سرقت ۳۰ میلیارد تومانی از خانه‌ای در ولنجک

بازداشت سارقان مسلح طلا فروشی- عکس تزئینی خبرگزاری تسنیمایندیپندنت فارسی: انتشار خبر سرقت ۳۰ میلیارد تومانی از خانه‌‌ای اعیانی در کوچه پانزدهم منطقه ولنجک تهران با گروگانگیری سرایدار برج، در معرض توجه رسانه‌ها قرار گرفته است.

طبق گزارش‌های منتشرشده، دو هفته پیش چند سارق مسلح با گروگانگیری سرایدار برجی در منطقه ولنجک، او را به یکی از طبقات آن ساختمان بردند و با استفاده از فرصت حضور این شخص، واحدی مسکونی را که از پیش‌ شناسایی شده بود، سرقت کردند.

سارقان توانستند با جلب ‌اعتماد ساکنان به دلیل حضور سرایدار، حدود ۳۰ میلیارد تومان طلا و دلار از آن واحد سرقت کنند. آنان همچنین یکی دیگر از ساکنان ساختمان مزبور را در آسانسور گروگان گرفته بودند.

یک شاهد عینی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد درباره این سرقت گفته است: «زمان وقوع، صاحبخانه در حال گفت‌وگوی تلفنی با برادر همسر خود بوده است. برادر همسر این شخص متوجه صحبت صاحبخانه با سارقان می‌شود و در مسیر تهرانپارس تا منزل خواهرش، چند نوبت با پلیس ۱۱۰ تماس می‌گیرد.»

در جریان این سرقت هیچ آسیب فیزیکی به ساکنان برج و مالباختگان نرسیده است و سارقان موفق به ترک محل شده‌اند. به گفته اهالی محل، سارقان دو یا سه نفر بوده‌اند. دزدان حرفه‌ای ۱۶ اردیبهشت‌ سال جاری نیز توانسته بودند گاوصندوق خانه‌ای اعیانی را در منطقه ولنجک تهران بگشایند و هزاران دلار سرقت کنند.

در سرقت دیگر منطقه ولنجک تهران، باند چهارنفره سارقان بدون نگرانی، خودرو سمند خود را برابر ساختمانی پارک کردند و پس از بالا رفتن از دیوار، وارد واحد طبقه دوم ساختمان شدند.  خانواده مالباخته در ساعت شش و ۳۰ دقیقه بعدازظهر، خانه را به ‌قصد تفریح ترک کرده‌ بودند.

سارقان ضمن تخریب بخش‌های مختلف خانه براید پیداکردن اشیای گرانبها، به مابقی اجناس نیز آسیب ‌زدند و در نهایت ۴۰ هزار دلار نقد و ۱۰ ساعت مچی به ارزش پنج هزار دلار، طلا و جواهرات و اسناد ملکی از قبیل سند خانه، ویلا و خودرو به سرقت بردند.
افزایش آمار سرقت در ایران و پایین آمدن میانگین سنی سارقان
طبق آمار منتشرشده، در پنج سال گذشته میزان سرقت در ایران بیش از چهار برابر افزایش یافته است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، شمار سرقت‌ها در سال ۹۵ در حدود ۳۴۳ هزار و ۴۲۵ فقره بوده که طبق اعلام قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، در ۱۴۰۱ به حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار فقره رسیده است.

طبق این آمار، می‌توان ادعا کرد که با توجه به متوسط نرخ رشد تورم در این مدت، افزایش سرقت در ایران رابطه معناداری با افزایش نرخ فقر و فلاکت در کشور دارد.

شهری محصور به خندق که پادشاه وقت قاجار در ۱۲۰۰ هجری قمری، آن را با ۲۱ کیلومتر وسعت و حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت که اغلب آنان شناسنامه نداشتند، «دارالخلافه» نام گذاشت،  امروز کلانشهری به نام تهران است و به دوقطبی بزرگی میان فقر و حاشیه‌نشینی در بخشی از آن و برخورداری و ثروت در بخشی دیگر، بدل شده است.

بیشترین میزان سرقت در تهران مربوط به کابل تلفن منازل، دستگیره‌های برنجی و فلزی ساختمان‌ها، تنظیم‌کننده (Regulator) گاز , دریچه فاضلاب شهری است. همچنین، آمار جرائمی مانند سرقت تجهیزات خودرو، کیف‌قاپی و موبایل‌قاپی نیز در صدر جدول دزدی قرار دارد و در یک سال گذشته رشدی ۲۴ درصدی داشته است.

محمدرضا محبوب‌فر، پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی، در ۱۴۰۰ اعلام کرده بود که میانگین سنی سارقان به شش تا هفت سال رسیده است. این نکته را نیز می‌توان با شرایط مالی خانواده‌ها و گسترش فقر در جامعه ایران مرتبط دانست. از این گذشته، کاهش احکام قضایی برای سارقان نیز که از بازدارندگی کافی برخوردار نیست، می‌تواند از دلایل رشد سرقت در ایران باشد.

هرچند پلیس و مراکز رسمی، آمار روشنی از تعداد سرقت‌ها در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ منتشر نکرده‌اند، طبق اطلاعات مرکز آمار ایران، نیروی انتظامی در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۴۱ هزار سرقت از اماکن خصوصی و بیش از ۱۸ هزار سرقت از اماکن دولتی را ثبت کرده است که در قیاس با سال پیش از آن، حاکی از میانگین ۱۰ درصد افزایش است. در این سال در مجموع ۷۴ هزار سرقت اتومبیل، ۸۷ هزار سرقت موتورسیکلت، ۱۲۵ هزار سرقت از خانه و ۳۱ هزار سرقت از مغازه به ثبت رسیده است.
آخرین اقدامات پلیس تهران برای مقابله با سرقت
طبق گفته‌های جانشین رئیس پلیس تهران در تاریخ ۲۷ دی ۱۴۰۲، طرح ویژه‌ای برای مبارزه با سرقت در ماه‌های پایانی سال در نظر گرفته شده است.

سردار مسعود مصدق در جریان آغاز طرح مبارزه با سرقت موسوم به «برنامه وزه»، به خبرنگاران اطلاع داد که در ماه‌های بهمن و اسفند با توجه به افزایش حضور مردم در مراکز خرید، برنامه‌ای برای ارتقای امنیت پایتخت در نظر گرفته شده است.

به گفته این مقام مسئول فراجا، هدف اصلی این طرح پیشگیری از وقوع سرقت، به‌ویژه سرقت‌های خشن، زورگیری، کیف‌قاپی، جیب‌بری و موبایل‌قاپی است و یگان‌های پلیس پیشگیری، امداد، و آگاهی در آن مشارکت دارند.

سخنگوی فراجا در فروردین‌ ۱۴۰۲ نیز از بازداشت ۵۶ هزار و ۳۴۸ تن از سارقان و اعضای باندهای سرقت و تشکیل ۶۵ هزار و ۸۴۳ پرونده برای آن‌ها در طرح مشابهی برای پیشگیری از سرقت در کل کشور خبر داده بود
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.