پیش از این نیز، حضور تعدادی از بلاگرهای زنِ غیرایرانی در مراکز گردشگری در حالی که حجاب اجباری نداشتهاند، خبرساز شده بود، اقدامی که به نظر میرسد در چارچوب برنامه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ایران برای جذب گردشگران خارجی صورت میگیرد. در همین راستا، این وزارتخانه به گردشگران خارجی سیمکارتهای ارائه میکند که سرویس اینترنت آنها فاقد فیلترینگ سراسری در ایران است که از سوی نهادهای حکومتی در قبال دسترسی شهروندان ایرانی به اینترنت اعمال میشود.
با وجود گذشت یکسال و نیم از آغاز فعالیت جنبش زن، زندگی، آزادی که پس از کشته شدن مهسا امینی در جریان بازداشت توسط ماموران گشت ارشاد شکل گرفت، حکومت جمهوری اسلامی همچنان در تلاش برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایرانی است. در این مدت، گذشته از به کار گماری حجاببانان در اماکن عمومی و تلاش مجلس برای تشدید برخوردهای قضائی با زنان، یک نماینده مجلس از اجرای طرح اخذ جریمه ۳ میلیون تومانی از زنانی که به حجاب اجباری تن ندهند، خبر داده است.
در مقابل، افزون بر نمایش ناریمان الصالحی و هاله العادل و دیگر بلاگرهای خارجی از تردد با حجاب اختیاری در ایران، برخی زنان ایرانی نیز خارج از چارچوب حجابی که جمهوری اسلامی تبلیغ میکند، در راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن و نیز در انتخابات اخیر مجلس حضور پیدا کردند، چنان که مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی، در پستی اینستاگرامی با انتشار تصاویر برخی از زنان شرکت کننده در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال که بدون رعایت ضوابط مدنظر جمهوری اسلامی برای جاب زنان به خیابانها آمده بودند، نوشت: «دخترم را به دلیل نداشتن حجاب کشتید.»