آمریکا: حمله به اهداف مرتبط با ایران تازه «آغاز» پاسخ ماست

آمریکا شبانگاه جمعه ۸۵ نقطه از مواضع نیروهای طرفدار ایران در عراق و سوریه را بمباران کردبی بی سی: جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، می‌گوید که ایالات متحده اقدامات بیشتری را در پاسخ به حمله پهپادی به پایگاه آن کشور در اردن به اجرا خواهد گذاشت. همزمان عمان از افزایش تنش‌ها در منطقه ابراز نگرانی کرده است. در این حمله پهپادی سه سرباز آمریکا کشته شدند.

آمریکا با متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به دست داشتن در آن حمله، شامگاه جمعه به نیروهای طرفدار ایران در ۸۵ موضع گروه‌های طرفدار ایران در سوریه و عراق حمله هوایی کرد.

آمریکا علاوه بر آن حملات هوایی مشترک خود را با بریتانیا بر علیه مواضع حوثی‌ها در یمن، شدت داده است.

آقای سالیوان در گفتگو با رسانه‌های آمریکا گفت: «آن چه در روز جمعه در سوریه و عراق اتفاق افتاد، آغاز پاسخ ما بود و گام‌های بیشتری در این مورد خواهیم برداشت.»

او افزود: «من آن را به عنوان یک کارزار نظامی بی پایان توصیف نمی‌کنم.»

مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین گفت که هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که ایران سیاست خود را در قبال گروه‌های شبه نظامی تغییر داده است و اگر آمریکا همچنان شاهد تهدیدها و حملات باشد، پاسخ خواهد داد.

آقای سالیوان همچنین با خودداری از اظهارنظر در باره اینکه آیا آمریکا حمله به داخل ایران را رد کرده است، گفت که حملات بیشتری در منطقه برنامه‌ریزی شده است.
نگرانی «شدید» عمان درباره تشدید تنش درخاورمیانهبرخی رسانه‌های هوادار کشورهای عربی می‌گویند که حملات هوایی جمعه گذشته را «انتقام آمریکا» توصیف کرده‌اندعمان پس از بررسی حملات روز جمعه آمریکا به عراق و سوریه درباره «تشدید مداوم تنش» در منطقه ابراز نگرانی کرده است.

بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در بیانیه‌ای که خبرگزاری عمان منتشر کرده، از اثربخشی حملات تلافی‌جویانه انتقاد کرده است.

او گفته که «این گونه اقدامات امنیت، ثبات و تلاش‌های منطقه برای مقابله با چالش‌هایی مانند خشونت و افراط‌گرایی را در معرض خطر قرار می‌دهد.»

همزمان در مطبوعات عرب زبان تمرکز گسترده‌ای در مورد حملات جمعه گذشته آمریکا علیه سایت‌های مرتبط با ایران در عراق و سوریه وجود دارد.

بسیاری از روزنامه‌ها، مانند روزنامه اماراتی الخلیج، نگرانی خود را در مورد «سطح فزاینده تنش» نشان می‌دهند.

روزنامه خصوصی مصری «المصری الیوم» این حملات را «انتقام آمریکا» توصیف کرده و تاکید می‌کند که این حمله در زمانه انتقادات داخلی آمریکا به اجرا درآمده است.

سردبیر وب سایت «رای الیوم» مستقر در لندن، واشنگتن را به دلیل «تجاوز آشکار وحشیانه» به عراق و سوریه محکوم کرده است. او می افزاید که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مرتکب «گناه بزرگ» شده است و اسرائیل را متهم می کند که آمریکا را به جنگ عراق «کشانده است.»

طارق الحمید، روزنامه‌نگار سعودی در روزنامه «الشرق الاوسط»، هم از شبه نظامیان مورد حمایت ایران و نیز استراتژی آمریکا به دلیل «هدف قرار دادن ثبات منطقه» انتقاد کرد.

عبسی اسمیسم، روزنامه‌نگار سوری در روزنامه «العربی الجدید» وابسته به قطر نوشت که ایالات متحده حملات خود را به گونه‌ای «نزدیک به یک نمایش رسانه‌ای» انجام داد. او همچنین می‌گوید که این حملات «گستره حضور ایران در سوریه را تغییر نمی‌دهد.»
مراسم تشییع کشته‌شدگان حملات آمریکا در بغداد؛ «هدف قرار دادن حشد شعبی بازی با آتش است»در حمله اخیر آمریکا ۱۶ عضو حشد شعبی کشته و ۳۶ نفر دیگر از آنها زخمی شده‌اندهمزمان برخی ناظران معتقدند که «یک گام اشتباه می‌تواند کل منطقه را به آتش بکشد.»

فالح فیاض، رئیس یک گروه شبه‌نظامی عراقی تحت حمایت ایران، موسوم به حشد شعبی، امروز یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در مراسم تشییع جنازه اعضای کشته شده این گروه در حملات اخیر ایالات متحده، خواهان «خروج» نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا از عراق شد.

آقای فیاض در مراسم خاکسپاری کشته‌شدگان حشد شعبی که در بغداد برگزار شد، تایید کرد که ۱۶ تن از شبه‌نظامیان این گروه در این حملات کشته و ۳۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

او گفت: «آنها دفاتر اداری، یک بیمارستان (حشد) را هدف قرار دادند و به نیروهای وظیفه حافظ مرزها، حمله کردند.»

آقای فیاض همچنین به آمریکا هشدار داد که «هدف قرار دادن حشد شعبی بازی با آتش است.»

فرمانده حشد شعبی که اعضای آن عمدتاً شبه نظامیان طرفدار ایران هستند و چندی است در نیروهای امنیتی عراق ادغام شده‌اند، گفت: «ما از نخست‌وزیر می‌خواهیم که هر آنچه در توان دارد برای دفاع از حاکمیت و عزت عراق انجام دهد. و این تنها با خروج همه نیروهای ائتلاف از عراق امکان پذیر است.»
نفر اول از سمت راست، فالح فیاض، رئیس حشد شعبی در مراسم تشییع قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس معاون حشد شعبی در بغدادائتلاف به رهبری ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با گروه دولت اسلامی یا داعش تشکیل شد که مناطقی از عراق و سوریه را به تصرف خود درآورده بود و بسیجی‌های حشد در شکست آنها در عراق نقش داشتند.

حدود ۲ هزار ۵۰۰ سرباز آمریکایی در عراق و حدود ۹۰۰ سرباز در سوریه به عنوان بخشی از ائتلاف به رهبری آمریکا مستقر شده‌اند.

در سال‌های اخیر آمریکا چند بار مواضع کتائب حزب‌الله عراق را بمباران کرده است اما تنش بین واشنگتن و بغداد در ماه‌های اخیر و به ویژه در پی حملات اخیر به ویژه از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در غزه شدت گرفته است.

ماه گذشته و پس از درخواست‌های مکرر محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق برای تعیین جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی، دو کشور مذاکرات دراین باره را آغاز کردند.
+48
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    دوشنبه - تهران ، ایران

    ببینیمو تعریف کنیم! ایندفه، . لاس زدن آمریکایی با شرکای تجاری سیاسی خود آخوندا اشغالگر ایران زمین!. عملیات نظامی در کشورهای همسایه!!! برای ادب کردن ماموران کشتار مردم ایران!. سگ تو ذات کثیفتان
    1
    23
    یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
    امریکا اگر میخواد قسمت کوچکی از کندی که سال ۵۷ به خودش و به اروپا زد و در آخر گریبان گیر ایران شد را جبران کند، فقط کمک کند تا این حکومت ساقط شود، تمام، در غیر اینصورت تنفر ایرانیان از دولتمردان امریکایی، همیشگی خواهد بود.
    1
    6
    دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۱:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.