یورونیوز: ایلان ماسک، بنیانگذار نورالینک، روز دوشنبه ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) گفت اولین فردی که تراشه این شرکت در مغز او قرار داده شده توانسته است از افکار خود برای حرکت دادن نشانگر ماوس یک کامپیوتر استفاده کند.
شرکت نورالینک، که در زمینه فناوری عصبی فعالیت دارد، پیشتر در ماه گذشته اعلام کرده بود اولین ایمپلنت مغزی خود را به اندازه یک سکه درون سر یک بیمار کاشته است.
آقای ماسک که در یک رویداد صوتی اسپیس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) شرکت کرده بود، درباره وضعیت فرد دریافتکننده تراشه مغزی گفت: «پیشرفت خوب بوده و به نظر میرسد بیمار به طور کامل و بدون عوارض سوء بهبود یافته است. او حالا تنها با فکر کردن میتواند نشانگر ماوس را روی صفحه نمایش حرکت دهد.»
وی اضافه کرد نورالینک اکنون در تلاش است تا بیشترین تعداد کلیک روی دکمه ماوس را از بیمار دریافت کند.
نورالینک جزئیات بیشتری در این باره منتشر نکرده است. این شرکت پیشتر اعلام کرده بود هدف اولیه از کاشت تراشه مغزی این است که «افراد بتوانند نشانگر موس یا صفحه کلید کامپیوتر را با استفاده از ذهن خود کنترل کنند.»
نورالینک پس از دریافت تاییدیه برای انجام آزمایشات بالینی انسانی در ماه سپتامبر، ماه گذشته با موفقیت تراشهای را در مغز اولین بیمار انسانی خود کاشت. ایلان ماسک گفته بود که این تراشه «تلهپاتی» نام دارد.
تراشه «تلهپاتی» در واقع یک دستگاه استنتمانند کوچک است که وارد رگهای خونی مغز میشود. این دستگاه که شامل چندین الکترود است نمیتواند افکار فرد را بخواند، اما سیگنالهای ارسال شده توسط نورونها و سلولهای عصبی در مغز را رصد و پردازش میکند.
نورالینک اعلام کرده است از طریق کاشت چنین تراشههایی در مغز افراد قصد دارد کاری کند که بیماران فلج دوباره راه بروند، بینایی را به نابینایان بازگرداند و حتی بیماریهایی مانند افسردگی، آلزایمر و پارکینسون را درمان کند.
در سال ۲۰۲۱، نورالینک چگونگی کار این تراشه را با کار گذاشتن دو دستگاه بیسیم از آن در مغز میمونی به نام «پیجر» نشان داده بود. این دستگاهها به پیجر امکان میدادند نشانگر را با افکار خود کنترل کند و یک بازی به نام «مایند پونگ» را انجام دهد.
ایلان ماسک گفته است قصد دارد ایمپلنت خود را به عموم ارائه دهد تا مردم بتوانند ارتباط بهتری با کامپیوترها داشته باشند و به گفته او «خطر برای تمدن ما» ناشی از هوش مصنوعی را مهار کنند.
+4
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
حرفهای این دلقک نارسیست رو زیاد جدی نگیرید تا تاثیر مستقیم کامپیوتر در مغز شما راه دراز مونده چون مغز اساسا به این صورت کار نمیکنه که شما سیگنالهاش رو تحت تاثیر سیگنالی خارجی قرار بدید. این بابا با هیاهو برای شرکتش بازاریابی و برندینگ میکنه. جمله آخرش کاملا مهمله که با کنترل کامپیوتر از مغز جلوی خطر هوش مصنوعی رو بگیرید! سیگنالهای مغز رو راحت میشه با یک پراب خارجی از مغز دریافت کرد چیزیه که جدید نیست نیاز به جراحی هم نداره. راست میگه کیفیت تسلا بالا ببره.
2
3
چهارشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۳:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.