اسماعیل قاآنی فرمانده «سپاه قدس» و حسن سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم سالگرد قاسم سلیمانیکیهان لندن: بعد از کشته و زخمی شدن تعدادی از نظامیان آمریکایی مستقر در اردن در حمله پهپادی گروههای نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی، دولت بایدن به شدت از سوی سناتورها و نمایندگان هر دو حزب ایالات متحده برای اقدام مستقیم علیه منشاء اصلی این حملات یعنی جمهوری اسلامی زیر فشار قرار گرفته است.
چندین سناتور از بایدن خواستهاند مماشات با رژیم ایران کنار بگذارد و برای تامین امنیت نیروهای آمریکایی در منطقه علیه جمهوری اسلامی دست به «اقدام سخت» بزند.
در حمله پهپادی به پایگاه آمریکاییها در اردن که یکشنبه شب ۲۸ ژانویه (هشتم بهمنماه) رخ داد دستکم سه نظامی آمریکایی کشته شده و به بیش از ۳۴ نظامی دیگر آسیب وارد آمد. ساعاتی پس از این حمله مقامات ارشد آمریکا در کاخ سفید جلسه امنیتی برگزار کردند. در این جلسه و همچنین خارج از کاخ سفید از سوی اعضای کنگره برای اینکه چه پاسخی مناسب اقدامات جمهوری اسلامی علیه نیرویهای آمریکاست پیشنهادات و سناریوهای مختلفی مطرح شد. هدف قرار دادن نقاطی در داخل ایران بر اساس گزارش «بلومبرگ» که ۲۹ ژانویه (نهم بهمن) منتشر شد، یک سناریوی مطرح شده از سوی پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده، حمله موضعی به نقاطی در داخل ایران بدون مسئولیتپذیری از طرف آمریکا است.
یک فرد آشنا با مواضع ایالات متحده، که خواست نامش فاش نشود، به بلومبرگ میگوید: «واضح است حملهای که منجر به کشته شدن آمریکاییها میشود، نیازمند پاسخی قویترست.»
بلومبرگ مینویسد: «یکی از احتمالات، اقدام علیه رژیم ایران بدون پذیرفتن مسئولیت از سوی آمریکاست که میتواند بدون ارسال پیامی روشن، به ایران حمله کند. دولت بایدن همچنین میتواند مستقیماً مقامات ایرانی را هدف قرار دهد، همانطور که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۲۰ دستور کشتن سردار قاسم سلیمانی را در بغداد صادر کرد.»
در این گزارش آمده «صرف نظر از نتیجه، این حمله پیامدهای زیادی برای جو بایدن خواهد داشت. او میخواهد عاملان حمله را مجازات کند و [رژیم] ایران را از اقداماتش در منطقه باز دارد. اما انجام این کار میتواند ایالات متحده را در تقابل مستقیم با رهبری تهران قرار دهد، رهبری که از زمان حمله حماس در منطقه بیش از پیش گستاخ شده و حملاتی را در عراق و پاکستان انجام داده است.» تلافی حملات با پاسخی ویرانگر پس از عملیات مرگبار حماس علیه اسرائیل در «هفت اکتبر» دستکم ۱۶۰ بار پایگاههای آمریکایی در منطقه هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفتهاند. در این مدت مقامات ارشد آمریکایی بارها ادعا کردند که «ما عاملان این حملات را پاسخگو میکنیم» اما در عمل واکنش مؤثری به آن نشان ندادند.
در واکنش به کشته شدن نیروهای آمریکایی در اردن، سناتور جمهوریخواه تام کاتن در بیانیهای اعلام کرد: «تنها پاسخ به این حملات باید تلافی ویرانگر علیه نیروهای تروریستی وابسته به رژیم ایران باشد… هر چیزی کمتر از این، مُهر تایید بر ترسو بودن جو بایدن است.»
میچ مککانل رهبر جمهوریخواه سنای ایالات متحده نیز کشته شدن نظامیان آمریکا را نتیجهی «شکست در بازدارندگی دشمنان آمریکا» دانست و گفت: «ما نمیتوانیم به این تجاوز خشونتآمیز با تردید و اقدامات سطحی پاسخ دهیم… اکنون تمام جهان به دنبال نشانههایی هستند که رئیس جمهور نشان دهد واقعاً رئیس جمهور است و آماده است که از قدرت آمریکا استفاده کند تا رژیم ایران را مجبور به تغییر رفتار کند. دشمنان ما گستاخ شدهاند.»
سناتور دموکرات باب منندز در حساب کاربری خود در «ایکس» مینویسد «ایالات متحده باید یک بازدارندگی قوی در برابر جمهوری اسلامی و نیابتیها ایجاد کند تا از تکرار این حوادث جلوگیری شود.» هدفقرار دادن مقامات ارشد جمهوری اسلامی روزنامه «نیویورک تایمز» که در دو سال نخست ریاست جمهوری جو بایدن موافق سیاست مماشات و معامله با ملاها بود اکنون به صف منتقدان بایدن پیوسته است. این روزنامه در واکنش به کشته شدن نیروهای آمریکایی در اردن در گزارشی پیشنهاد هدف قرار دادن مقامات ارشد جمهوری اسلامی را مطرح کرده و مینویسد: «اگر اقدامات تحریکآمیز جمهوری اسلامی از حد فعلی عبور نکند دولت بایدن باید از بمباران ایران خودداری کند، [اما] واضح است که باید برای بیش از آنچه تا کنون برای عقب راندن تجاوزات [رژیم] ایران انجام داده، اقدام کند. هرقدر هم که انجام این کار برای کاخ سفید سخت باشد، باید دستکم یک صفحه از روی کتاب دولت ترامپ اقتباس شود. در سال ۲۰۲۰، ارتش آمریکا از حمله پهپادی در عراق برای کشتن سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده کرد. این امر باعث نشد که نیروی قدس به حمایت از شبهنظامیان در سراسر منطقه ادامه دهد، اما به گفته ناظران شدت حملات علیه منافع آمریکا را کاهش داد.»
طبق معمول وزارت خارجه جمهوری اسلامی ادعا کرد که گروههای شبهنظامی منطقه از جمهوری اسلامی دستور نمیگیرند. نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل نیز در اطلاعیهای اعلام کرد «ایران هیچ ارتباطی با حملات به نیروهای آمریکایی در اردن و درگیری میان ارتش آمریکا و شبهنظامیان ندارد.»
رابرت مالی مسئول پیشین وزارت خارجه آمریکا در امور ایران که شش ماه قبل مجوز امنیتی وی به دلیل سوء استفاده از اطلاعات طبقهبندی شده باطل و از کار برکنار شد، اوایل آذرماه ۱۴۰۱ در مصاحبه با نشریه «فارین پالیسی» گفته بود «جو بایدن گفته در صورت شکست دیپلماسی و فشار و تحریمها، آماده است با استفاده از گزینه نظامی [علیه جمهوری اسلامی ایران] به عنوان آخرین راه موافقت کند.»
همزمان حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ادعا کرده «هیچکسی جرأت تعرض به ایران را ندارد» این در حالیست که برخی ایرانیها معتقدند این رژیم بدون برخورد سخت و نظامی سر جای خود نخواهد نشست و برخی دیگر نیز بر این باورند که رژیم بر اساس محاسباتی برای حفظ خود، به دنبال تحمیل یک جنگ به کشور است و احتمالا آن را مانند جنگ هشت ساله علیه عراق «نعمت» و «برکت» ارزیابی میکند.
+181
رأی دهید
-17
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
دومین گزینه بهتره دل هشتاد میلیون ایرانی رو شاد میکنید
7
166
دوشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۵
romano - تهران، ایران
هر کدوم بشه ایران اتمی میشه.
169
16
دوشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
مقامات ایران مثل لات های شهرنو وقیح و پررو هستند. عربده می کشیدند و دو تا باطوم که از پاسبانی می خوردند به التماس می افتند. دیدید که جلوی پاکستان وادادند. اما دولت بایدن این کاره نیست زیرا خرج انتخاب او را کسانی داده اند که درآمد سرشار از معاملات نفت ایران و اسلحه دارند
11
116
دوشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۶
Munchen - مونیخ، آلمان
romano - تهران، ایران
خیالت راحت،شک نکن قبل از اینکه رژیم اشغالگر ضد ایران به مرحله آزمایش بمب اتمی برسه،اسرائیل و حتی آمریکا با حمله ویرانگر جلوی رژیم رو خواهند گرفت.🙂
8
125
دوشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
Munchen - مونیخ، آلمان
خوشم میاد مخ این عرزشی ها و عرزشی مخفی ها و عرزشی خجالتی ها واقعا اندازه فندقه. یعنی اینها حتی قدرت یک دو دو تا چهارتا رو ندارن که اولین کسی که با اتمی شدن ایران مخالفه همون ارباب رهبر مفعولشون روسیه است. روسیه هنوز راغب به حمله نظامی به ایرانه که بتونه به أبهای آزاد دسترسی داشته باشه. اگر میخواست همون نیروگاه بوشهر رو که زایید بزرگ میکرد. خود همین روسیه یک ایران ضعیف و درگیر و بیرون از بازارهای بین المللی میخواد. اونوقت بیاد یک قدرت اتمی زیر مرز جنوبی اش بذاره؟؟ 😀😀 بقول مهران مدیری: خدایا چرا اینا تموم نمیشن
5
26
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۸
SydneyWater - سیدنی، استرالیا
میامات ایران رو برنید لهشونکنین، بزنید سرو ته شونو یکی کنید…
2
22
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
رژیم محاله بدون چراغ امریکا این غلطها را مرتکب بشه. ناسلامتی امریکا برای آشوب اخوند را اوار کرد سر ایران
1
1
چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.