فایل صوتی لو رفته مقامات نظامی آلمان؛ بحث بر سر چه نوع سلاحی است؟

یورونیوز: در روزی که مراسم تشییع الکسی ناوالنی از رهبران مخالفان روسیه در مسکو برگزار می‌شد، رسانه‌های دولتی وابسته به کرملین فایلی صوتی را منتشر کردند که در آن شماری از افسران بلندپایه ارتش آلمان در حال بحث در مورد استفاده فرضی از موشک‌های دوربرد «تاروس» در اوکراین بودند.

مکالمه در مورد این موضوع حساس هرگز قرار نبود علنی شود و این افشاگری باعث شرمساری وزارت دفاع آلمان و ایجاد نگرانی‌هایی در مورد امنیت ارتباطات در این کشور شد.

در واکنش ماریا زاخارووا، سخنگوی وزیر امور خارجه روسیه، روز دوشنبه گفت: «اگر کاری انجام نشود و مردم آلمان جلوی این کار را نگیرند، این قضیه پیش از هر چیز عواقب ناگواری برای خود آلمان به همراه خواهد داشت.»

در مقابل «آنالِنا بِربوک»، وزیر امور خارجه آلمان، در پاسخ گفت: «اگر روسیه وحشیانه به این کشور حمله نمی‌کرد، اوکراین مجبور نبود از خود دفاع کند.»

در فایل صوتی درز کرده افسران آلمانی بحث ارسال موشک‌های تاروس به اوکراین را تنها به لحاظ تئوری مطرح کردند. این در حالی است که آلمان با وجود ماه‌ها فشار از سوی اوکراین، ارسال این سلاح‌ها را تایید نکرده است.
این موشک‌ها چیستند و چه قابلیت‌هایی دارند؟
موشک‌های تاروس‌ (Taurus) مجهز به فناوری رادارگریز، بردی تا ۵۰۰ کیلومتر دارند و به اوکراین کمک می‌کنند تا روسیه را در دریای سیاه و مناطق دیگر تحت فشار قرار دهد.

این موشک (که نامش در لاتین معنای «گاو نر» می‌دهد) ساخت آلمان و سوئد است و می‌تواند از خاک اوکراین به اهدافی در عمق روسیه برسد. اوکراین مدتهاست از آلمان خواسته تا با ارسال این موشک‌ها، گامی مشابه بریتانیا و فرانسه در ارسال موشک‌های کروز بردارد.
موشک‌های تاروس تا حدی شبیه به موشک‌های سایه توفان بریتانیا هستندبریتانیا در بهار گذشته اعلام کرد که در حال فرستادن موشک‌های «سایه توفان» است که بردی برابر با ۲۵۰ کیلومتر دارند و به اوکراین توان حمله به پشت خطوط مقدم، از جمله در کریمه تحت اشغال روسیه، را می دهند. اوکراین متعهد شده است که از این موشک‌ها برای حمله به روسیه استفاده نکند.

فرانسه نیز با ارسال موشک‌های «اسکالپ» خود از بریتانیا پیروی کرد و البته اطمینان داد که این موشک‌ها برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده نخواهند شد. پاریس اخیراً از تحویل ۴۰ موشک اضافی اسکالپ به اوکراین خبر داده است.
موضع آلمان در مورد ارسال موشک‌های تاروس به اوکراین چیست؟
آلمان بعد از ایالات متحده دومین تامین‌کننده بزرگ کمک‌های نظامی به اوکراین بوده و در سال جاری نیز حمایت‌های خود را افزایش داده است. با این حال اولاف شولتس صدراعظم آلمان از ارسال موشک‌های تاروس خودداری کرده و گفته ارسال این موشک‌ها خطر درگیری مستقیم کشورش در جنگ را به همراه خواهد داشت.

با این وجود برخی از سیاسیون مخالف او خواهان ارسال موشک‌ها به اوکراین هستند. این در حالی است که مطابق نظرسنجی‌ها بخش قابل توجهی از مردم آلمان چندان موافق این ایده نیستند، چرا که می‌ترسند با این کار جنگ گسترش یابد.
موشک تاروسبرای استراتژیست‌های نظامی اما نگرانی‌های دیگری نیز وجود دارد.

گوستاو گرسل، یکی از اعضای ارشد شورای اروپا در امور روابط خارجی، پیشتر نوشته بود آلمانی‌ها می‌ترسند ذخایر موشک‌های تاروس‌شان تمام شود و همچنین «روس‌ها این موشک را در حال عملیات در اوکراین ببینند و در مورد اقدامات متقابل و ویژگی‌های پنهان‌کار این موشک اطلاعاتی کسب کنند.»
در فایل صوتی لو رفته به چه نکته‌ای درباره موشک‌ها اشاره می‌شود؟
در این فایل صوتی ۳۸ دقیقه‌ای صدای اینگو گرهارتز فرمانده نیروی هوایی آلمان شنیده می‌شود که پیش از دیدار با بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع درباره سناریوهای استقرار موشک‌های تاروس در اوکراین با سه همکار خود صحبت می‌کند.

به گفته منبع انتشار این فایل، گفتگو در حدود دو هفته پیش یعنی ۱۹ فوریه انجام شده و در آن چهار افسر نظامی به دنبال هماهنگ کردن نقطه‌نظرات خود هستند و توافق می‌کنند که اسلایدهایی برای تجسم بهتر وضعیت آماده کنند.
پرتاب یک موشک تاروس از جنگندهیکی از آنها می‌گوید اگر زمانی تصمیم بگیریم از نظر سیاسی از اوکراین با آن [موشک‌های تاروس] حمایت کنیم، چگونه خواهد شد؟

این چهار نفر سپس درباره موضوعات مختلفی از جمله تحویل، آموزش و زمان‌بندی ارسال موشک‌ها بحث می‌کنند. آنها حتی به جزئیات آنچه اوکراین می‌تواند با این موشک‌ها انجام دهد، مانند هدف قرار دادن «پلی در شرق که به اندازه یک فرودگاه است»، نیز می‌پردازند. بعدتر مشخص می‌شود مقصود پل «کرچ» است که روسیه را به کریمه اشغالی وصل می‌کند.

آنها همچنین در مورد خطوط قرمز بالقوه برای سیاستمداران آلمانی، از جمله تمایل به اجتناب از دیده شدن ارتش به عنوان نیرویی «مستقیماً درگیر» در جنگ اوکراین صحبت می‌کنند. آنها می‌گویند استقرار سریع موشک‌های تاروس تنها با مشارکت سربازان آلمانی امکان‌پذیر است و آموزش سربازان اوکراینی برای استقرار تاروس هرچند به تنهایی ممکن است اما ماه‌ها طول می‌کشد.
آلمان چگونه واکنش نشان داده است؟
مقامات آلمانی ادعا نکرده‌اند که صدا ساختگی است، امری که به طور گسترده به این معنی است که فایل صوتی ضبط‌ شده معتبر است.

ساعاتی پس از انتشار این فایل وزارت دفاع آلمان گفت که در حال تحقیق است و اولاف شولتس صدراعظم آلمان آن را «مسئله‌ای بسیار جدی» خواند که نیاز به توضیح سریع دارد.

وزیر دفاع آلمان نیز با محکوم کردن این افشاگری به عنوان یک «جنگ اطلاعاتی» علیه غرب، گفت که هدف از این کار «ایجاد اختلاف» در آلمان است. به گفته او، این تصادفی نبوده که این فایل در روز تشییع جنازه ناوالنی منتشر شده است.
+20
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه

    از این سلاحهای Taurus یکی برای ویران کردن بیت رهبر مفعولان کافیه
    16
    40
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    دوستان اَزیز:اگه یه دزدی خونه ایوبزنه،اولین کاراینه باید به پلیس بگن،نه اینکه بشینن وتحلیل بدن:آیادزد مردبوده یازن،یا مَسلن درکه قفل بوده دزد چطورتونسته واردخونه بشه؟توی این فایل۴۰دقیقه ای که بدست روسارسیده،آلمانا قبول میکنن که این فایل درسته،ولی میگن چطوری دست روسارسیده؟دیگه جرم خودشونوقبول نمیکنن که درسته ما(ناتو) برخلاف اینکه میگیم،پس چرادراکراین دست مستقیم داریم؟روسا حَم گفتن اگرآلمانی حا پل کریمه یاجای دیگه ای رو بزنن،در واکنش به ارسال موشک‌های تاروس(«گاو نر»)به کی‌یف،ممکنه کارخانه تولید این موشکاروتوی آلمان رو با موشک کینژال"(خنجر) منهدم بکنن. یعنی جواب گاونرو با خنجرمیدن!بدون شک فایلای زیادی دست روسا رسیده،که احتمالش حست بعدن پخش بشه.
    9
    26
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    Ahmad1345 - گوتنبرگ، سوئد
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    کاملا حرفتان درست است , هموطن. اضافه کنید: حالا اگر جریان بر عکس بود! یعنی روسیه به یک کشور همسایه آلمان موشک میداد تا خاک آلمان را هدف قرار دهد! قشقرق که چه عرض کنم, تهدید به حمله از سوی ناتو هم میکردند! (هر چند که با حمله بی دلیل روسیه به اکراین موافق نیستم).
    9
    25
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    رفیق این اطلاعات آلمان‌ها عمدا به روسها دادند و حتی ممکنه در حین ضبط این فایل افسران روس دور یک میز با افسران آلمان نشسته بودند. آلمان نزدونع چا کلاهی آمریکا و شرکای اروپایی بخاطر قطل گاز روسیه سرش گزاشتند. در ضمن اکثر سیاستمداران طر وار در آلمان از رق آلمان هستند و مطمئن باشید اکر جاسوس ک گ ب نباشند(اف اس بی فعلی) حداقل دمشون تو تله انهاست، از طرفی آلمان هنوز با روسیه و امریکا و انگلیس و فرانسه و کشورهای همسایه در حالت آتش‌بس است و قرارداد صلت نداره یعتی آلمان هنوز کشور اشغال شده است. صدراعظم سابق مرکل یک بار علنا گفت از سال ۱۹۴۵ یعتی پایان جنگ جهاتی دوم آلمان توانسته فقط نیم درصد حاکمیت خودش را به دست بیاره. در ضمن طبق قرارداد ۲+۴ برای اتحاد آلمان ، آلمان تعهد داد که هیچگاه علیه روسیه اقدامی خصمانه نکنه؛طبق بندهای دیکر دول فاتح امضا کننده ابن حق را دارند که امضای خودشون را پس بگیرند در حال حاَضر هم ترس مقامات آلمان از این است روسیه قرارداد را ملقی کنه و آلمان دوباره با شرایط بعد از جنگ برگرده البته امریکا وانگیس...
    8
    11
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    ...زیاد بدشون نمی‌یاد چرا که آلمان با اقتصاد عظیمیش براشون سرخر شده بود.
    7
    10
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    antifascism - تهران، ایران
    چند روز دیگه ایران برمیدارن چنتا ورق شبیه این جوش میده و میگه ما موشک خروس ساختیم به معنی مرغ نر
    11
    4
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    Ahmad1345 - گوتنبرگ، سوئد
    حموطن:اگه بقول شما جریان برعکس بود،حمه کشورهای دمکرات غرب الم شنگه ای براه انداخته بودن بیا وببین.نباید ازیاد بردکه بعدازفروپاشی شوروی ناتوموظف شده بودکه، به غیراز آلمان شرقی حیچ عضوی نگیره ولی چنین نشد.ناتو هرجاتونسته حمله کرده وزورگفته.مگربند شماره ۵ناتوکه حمله به یک کشور برابره با حمله به تمام کشورای ناتو حست عملی شد؟چرالیبی وسوریه وعراق روبمباران کردند؟یوگسلاوی سابق صربیا وکوزوا که بخشی ازصربیاحست رو چرا بمباران وجداکردن.اینا حالا اومدن بیخ گوش روسیه میخان مسکوروبگیرن.زورشون نمیرسه،اگه نه تاحالامسکوروفتح کرده بودن.اینا ازسال ۲۰۱۴ اکراین روشیرکردن که روسی کشی راه بندازه.نیروحای ناتوازسال ۲۰۱۴ دراکراین حضوردارن تاگروحای نازی افراطی اکرایینی رو کمک وآموزش بدن. بقول افغانستانیحا:زور بالای زوره،یا سمبه پرزوره.اینجا سمبه پرزوره!
    8
    12
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    حیچ بعیدنیستش!ازاین دم بریده حا حرچی برمییاد. دراین جنگ بیشترین خسارت وضرر شامل آلمان شده.مگرامریکایی حابا حمکاری نروژ وانگلیس لوله گاز آلمان نورد استریم رو دردریا منفجرنکردن؟
    7
    11
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    در برابر هژمونی امریکا دو‌کشور می‌تواند قد علم کنه ، اولی چین و دومی روسیه ، رشد اقتصادی این دو‌ کشور در دو دهه گذشته بیشتر از اکثر کشورهای اروپا بوده ، در یک روند ۵۰-۷۰ ساله می‌تواند هژمونی امریکا را به چالش بکشاند ، لذا آنقدر خرس روسیه را انگولک کردند که به حمله نظامی دست بزند تا کمر اقتصاد آن را بشکنند و در بهترین حالت مانند یوگسلاوی تکه تکه کنند ، چین اما زیرک تر هست ، تجربه قرن تحقیر را دارد ، و داره با پنبه سر میبر
    7
    6
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    نکته دیگر که مرا به فکر فرو برده ، نظریه بریگارد های سرخ معروف به گروه بادر و‌ماینهوف در دهه ۷۰ میلادی است ، به باور آنها نازیسم المان فقط پیراهن عوض کرده ، و باز خواهان نظامی گری ، و بازگشت به عرصه کشور مقتدر نظامی است ، اکنون بعد از نیم قرن چهره جدیدی از المان در حال ظهور است ، میلیاردها دلار بودجه نظامی ( بی نظیر در ۸۰ سال گذشته ) و دخالت نظامی . و این تازه آغاز داستان است
    8
    7
    ‌چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    BlackJack - لندن، انگلستان
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    باید مینوشتی دو‌کشور می‌توانستد قد علم کنند. کلک روسیه کندس در بهترین حالت کشوری تا مدتها با اقتصاد ضعیف باقی خواهد ماند و احتمالا مستعمره غیر محسوس چین خواهد بود. روسیه در حالت قبل از جنگش هم در برابر ماشین جنگی آمریکا حداکثر یک هفته دوام میاورد در شرایط جنگ غیر هسته ای . آمریکا در مورد چین رو هم سر رو دیده و هم پنبه رو فقط زمان بیشتر میبره .
    2
    6
    ‌پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    BlackJack - لندن، انگلستان
    گرامی ، در حال حاظر حق با شماست ، اما تاریخ به ما می آموزد که ابر قدرت ها میایند و‌میروند ، گاهی در یک پروسه ۳۰۰ًتا ۵۰۰ ساله ، امپراطور پارسیان ، یونان و روم ‌مصر در عهد عتیق ، اسپانیا در قرون وسطی ، فرانسه و انگلیس در قرن ۱۸ و اکنون امریکا و تا حدی چین ، شاید تا چند قرن دیگه حرف اول را حتی هند بزنه ، بیان این نکته دال به پشتیبانی من از هیچ ابر قدرتی نیست ، منافع آنها همیشه با منافع ملی ایران همسو نیست
    0
    0
    جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    BlackJack - لندن، انگلستان
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    بله حرف شما کاملا درسته , پیش بینی برای آینده و آنهم در این سطح کلان بسیار مشکل است ولی همانطور که گفتید قدرتها میایند و میروند و یا تغییر شکل میدهند.
    0
    1
    شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.