تنها پس از یکی دو ماه به زمین بازگرداند، اما نتوانست مجوز اداره هوانوردی فدرال و ارتش آمریکا را دریافت کند. فوتون در نهایت فوریه امسال در پایگاه ارتش آمریکا در یوتا فرود آمد.

واردا سپس اعلام کرد کپسول را برای تجزیه و تحلیل محتویات آن به تاسیسات شرکت در لس‌آنجلس منتقل می‌کند. در آنجا لوله‌های آزمایشگاهی ریتوناویر درون کپسول در اختیار کارشناسان دارویی قرار می‌گیرند تا آنها را بررسی کنند.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.