نتایج یک تحقیق: دوز مشخصی از «ال‌اس‌دی» در درمان اضطراب موثر است

ایندیپندنت فارسی: شرکت داروسازی آمریکایی «مایند مدیسن» (Mind Medicine) روز پنجشنبه ۷ مارس (۱۷ اسفند)، از نتایج دلگرم‌کننده یک کارآزمایی بالینی روی فرمولی مرکب از ال‌اس‌دی برای درمان اختلال اضطراب فراگیر خبر داد. به گفته این شرکت، این دارو نخستین مرحله ارزیابی موردنظر سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (اف‌دی‌ای) را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از دانیل کارلین، استادیار روانپزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در بوستون، نوشت که «کسب چنین موفقیتی برای یک دارو نشان‌دهنده اثربخشی بالینی آن در رفع نیازهای پزشکی است که تاکنون براورده نشده است.»

داروی تولیدی این شرکت به نام ام‌ام۱۲۰ (MM120) همچنان در حال طی کردن مراحل ارزیابی استانداردهای اف‌دی‌ای از جمله آزمایش‌های فاز ۳ آن است.

بنابر ادعای شرکت مایند مدیسن، یک دوز داروی حاوی ال‌اس‌دی ام‌ام۱۲۰ پس از ۱۲ هفته مصرف، در ۴۸ درصد از افراد مبتلا، به بهبود اختلال اضطراب فراگیر منجر شده است.

بر اساس نتایج آزمایش فاز ۲ که دوز دارو را بررسی می‌کند، ام‌ام۱۲۰ ظرف سه ماه، علائم بالینی اختلال اضطراب فراگیر را در ۶۵ درصد بیماران به میزان قابل‌توجهی بهبود بخشید.

بنا بر اعلام انجمن اضطراب و افسردگی ایالات متحده، اضطراب شایع‌ترین اختلال روانی در این کشور محسوب می‌شود که سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن از جمعیت بالای ۱۸ سال را گرفتار می‌کند. اضطراب فراگیر با مشغولیت ذهنی بیش از اندازه و مداوم شناخته می‌شود؛ تا جایی که فعالیت‌های روزمره افراد را مختل می‌کند.

به گفته این کارشناس روانپزشکی، «پیشرفت تاثیر بالینی این دارو بر تمام سطوح اضطراب، از متوسط تا شدید، برای بسیاری از بیماران بیش از دو برابر معیارهای مراقبتی است که در حال حاضر وجود دارد».

معیارهای مراقبتی برای اختلال اضطراب فراگیر به ترکیبی از درمان‌های شناختی‌ــ‌رفتاری و داروهای خاص اشاره دارد. داروهایی مانند «مهارکننده‌های گزینشی بازجذب سروتونین» با نام اختصاری اس‌اس‌آرآی‌ و بوسپیرون که برای درمان انواع افسردگی‌ به‌ کار می‌روند و آرامبخش‌هایی به نام بنزودیازپین‌ها از آن جمله‌اند.

پیش از این در دهه‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰، ده‌ها هزار بیمار برای مقابله با اضطراب‌های ناشی از ابتلا به سرطان، سوءمصرف الکل و مواد افیونی، افسردگی و همین‌طور اختلال اضطراب پس از سانحه از ال‌اس‌دی و دیگر داروهای روان‌گردان استفاده کرد‌ند. پژوهشگران هم از همان زمان به‌تدریج به مطالعه روان‌گردان‌ها به‌عنوان «راهی تازه برای کوتاه کردن روان‌درمانی» روی آوردند.

با بالا گرفتن بحث‌ بر سر پیامدهای منفی استفاده نابجا از روان‌گردان‌ها، ایالات متحده در سال ۱۹۶۸ ال‌اس‌دی را غیرقانونی اعلام کرد و در پی آن، پروژه‌های تحقیقاتی هم از ادامه مسیر بازماندند یا مخفیانه ادامه یافتند.

اندکی بعد در سال ۱۹۷۰، ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، «مصوبه کنترل مواد» را به امضا رساند که تمام مواد توهم‌زا از جمله سیلوسایبین را به عنوان داروهای جدول موسوم به «آی» طبقه‌بندی می‌کرد؛ موادی که هیچ استفاده پزشکی پذیرفته‌شده‌ای نداشتند و احتمال سوءمصرف آن‌ها بالا ارزیابی می‌شد.

با کارآزمایی بالینی داروی ام‌ام۱۲۰ که از اوت ۲۰۲۲ آغاز شد، ال‌اس‌دی پس از ۴۰ سال برای نخستین بار به یک محیط پزشکی قدم گذاشت.

در حالی که تحقیقات پیشین فواید ترکیب ال‌اس‌دی با روان درمانی را برای کاهش اضطراب مرتبط با وضعیت‌های تهدیدکننده زندگی تایید کرده بودند، به گفته گابریلا گوبی، روانپزشک، استاد و دانشمند مرکز بهداشت دانشگاه مک‌گیل در مونترال، مطالعه پیشگامانه شرکت داروسازی مایند مدیسن نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد یک دوز ال‌اس‌دی می‌تواند اضطراب فراگیر را به طور موثر و بدون کمک روان‌درمانی، مداوا کند.
+4
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.