صدای آمریکا: حملات موشکی و پهپادی حوثیها به کشتیها در دریای سرخ، انگیزهای برای ایجاد یک مسیر جایگزین و گذرگاه زمینی برای حمل کالا از خلیج فارس و از مسیر عربستان سعودی و اردن به اسرائیل و مصر شده است.
شورشیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی، بعد از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه و به بهانه حمایت از فلسطینیها، کشتیهای تجاری را در آبهای دریای سرخ هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دادهاند.
این حملات موجب بروز تنش و ناامنی در کشترانی بینالمللی شده و ایالات متحده و متحدان آن برای حفاظت از دریانوردی آزاد و کشتیهای تجاری عبوری، علاوه بر اتخاذ تدابیر ویژه، مواضع حوثیها را هدف قرار دادهاند.
در این مدت، مسیرهای زمینی منتهی به بندر حیفا در اسرائیل شاهد افزایش تردد روزانه کامیونها بوده و راهاندازی پروژه گذرگاه زمینی ترانزیت کالا از ثمرات توافق ۲۰۲۰ «ابراهیم» بین امارات متحده عربی و اسرائیل است.
هرچند عربستان سعودی هنوز بهطور علنی این موضوع را تایید نکرده و بارنامههای تجاری و کشور مقصد بهطور محتاطانهای تنظیم میشوند، اما این مسیر تجاری ظرفیت همکاریهای آتی اسرائیل و عربستان را برجسته میسازد.
با آغاز حملات حوثیها، گذرگاه زمینی جایگزین از خلیج فارس به اسرائیل مورد توجه قرار گرفت و شرکت اسرائیلی تراکنت، از شرکتهای پیشگام در این زمینه بوده که قراردادهایی را با امارات، بحرین و مصر تنظیم کرده است.
بر اساس این قرارداد، کالاهای تولیدی کشورهای خاور دور بر کامیونهای اردنی در دبی یا بحرین تخلیه میشوند و از عربستان سعودی و اردن عبور میکنند و سپس به کامیونهای اسرائیلی برای رسیدن به حیفا منتقل میشوند.
محموله عازم مصر نیز میتواند از طریق جاده یا کشتی منتقل شود.
موانع اداری این پروژه همچنان پابرجاست و نیازمند نقش حمایتی دولتهاست، اما پیشبینی میشود حتی پس از حلوفصل تنش در دریای سرخ، با توجه به علاقه دیرینه به گسترش چنین مسیرهایی، این گزینه پایدار بماند.
+10
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.