وزیر دفاع آمریکا: شبه‌نظامیان همسو با ایران موثر نیستند چون خیلی مهارت ندارند

یورونیوز:  بیش از یک ماه پیش از حمله مرگبار پهپادها به پایگاه نظامی آمریکا در اردن و کشته شدن سه سرباز این کشور، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا تلاش کرده بود تا به نیروهای آمریکایی در مورد توانایی ارتش این کشور برای مقابله با حملات شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران اطمینان دهد.

در ۲۰ دسامبر، آستین در سخنانی که در آن زمان منتشر نشد، خطاب به ملوانان ناو هواپیمابر «یواس‌اس جرالد آر. فورد» گفته بود که نخستین دلیل شکست شبه‌نظامیان تا آن مرحله، این بوده است که آن‌ها در کاری که انجام می‌دهند، خیلی مهارت ندارند.

وزیر دفاع آمریکا در سخنان خود به هنگام بازدید از این ناو هواپیمابر گفته بود: «نیروهای نیابتی ایران هر روز به سمت نیروهای ما که در عراق و سوریه هستند، شلیک می‌کنند. آن‌ها به دو دلیل اصلاً مؤثر نبوده‌اند.»

آستین نخستین دلیلی که برای ادعای خود بیان کرده، این است که آن‌ها (شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران) در کاری که انجام می‌دهند، خیلی مهارت ندارند.

وزیر دفاع آمریکا دومین دلیلی که برای ادعای خود مطرح کرده، این است که این کشور اقدام‌های زیادی انجام داده است تا اطمینان حاصل کند که توان کافی برای محافظت از نیروهای خود را دارد.

البته به گفته آستین، ممکن است آن‌ها یک روز شانس بیاورند و به یکی از نیروهای آمریکا آسیب بزنند.

در پی تشدید حملات شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران به مواضع آمریکایی‌ها در منطقه، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا متعهد شده است که هر کاری که لازم باشد را برای محافظت از نیروهای نظامی آمریکا انجام دهد.

اما مقام‌های فعلی و پیشین آمریکا به رویترز گفته‌اند که موفقیت دوره‌ای شبه‌نظامیان به دلیل تعداد زیاد پهپادها و موشک‌های پرتاب شده به سمت نیروهای آمریکایی و همچنین این واقعیت که سیستم‌های دفاعی پایگاه‌ها نمی‌تواند به طور ۱۰۰ درصد مؤثر باشند، اجتناب‌ناپذیر است.

کارشناسان نظامی همچنین نسبت به دست‌کم گرفتن شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران هشدار می‌دهند، حتی اگر بیشتر حملات آن‌ها با شکست مواجه شود.

برخی از آن‌ها با اشاره به دست‌کم گرفتن اقدام‌های گروه‌های تروریستی در گذشته، بر این نظرند که این گروه‌ها حملات فراملی پیچیده‌ و مرگباری علیه نیروهای آمریکایی انجام داده‌اند.
غم‌انگیز اما قابل پیش‌بینی
در ۴ ماه گذشته، شبه‌نظامیان تحت امر ایران دست‌کم ۱۶۸ بار به اهداف آمریکایی در اردن، عراق و سوریه حمله کرده‌اند. بدترین حمله به اهداف آمریکایی در ۲۸ ژانویه رخ داد، زمانی‌که یک پهپاد به پایگاه «برج ۲۲» در اردن برخورد کرد و سه نظامی آمریکایی جان‌باختند.

یکی از مقام‌های ارشد ارتش آمریکا که نخواست نامش فاش شود، این حمله را «غم‌انگیز» اما «قابل پیش‌بینی» ارزیابی کرد.

اما ژنرال دنیل هوکانسون، رئیس گارد ملی ارتش آمریکا بر این نظر است که هیچ سیستمی در هیچ کاری ۱۰۰ درصد موفق نیست.
ضربه پیچیده‌ای نبود
در حالی که تحقیقات در مورد حمله به پایگاه «برج ۲۲» در اردن ادامه دارد، مقام‌های آمریکایی به رویترز گفتند که عوامل متعددی ممکن است در شکست سیستم دفاعی این پایگاه دورافتاده نقش داشته باشد.

آن‌ها پرواز در ارتفاع پایین پهپاد در نزدیکی پایگاه «برج ۲۲» را به عنوان یکی از عوامل احتمالی ناکامی در مهار حمله به این پایگاه عنوان کردند.

مقام‌های آمریکایی گفتند که به نظر نمی‌رسد شبه‌نظامیان صبح روز یک‌شنبه کار پیچیده‌ای مانند همزمانی عمدی پرواز پهپادشان با حرکت یک پهپاد آمریکایی به سمت پایگاه «برج ۲۲» انجام داده‌ باشند تا سیستم دفاعی نیروهای نظامی آمریکا را گیج کنند.

در مقابل، برخی از مقام‌های آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که موفقیت حمله پهپادی به پایگاه «برج ۲۲» در ۲۸ ژانویه می‌تواند به چگونگی دفاع در برابر اینگونه حملات مربوط باشد.

حمله به پایگاه آمریکا در اردن که پنتاگون شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله عراق را عامل آن می‌داند، منجر به موجی از حملات تلافی‌جویانه واشنگتن به اهداف مرتبط با سپاه پاسداران ایران و شبه‌نظامیان تحت حمایت تهران در عراق و سوریه شد.

در آخرین مورد، ارتش آمریکا یک فرمانده ارشد کتائب حزب‌الله عراق که از حمایت ایران برخوردار است را در حمله پهپادی در بغداد هدف قرار داد.

پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون به رویترز گفت که ارتش آمریکا همچنان «اقدام‌های لازم را برای محافظت از نیروهای خود ادامه خواهد داد و به طور مداوم این اقدام‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

منتقدان دولت بایدن هشدار داده‌اند که حملات تلافی‌جویانه آمریکا فشار کافی بر تهران به عنوان حامی این شبه‌نظامیان وارد نمی‌کند.

برخی از جمهوری‌خواهان آمریکا خواستار حمله ارتش این کشور به اهدافی در داخل خاک ایران شده‌اند، اما دولت بایدن به دلیل نگرانی از کشاندن مستقیم ایران به یک جنگ گسترده‌تر، در برابر این درخواست مقاومت کرده است.

مقام سابق ارتش آمریکا که رویترز با او گفتگو کرده، بر این نظر است که ایران اگر بخواهد می‌تواند این حملات را متوقف کند. او در ادامه گفت: «چرا آن‌ها باید این کار انجام دهند در حالی که از پاسخ ما آسیبی نمی‌بینند.»
+16
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    مثلا نیروهای شما مهارت دارند؟اخه پروئی تا بکجا؟در جنگ کره شکست خوردید.در جنگ ویتنام شکست خوردید.در افغانستان و عراق هم شکست خوردید در جنگ دوم جهانی هم شکست خوردید و آن پیروزی نیم بندتان هم با ریختن بمب اتم بر سر ملت ژاپن بسختی کسب کردید و اگر آن4 کشور متفقین هم نبودن از آلمان هم شکست میخوردید میدونی چرا؟چون سربازانتان انگیزجنگید ن ندارن.
    7
    2
    شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۶:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    arian1 - ابادان، ایران
    مگر آنهایی که این نیروها را آموزش می دهند (سپاه) خود اثری دارنند؟ این تروریست‌ها فقط می توانند در مقابل زنان و کودکان بی دفاع خودنمایی کنند و نه یک ارتش قوی.
    2
    7
    شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.