محل حمله تقریبا ۴۵ کیلومتری گذرگاه معروف دو ایران و پاکستان عنوان شده استبی بی سی: وزارت خارجه پاکستان یک روز پس از حمله موشکی و پهپادی ایران به این کشور اعلام کرد که سفیر ایران فعلا اجازه بازگشت به اسلامآباد را نخواهد داشت.
ممتاز زهرا، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که کشورش سفیر خود را از تهران فرا خوانده است و سفیر جمهوری اسلامی در اسلامآباد که هم اکنون در ایران است، فعلا اجازه بازگشت به پاکستان را نخواهد داشت.
پاکستان همچنین تمامی «دیدارهای عالیرتبه را به تعلیق» در آورده است.
ممتاز زهرا همچنین گفت: «پاکستان حق خود را برای پاسخ دادن به این اقدام غیرقانونی محفوظ میدارد. مسئولیت این عواقب کاملا به عهده ایران است.»
حسین امیرعبدالهیان وزیر خارجه ایران که برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد به داووس در سوییس رفته است گفت هیچ یک از شهروندان «کشور دوست و برادر» پاکستان هدف موشک و پهپادهای ایران قرار نگرفتهاند و فقط «یک گروه تروریستی ایرانی» به نام جیشالعدل هدف قرار گرفته است.
در همین حال، فواد حسین، وزیر خارجه عراق، امروز گفت اتحادیه عرب یک نشست اضطراری درباره حمله موشکی دیروز ایران به اربیل برگزار خواهد کرد.
ایران دیروز پیش از پاکستان به عراق، سوریه هم حمله موشکی کرده بود.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، امروز درباره حملات موشکی اخیر گفت: «ما در دفاع از منافع ملی و مردممان هیچ محدودیتی قائل نیستیم و این کار را با اقتدار انجام میدهیم.»
امیر آشتیانی گفت: «ما نمیپذیریم که در مرزهای ما کسی بخواهد شیطنت کند. از هر ناحیهای جمهوری اسلامی را تهدید کنند، عکسالعمل نشان میدهیم.»
روز گذشته رسانه های دولتی ایران اعلام کردند که این کشور پایگاههای جیشالعدل را در بلوچستان پاکستان هدف قرار دادهاند. وزارت خارجه پاکستان ضمن محکوم کردن گفت که دو کودک در حمله روز سه شنبه کشته شدهاند.
پیشتر وزارت خارجه پاکستان در بیانیهای اعلام کرده بود که این حملات «کاملا غیرقابل قبول» است و نقض حاکمیت پاکستان و میتواند «عواقب جدی» داشته باشد.
ساعتی پیش چین از هر دو کشور خواست که «خویشتنداری» نشان دهند و از اقداماتی که باعث تشدید تنش میشود پرهیز کنند.
امروز مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در کنفرانس خبری هفتگی گفت: «ما از دو طرف میخواهیم که خویشتنداری نشان دهند و از اقداماتی که باعث افزایش تنش میشود خودداری و با هم برای حفظ صلح و ثبات کار کنند.»
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «ما هم ایران هم پاکستان را همسایگانی نزدیک و از کشورهای مهم اسلامی میدانیم.» سبزکوه: ایران کدام منطقه را در بلوچستان هدف قرار داد؟ در بیانیه رسمی دولت پاکستان مشخص نشده است که این حمله به کجا انجام شده است، اما رسانههای پاکستان می گویند که این حمله در نزدیکی پنجگور در جنوب غربی ایالت بلوچستان در ۴۵ کیلومتری عمق خاک پاکستان بوده است.
به گفته مقامهای محلی، حمله موشکی و پهپادی ایران به منطقه «سبزکوه» در نزدیکی شهر پنجگور در بلوچستان پاکستان بوده است.
به گفته این مقام مسئول، اهالی، این منطقه را کوه سبز می نامند اما در اسناد رسمی نام آن سبزکوه است.
سبزکوه در ۹۰ کیلومتری غرب پنجگورو، مرکز ناحیه پنجگور قرار دارد.
یک مقام پنجگور به بیبیسی اردو گفت: «در ۴۵ کیلومتری چیدگی، گذرگاه معروف دو کشور در مرز ایران، قرار دارد که منطقه صعبالعبوری است و از دو منطقه کوهستانی و کویری تشکیل شده است.»
در این منطقه قبایل بلوچ سکونت دارند که بیشتر دامداری میکنند.
این مقام مسئول گفت منطقه کوهستانی صعبالعبور است و خانههای ساکنان در دامنه کوه، هدف موشک قرار گرفته است. پنجگور کجاست؟ پنجگور تقریباً در ۵۵۰ کیلومتری جنوب غربی کویته، مرکز بلوچستان پاکستان، قرار دارد. این منطقه از غرب با ایران همسایه است و در میانه پنج ناحیه بلوچستان قرار دارد که با ایران هم مرز هستند.
چهار ناحیه دیگر هم مرز با ایران عبارتند: از چاگای، واشیک، کچ و گوادر (گواتر). این مناطق صعبالعبور هستند.
پنجگور، کچ و گوادر از نظر اداری منطقهای از بخش مکران بلوچستان هستند. این سه ناحیه محل فعالیت گروههای شبهنظامی بلوچ هستند.
گفته میشود قاچاقچیان بینالمللی مواد مخدر از همین مسیرها استفاده میکنند و کسانی که میخواهند غیرقانونی از پاکستان و افغانستان به کشورهای دیگر بروند نیز از طریق مناطق مرزی این ولسوالیها وارد ایران میشوند.
به گزارش بیبیسی، ایران در گذشته مناطق مختلفی را در نواحی پنجگور و کچ هدف قرار داده است که آسیبها و خسارتهایی وارد کرده است. درباره حملات ایران به پاکستان چه میدانیم؟ ایران دیروز گفت به دو مقر جیش العدل در داخل خاک پاکستان حمله موشکی و پهپادی کرده است. پاکستان این حمله را محکوم و تقبیح کرد و آن را «غیرقابل قبول» خواند.
جیش العدل در بیانیهای با تایید این حملات گفت در این حمله دو کودک کشته و سه نفر زخمی شدهاند.
پس از اعدام عبدالمالک ریگی رهبر جندالله در سال ۱۳۸۹، دو گروه جیشالعدل و جیشالنصر شکل گرفتند. ایران این گروهها را «تروریستی» میداند.
ساعتی پس از اینکه ایران گفت به مقر جیشالعدل در پاکستان حمله کرده، خبرگزاری ایرنا از رزمایش مشترک نیروهای دریایی ایران و پاکستان خبر داد.
بنا بر این گزارش، در این تمرین نظامی موشکاندازها و کشتیهای جنگی دو کشور شرکت داشتند و مانورهای تاکتیکی، مخابراتی و ارسال و دریافت پیامهای اورژانس را تمرین کردند.
این رزمایش یکروزه در تنگه هرمز انجام شد.
ساعتی پیش از حمله ایران حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست داووس با انوار الحق نخست وزیر موقت پاکستان دیدار و گفتوگو کرده بود.
این اولین مورد از موارد نقض حاکمیت یا حریم هوایی پاکستان از سوی ایران نیست.
در سال ۲۰۱۷ نیز نیروهای امنیتی پاکستان یک پهپاد ایرانی را که وارد حریم هوایی این کشور شده بود سرنگون کردند.
به گزارش روحان احمد خبرنگار بیبیسی در اسلامآباد، آنچه جای تعجب دارد این است که این بار رسانههای دولتی و وابسته به سپاه پاسداران به طور گسترده اخبار نقض حاکمیت ارضی پاکستان را با جزئیات گزارش کردهاند.
+39
رأی دهید
-5
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۴
غلامرضا مطلبی - بستان، ایران
دشمنان ایران از منافقین خلق و تجزیه طلبان پژاک و جیش العدل و تروریستهاى الاحواز، هر کجاى عالم که هستید اماده باشید
35
8
چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۱
یا فاطمه زهرا - برابراند ، دانمارک
دمت گرم، سالهای متمادی گفتهام. درود بر جمهوری اسلامی شیعیان موشکی اتمی امام زمانی ایران 🚀🚀🚀
17
2
چهارشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.