چرا در ناف ما پشم جمع می‌شود؟

یورونیوز: شاید تاکنون بارها از خود درباره توده‌های کوچکی از کرک یا پنبه که در پایان هر روز به شکل مرموزی در ناف‌تان پیدا می‌شود از خود سؤال کرده باشید: این کرک‌ها از کجا می‌آیند و پاک کردن آن چقدر اهمیت دارد؟

اگر تاکنون این پرسش برایتان مطرح نشده، بدانید که بعضی‌ها آن را خیلی جدی گرفته‌اند. مثلا در سال ۲۰۱۲، گراهام بارکر استرالیایی به لطف کلکسیون خنده‌دارش در سراسر جهان شناخته شد: او طی ۲۶ سال پشم‌های ناف خود را جمع‌آوری و سپس آنها را بر اساس رنگ مرتب کرد. او همه پنبه‌های نافش را در رنگ‌بندی‌های مختلف در چند بطری جا داد و در نهایت نامش در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد!

ناف باقیمانده رشته پیوند ما با مادر در دوران جنینی است، اما تا آخر عمر با ماست و حتی در برانگیختگی جنسی هم نقش دارد.

دانشمندان با تجزیه و تحلیل ناف نزدیک به ۵ هزار نفر داوطلب، به این نتیجه رسیدند که موهای دور ناف، پشم‌های متحدالمرکز ایجاد می‌کند. نتیجه آن که همه چیز در ناحیه اطراف ناف ما، به ویژه الیاف کنده شده از لباس‌مان با حرکت‌های شکم ما به سمت آن حرکت می‌کند و در آنجا جمع می‌شود. موهای بدن عامل اصلی کنده شدن الیاف لباس هستند.

دکتر شارلوت دوار، پزشک بلژیکی در مورد این گلوله‌های پشمی مرموز می‌گوید: «طی آزمایش‌های علمی متوجه شدیم که این گلوله‌های پشمی در واقع توده‌ای از الیاف لباس، مو، باکتری، پوست مرده و عرق هستند. همچنین مشخص شده که ناف محل پرورش باکتری است که نباید از آن غافل شد. بر پایه یکی از مطالعات دانشمندان، به طور متوسط هزار و ۴۰۰ باکتری در ناف ما وجود دارد.»

به طور کلی داشتن این دو شرط برای ایجاد گلوله‌های پشمی بیشتر و بزرگتر لازم است: موهای متراکم و ناف توخالی. دکتر دوار یادآوری می کند که ۹۰ درصد از مردم ناف فرو رفته و ۱۰ درصد ناف بیرون‌زده دارند.

علاوه بر این، مردان بیشتر از زنان میزبان این گلوله‌های پشمی هستند زیرا موهایشان در ناحیه ناف بلندتر و متراکم‌تر است. ناف مردانی که به تازگی افزایش وزن داشته‌اند نیز بیشتر از بقیه پنبه درست می‌کند. در ضمن لباس‌های نو بیشتر از لباس‌های کهنه سبب ایجاد پنبه در ناف می‌شوند.
بهداشت ناف
نکته‌ای که ما اغلب فراموش می کنیم آن است که تمیز کردن ناف باید بخشی از بهداشت روزانه ما باشد. برای تمیز کردن ناف، تنها کاری که باید انجام دهید این است که با یک گوش پاک‌کن آغشته به میسلارواتر یا محلول تمیز کننده دیگر آن را پاک کنید. همچنین می‌توانید با انگشت آغشته به روغن نارگیل آن را تمیز کنید. سپس برای تمیز کردن بیشتر، با یک گوش‌پاک‌کن پنبه‌ای تمیز روی آن بکشید تا روغن باقیمانده هم پاک شود.

در صورت رعایت نکردن بهداشت ناف، خطر ابتلا به امفالولیت را دارید که عبارت از تجمع کراتین یا بقایای پوست مرده و بقایای غدد چربی پوستی است که در ناف شما جمع می‌شوند. در این صورت باید عفونت ایجاد شده را با آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده توسط پزشک درمان کنید.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.