ژیلا صادقی در روز اول هم با کت و دامن اجرا کرد (راست) اما لباس روز سوم اجرای او (چپ) جنجالی شد بی بی سی: کمتر پیش میآید دیدن کت و دامن در تلویزیون موضوع بحث هزاران نفر شود و عجیبتر آنکه با انتخابات، سپاه پاسداران و خاندان پهلوی ارتباط پیدا کند؛ اما لباس مجری شبکه سه تلویزیون ایران همه این ویژگیها را داشت.
ژیلا صادقی، مجری برنامههای صبحگاهی، بهتازگی به برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه سه پیوسته و از روز یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲ اجرای این برنامه را آغاز کرده است. کت و دامن مشکی او در روز اول اجرا توجهی جلب نکرد تا دو روز بعد، سهشنبه ۲۷ دی، که با کت سفید روی دامن یا مانتوی سیاه و کنتراست زیاد، به چشم رسانهها و شبکههای اجتماعی آمد.
هرچند اکبر هاشمی رفسنجانی، رییسجمهور وقت، سالها پیش گفته بود زنان میتوانند کت و دامن و لباسهای رنگی بپوشند، اما هیچگاه زنی با کت و دامن در تلویزیون و نهادهای رسمی دیده نشد؛ حتی الهه کولایی برای حضور با مانتو در مجلس با مخالفتهای زیادی مواجه شد. معصومه ابتکار و لعیا جنیدی را هم مجبور کردند برای ورود به کابینه چادر سر کنند.
صحبتهای مجری در پخش گسترده کلیپهای اجرایش بیتاثیر نبود. او به نیروهای سپاه پاسداران برای حفاظت از مرزها تعظیم کرد و در بخشی دیگر شاهزاده رضا پهلوی و همسرش را به سخره گرفت. درباره یاسمین پهلوی با خنده و استهزا گفت برای نشستن کنار او در مراسم ۲۵۰ دلار قیمت تعیین شده است.
اما در رسانههای داخلی بیشتر پوشش او به چشم آمد. دنیای اقتصاد، همشهری، رکنا و تابناک با «شگفتی» و تعجب دربارهاش نوشتند و اعتماد تیتر زد: «قر و فر مجری زن کت و دامنپوش روی آنتن زنده تلویزیون؛ انتخابات، قفل ممنوعیتها را در صدا و سیما شکست».
منظور اعتماد از «قر و فر» شاید ظاهر مجری، صمیمیت با مخاطب و مهمانان، خندهها و لحن خودمانی و شاداب او باشد که نه برای مردان صدا و سیما، بلکه برای زنان که معمولا با چادر سیاه جلوی دوربین میروند، اتفاقی عجیب تلقی میشود.
برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه سوم تلویزیون ایران از تابستان متوقف شده بود تا این هفته که با تغییرات جدید آغاز شد. بهعمد یا اتفاقی، لباس مجری دلیلی شد که این برنامه بیشتر دیده شود و شهرتش به آن سوی مرزها برسد.
ژیلا صادقی در میان همصنفان خود به عنوان یک مجری «پرحاشیه» شناخته میشود و اولین بار نیست که خبرساز شده است. اجرای او در جشنواره فیلم فجر هم خبرساز شده بود.
در یک مصاحبه اشاره کرده بود که در بحبوحه اعتراضهای جنبش سبز برای آرام کردن فضای پر التهاب از او خواسته شد برای اولین بار به عنوان یک زن، مجری جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۹ باشد: «بعد از آن انتخابات پر سر و صدا دلشان میخواست یک مجری آوانگارد بیاید و در نهایت آرامش اجرا کند. من اتفاقا مراسم را خیلی خوب اجرا کردم و از آقای شمقدری جایزه گرفتم.»
شمار اندکی به این پیشینه خانم صادقی اشاره کردهاند اما بیشتر از ۹ هزار نظر پایین پستهای اینستاگرام بیبیسی، درباره انتخابات است و مخالفت با شرکت در رایگیری.
ژیلا صادقی کیست؟ ژیلا صادقی را به پوشیدن لباسهای رنگی و اجرای پرحرارت با حرکت زیاد دستان و راه رفتن در استودیو میشناسند. خانم صادقی پیشتر هم در صدا و سیما با مانتو و روسریهای رنگی و در جاهای لازم با چادر اجرا میکرد.
او ابتدا با بخش دوبله در صدا و سیما همکاری میکرد و سپس در سال ۱۳۷۷ مجری خبر در شبکه یک تلویزیون شد.
سال ۱۳۸۳ مجری برنامهای برای نوجوانان بود به نام «بیدار شو، آفتاب شد». در آن برنامه هم اجرای شاد و شلوغی داشت. آموزشگاهی برای آموزش فن بیان و اجرا دارد که از سال ۱۳۹۳ راه انداخته است.
حدود سه سال «به دلیل اختلاف سلیقه با مدیران» اجرا نمیکرد و در خارج ایران از جمله آمریکا بود.
در یک مصاحبه از او پرسیده میشود «آیا او حاشیه را دوست دارد یا حاشیه او را، چون اجرای جشنواره فیلم فجر و لباس و سایر کارهایش جنجالی میشود؟»
یکی از اقدامهای خبرساز او انتقاد از همکارش آزاده نامداری بود که موضوع کتک خوردن از همسرش، فرزاد حسنی، مجری مشهور را علنی کرد. ژیلا صادقی در یادداشتی بدون نام بردن از خانم نامداری، رفتارش را «غیرقابل توجیه» خواند و گفت «چوب حراج» به وجهه صدا و سیما زده و با «بیمبالاتی» حیثیت اجتماعی همکارانش را هم در «مخاطره» قرار داده است. خانم صادقی خواستار برخورد «نهادهای نظارتی» با آزاده نامداری شد که قربانی خشونت خانگی بود.
ظاهر و سیمای او در اینستاگرام صدهزارتاییاش با صدا و سیما تفاوت میکند. با همان کت و شلوار سفید جنجالی عکسی در اینستاگرامش گذاشته که موهایش پیداست و رژ لب قرمز دارد. ظاهر خانم صادقی در اینستاگرامش متفاوت با ظاهر او در تلویزیون استچرا لباس مجری باعث اعتراض کاربران شد؟ از زمان کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد حساسیت جامعه به موضوع پوشش زنان بسیار بیشتر شده است. زنان زیادی برای نشان دادن مخالفت خود با قوانین جمهوری اسلامی که آنها را «علیه زنان و تبعیضآمیز» میدانند حجاب از سر برداشتهاند. با این حال حکومت عقب ننشسته و مجازاتها و جریمههای سنگین برای زنان بدون حجاب اجباری در نظر گرفته است.
گرچه مجری شبکه سه با موها و بدن پوشیده در تلویزیون ظاهر شده، اما کت و دامن بسیاری را به یاد مرگ مهسا امینی انداخته که با لباسی سیاه و ساده بازداشت شد.
شماری میگویند این دامن نیست و مانتو است اما در تصویر به صورت کت و دامن دیده میشود.
علی احمدنیا، روزنامهنگار و فعال سیاسی اصلاحطلب، در توییترش نوشت: «گشت ارشاد ۱.۵ سال پیش شما رو بخاطر پوشیدن کت و دامن تو شهر سوار ون میکرد، میشدی پیاده نظام دشمن برای تضعیف باورهای دینی در کشور؛ اما حالا در صدا و سیما شاهد مجری کت و دامنی هستیم! خدایا شکر چه چیزا که ندیدیم ما!»
بیشتر کاربران این کت و دامن را به «موسم انتخابات» نسبت دادهاند. نسبتی که چندان بیدلیل هم نیست و در انتخاباتهای قبل سابقه داشته است. مخصوصا که سخنگوی شورای نگهبان بهتازگی گفته زنان بیحجاب حق دارند رای بدهند: «حق رأی در هیچ قانونی سلب نشده است و حتی توسط دادگاه نیز سلبشدنی نیست.»
رهبر ایران هم ۱۹ دی ماه به قضیه «حجاب و امثال آن» اشاره کرده و گفته بود این موضوعها برای «ایجاد اختلاف و دوقطبی کردن مردم» و «شگرد دیگری برای خالی کردن میدان از حضور مردم» است و راه مقابله با این نقشه حضور مردم در همه مسائل و انتخابات است.
منتقدانی که حساسیت حکومت به انتخابات و کمتر شدن سختگیریها در آستانه رایگیری را به یاد میآورند، در واکنش به کت و دامن مجری نوشتند این ظاهرسازیها باعث نمیشود پای صندوق بروند. کاربری به نام پرهام در پایین پست اینستاگرام بیبیسی نوشت: «شلوارتم در بیاری ما رای نمیدیم». این کامنت با کامنتی مشابه در مجموع ۶۵۰۰ مرتبه پسندیده (لایک) شدند.
+2
رأی دهید
-42
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.