ادامه واکنش‌ها به کلاهبرداری «کوروش کمپانی»؛ دو حقوقدان: تبلیغ‌کنندگان مسئولیت حقوقی دارند

 مال‌باختگان کوروش کمپانیصدای آمریکا: واکنش‌ها به پرونده کلاهبرداری کلان شرکت کوروش کمپانی که با تبلیغات گسترده توسط چهره‌های سرشناس فرهنگی و هنری برای فروش گوشی‌های موبایل آیفون ۱۳ مبالغ میلیونی از شهروندان دریافت کرده بود، همچنان ادامه دارد.

امیرحسین شریفیان، مالک «کوروش کمپانی» در نخستین اظهاراتش پس از خروج از کشور، در گفت‌وگو با امین فردین، برنامه‌ساز اینترنتی، شمار چهره‌های معروف تبلیغ‌کننده برای این شرکت را بیش از ۵۰۰ تن اعلام کرد و تأیید کرد که مبلغ یک تا ۲۰ میلیون تومان به آنها برای تبلیغ پرداخته است.

مالک «کوروش کمپانی» با بیان این که پدرش هیچ نوع همکاری‌ای با او نداشته اما «به عنوان همدست» او بازداشت شده، گفت که این شرکت «حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان» به مردم بدهکار است و در این حال مدعی شد که «اموال داخل این کمپانی توسط مردم ربوده شده» و کارمندانش «از سوی مال‌باختگان تهدید شده‌اند.»

این در حالی است که مرجع قضایی درباره مبلغ کلاهبرداری اظهارنظری نکرده و برخی رسانه‌ها رقم آن را «تا دو هزار میلیارد تومان» اعلام کرده‌اند.

وقوع این کلاهبرداری که موجی از اعتراض مال‌باختگان را در پی داشته، در حالی است که شرکت «کوروش کمپانی» دارای نشان «ای‌نماد» یعنی «نماد اعتماد الکترونیکی» است و همین مسئله موجب اعتماد شهروندان به آن شده بود.

در این حال، به گزارش خبرگزاری ایسنا، مهدی اسدی رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، گفته که «کوروش کمپانی اصلا مجوز واردات آیفون نداشته و موبایل‌ها را از طریق شرکت واردکننده داخلی تهیه» می‌کرد و می‌فروخت و پیش از این نیز «دو مرتبه پلمب شد» و «بنا بر دلایلی که مطلع نیستیم، مجددا بازگشایی شد.»

یکی از مال‌باختگان به وب‌سایت دیجیاتو گفته که «تبلیغ سلبریتی‌ها و نماد اعتماد الکترونیکی» دو عاملی بوده که موجب اعتماد او به کوروش کمپانی شده بود.

امید سلیمی بنی، حقوقدان نیز به دیجیاتو گفته که تبلیغ‌کنندگان «در این ماجرا مسئولیت حقوقی دارند» و می‌توان آنها را «تعقیب حقوقی» کرد.

همچنین، عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری و حقوقدان شناخته شده، درباره این پرونده به گروه مشاوران حقوقی «دادبان» گفته است که «هر نهادی اعم از دولتی یا غیردولتی، یا افرادی که به هر نحوی وقوع جرم را تسهیل کردند یا می‌توانستند از وقوع جرم جلوگیری کنند ولی به تکلیف خود عمل نکردند، مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند.»
کوروش کمپانی نخستین مجموعه‌ای نیست که با وعده‌های نافرجام سرمایه شهروندان را دریافت کرده و بر شمار مال‌باختگان در ایران افزوده است.

روزنامه فرهیختگان، گزارش داده که در چند سال گذشته «۳۲ مورد کلاهبرداری» در ایران رخ داده که «هر کدام بیش از چند هزار مال‌باخته» بر جا گذاشته است.

بر اساس این گزارش، «نقاط مشترکی در این نوع کلاهبرداری‌ها» از جمله «تورم بالا در کشور»، «کاهش ارزش دارایی و سرمایه افراد»، کمبود «سواد مالی در جامعه» نسبت به پروژه‌هایی که با این شیوه کار می‌کنند، و «ممنوعیت و محدودیت واردات» به چشم می‌خورد.

بنا بر گزارش‌های پیشین صدای آمریکا، نام شرکت‌های متعدد دیگری از جمله ریحان‌تاک، رضایت‌خودرو، کینگ مانی، کریپتولند، و آمیتیس، به عنوان اختلاس‌گران و کلاهبرداران مطرح شده و اعتراضات مال‌باختگان در شهرهای مختلف ایران را به دنبال داشته است.
 تجمع مالباختگان شرکت آمیتیس در مقابل دادگستری خراسان رضوی
همچنین، احمد علوی، استاد و پژوهشگر اقتصادی در دانشگاه‌های سوئد، درباره کلاهبرداری «کوروش کمپانی» به صدای آمریکا گفته که کل حاکمیت جمهوری اسلامی در پس این‌گونه موارد فساد، تبهکاری، و ناامنی اقتصادی است.
+17
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    بدون کوچکترین تردیدی این شرکت وابسته به سپاه است. محال است که ثبت شرکت ها بعلت مشابهات عدیده اجازه دهد کسی شرکتی با این اسم تاسیس کند. این اسم ابتدا توسط شرکت های تابع شهبانو فرح مورد استفاده قرار گرفت (فروشگاه کوروش و موبلیران و غیره). بعد از مصادره ان شرکت ها و اسم ثبت شده در تیول ارکان دولتی هست
    3
    34
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    . این هم مثل فروش اتومبیل و سکه و بورس از کلاهبرداری های حکومت اسلامی است
    1
    15
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    دوست عزیز.میدانم قصدتان فقط نوشتن چیزی بوده ولی کاش احساسی نظرندهید(ندهیم).اولا بیش از دوازده سال است که فروشگاه های زنجیره ای «افق کوروش»راه اندازی شده اند.دوم،نام اصلی این شرکت موبایل فروش«کوروش پردازان آی سا»توسط «امیرحسین شریفیان»(فردمتواری)و «خاطره قره داغی»سه سال قبل تاسیس شده است.سوم نام کوروش منحصر به کسی یاجناحی یا حزبی نبوده ونیست.چهارم اگر فرح پهلوی خیلی علاقمندبه این نام بود نام یکی از نوه هایش را «آتوسا»(=هاتاوسه،هوتوسا)که نام دختر کوروش بودمیگذاشت.
    5
    1
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    گرامی مطلقامن مطلب را ننوشتم تا برای فرح پهلوی دفاعیه بنویسم بلکه سابقه ی این اسم را در ثبت شرکت ها نوشته ام و مطلقا ربطی به خوبی و بدی ایشان ندارد. بی جهت مسیر را عوض نکنید. اما غیر از ظاهر و ریش و پشم جناب امیرحسین شریفیان که تفکرات ایشان را جار میزند ولی بدون بدون شک ایشان تنهاخوری نکرده اما اینگونه تبلیغات و تسهیلات و فروش فقط در تیول ان بالائی هائی های اخوندپناه است. این ها به اسم رئیس بانک ملی میلیون ها دلار بالا کشیدند. اندکی را او خورد و او را به کانادا فراری دادند. این بانک های دزد فقط صاحبان حزب الهی دارند. درایران تمام اختلاس های بزرگ را عوامل حکومت به انجام میرسانند.
    1
    3
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    گرامی.بی اطلاعی شما بخاطراینستکه ده تا پانزده سالست که ایران نرفته اید.ایران بیست یا سی یا چهل سال قبل را فراموش کنید.چون اگر ناگهان سفرکردیدجا خواهید خورد.
    1
    0
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    تصورشما ازسیستم فعلی مطلقا نادرست است.بدلیل اینکه نمیدانید ازچندسال پیش تمام امور بانکی بااتوماسیون تمام کامپیوتری اداره شد اختلاس کلانی وجود نداردو بیشتر اینها شانتاژهای خبری است.شرکت های بزرگ نزدیک به حکومت باید تضامین مالی بسیارکلانی بدهند.اگر اینشخص تضمین مالی داشت هرگز نمی رفت.الان هم با امین فردین مصاحبه کرده.مصاحبه اورا ببینید به درستی حرفم پی می برید.
    1
    0
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    Qasim.Rimbaud - پاریس، فرانسه
    عزیزم. اگر نخوردیم نان گندم. دیده ایم دست مردم. مهم نیست که من ایران هستم یا نه چون هزار نوع ارتباط دارم.هرگز هم اطلاعاتم را از یک منبع نمی گیرم چون به غیر از کشورم ایران به هیچ کس و هیچ مذهب و هیچ گروهی نه وابسته هستم و نه تعلق خاطر دارم. من اگر سابقه ی انتخاب اسماء را در اداره ی ثبت شرکت ها گفتم بعلت اینست که از روند ان اطلاع کامل دار و یکی از مشاغل من به ثبت شرکت مربوط میشد. اما مخابرات چیزیست که تمام و کمال در تیول سپاه است. از استراق سمع بگیر تا کنترل موبایل ها. همین سپاه مدت ها تلفن خود من را دائما گوش میداد و من ان ها را سر کار میگذاشتم.
    0
    4
    دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.