میکروپلاستیک‌ها و افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی

اخیرا وجود میکروپلاستیک در بدن انسان به تایید رسیده استدویچه وله: میکروپلاستیک‌های موجود در پلاک شریانی انسان با افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ ارتباط دارد.

به گزارش اشپیگل‌آنلاین، در مطالعه‌ای که به تازگی در "مجله پزشکی نیوانگلند" منتشر شد، محققان در پلاک شریانی انسان میکروپلاستیک‌‌هایی را شناسایی کرده‌اند که با پیامدهای نامطلوب قلبی عروقی مرتبط است.

میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها - تکه‌های میکروسکوپی پلاستیک که وارد محیط می‌شوند - در همه جا از اقیانوس‌ها گرفته تا غذا و شیر مادر یافت شده‌اند. با وجود شناخت رو به رشد از میکروپلاستیک‌ها به عنوان یک خطر زیست‌محیطی، اثرات سلامتی این ذرات ریز هنوز به خوبی شناخته نشده است.

محققان برای این مطالعه، نمونه‌های پلاک شریانی بیش از ۲۵۰ بیمار را که تحت عمل جراحی برداشتن پلاک شریانی قرار داشتند را بررسی کردند. آنها در نزدیک به ۶۰ درصد بیماران "میکروپلاستیک‌های پلی‌اتیلن" و در حدود ۱۲ درصد آنها "میکروپلاستیک‌های پلی‌ونیل کلراید" را کشف کردند.

پلی‌اتیلن و پلی‌ونیل کلراید در همه چیز از بطری گرفته تا مصالح ساختمانی استفاده می‌شوند.

بر اساس این مطالعه، به طور متوسط ۳۴ ماه پس از جراحی، بیمارانی که میکروپلاستیک در پلاک شریانی خود داشتند، در مقایسه با افرادی که شریان‌هایشان حاوی پلاستیک نبود، ۴.۵ برابر بیشتر احتمال داشت که در معرض حمله قلبی، سکته مغزی، یا مرگ قرار گیرند.

سالانه بیش از ۳۸۰ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود. پلاستیک‌ها بسیار بادوام هستند و همین یکی از دلایل محبوبیت آنهاست. هنگامی که آنها شروع به تجزیه شدن می‌کنند، به صورت ذرات پلاستیکی ریز به محیط‌زیست وارد می‌شوند.

میکروپلاستیک‌ها، ذرات کوچک‌تر از ۵ میلی‌متر، و نانوپلاستیک‌ها، ذرات کوچک‌تر از ۱۰۰۰ نانومتر، تقریباً در همه جا، از جمله برخی مکان‌های بسیار بعید، یافت شده‌اند. یک مطالعه از سال ۲۰۲۲ وجود پلاستیک در شیر مادر را کشف کرد. در سال ۲۰۲۳، محققان مقادیر قابل‌توجهی میکروپلاستیک را در "غار کلیف" در میسوری آمریکا یافتند، غاری که در سی سال گذشته به روی عموم بسته بود.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.