ارتش سفالی امپراطور چین که دوهزار سال زیر خاک بود

العربیه: در سال 1974 گروهی از کشاورزان در حال حفر چاه در استان خشک شانشی در شمال غربی چین تکه‌هایی از یک مجسمه گلی را یافتند که بعدا به یکی از بزرگترین اکتشافات باستان‌شناسی دوران مدرن منتهی شد.

در نزدیکی مقبره کاوش‌نشده «جین شی هوانگدی»، که در سال 221 قبل از میلاد خودش را اولین امپراطور چین نامیده بود، گنجینه زیرزمینی خارق‌العاده‌ای یافت شد که حاوی یک ارتش کامل از سربازان و اسب‌های سفالی در اندازه واقعی بود که بیش از 2000 سال بود زیر خاک خوابیده بودند.

امروزه این ارتش بازسازی شده است و در مقبره امپراطور ایستاده است. ستون‌های طولانی جنگجویان سفالی، که از قطعات شکسته سرهم شده‌اند، تا چشم کار می‌کند کنار هم ایستاده‌اند تا مقبره شی را در کنار دیوار بزرگ چین و شهر ممنوعه پکن به یکی از جاذبه‌های گردشگری اصلی آن کشور تبدیل کنند.

این کشف شگفت‌انگیز در ابتدا ظاهرا این ایده متعارف را تقویت می‌‌کرد که اولین امپراتور چین فردی جنگ‌طلب بوده که تنها به قدرت نظامی اهمیت می‌داده است. با این حال، باستان‌شناسان طی یک دهه گذشته دریافتند که این ارزیابی نادرست بوده است.

درست است که جین شی هوانگدی با ارتش عظیم خود تمام چین را فتح کرد، اما او یک سیستم مدیریت مدنی برای این امپراطوری ساخت که چندین قرن دوام آورد. از جمله دستاوردهای دیگر امپراطور، استانداردسازی وزن‌ها و اندازه‌ها و یکسان کردن خط نوشتاری بود که باعث شد مردم همدیگر را بهتر بفهمند.

حفاری‌های اخیر نشان داده است که علاوه بر سربازان سفالی، قلمرو زیرزمینی جین شی هوانگدی، که احتمالاً تصویری از درباری است که در طول زندگی‌اش او را احاطه کرده بود، پر از پرندگان آب‌زی واقع‌گرایانه است که از برنز ساخته شده‌اند و نوازندگان سفالی برای آنها موسیقی می‌نوازند. دربار خیالی امپراطور همچنین شامل مقامات سفالی و حتی گروه‌هایی از هنرمندان آکروباتیک است که کمی کوچکتر از سربازان هستند اما با همان روش ساخته شده‌اند.
+7
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.